Keskustelu käyttäjästä:Jaffakeksi

Naruto.fi Wikistä
Versio hetkellä 21. kesäkuuta 2010 kello 02.05 – tehnyt Ahjteam (keskustelu | muokkaukset) (Käyttäjän Animemanga (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Porottaja tekemään versioon.)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Jaffakeksille viesteily

En sitten mielelläni ota vastaan mitään haukkumis viestejä tai loukkauksia minua kohtaan. Ja en mielellään oikein siedä floodaamista tai spämmäämistä. Minulle voi toki pieniäkin vaikka turhiakin asioita ilmoittaa kunhan sitä ei aleta floodailemaan.


Keskustelu

(Tämän otsikon alle voi kirjoitella terveisiä minulle.)


Kannattaisiko tuo tieto sinusta laittaa käyttäjäsivullesi?

--Porottaja 20. toukokuuta 2009 kello 12.26 (UTC)


Kannatan edellistä. Keskustelu-sivu on tätä "foorumimeininkiä" ja viestien lähettämistä varten. Ainakin tuon ylimmän kappaleen voisi heittää käyttäjäsivulle. Muuten kaikki on kunnossa. Ja kyllä me valvojat (pälyilee ympärilleen ja tuntee olonsa yksinäiseksi) yritämme pitää pahimmat spammerit kurissa, joten ole huoleti ;)

--Nuti 20. toukokuuta 2009 kello 12.45 (UTC)


En oikein osaa käyttää wikiä melkeinpä ollenkaan kun eilen juuri tuli tultua vasta wikiin, harjoittelen kyllä wikin käyttöä parhaillani mutta ilta meni sääntöjen lukemiseen.

--Jaffakeksi 21. Toukokuuta. Kello. 13:49


Ilahduttavaa, että joku uusi käyttäjä lukee säännöt :) Iso yläfemma teikäläiselle! Muista, että jokainen on ollut joskus aloittelija, joten ei tarvitse pelätä pikkumokia tai avun kysymistä.

Mitä tulee siihen Orochimaru-juttuun, niin en osaa sanoa, mikä jutsu se on tai onko se jutsu ylipäätään... pitäisi kai vilkaista Narutopediaa.

Vihje: Jos haluat laittaa pika-allekirjoituksen johonkin, laita neljä aaltoviivaa, siis näin: ~~~~. Siten tulee automaattisesti linkki käyttäjäsivulle ja päiväys.

--Nuti 21. toukokuuta 2009 kello 11.52 (UTC)


Niin tai paina button_sig.png nappia tuossa muokkausikkunan yläreunassa. Tervetuloa minunkin puolestani --AHJ 22. toukokuuta 2009 kello 21.19 (UTC)


Ööh... tee vaikka se jutsusivu ensin, niin katsotaan sitten. ^^'

--Nuti 23. toukokuuta 2009 kello 16.55 (UTC)

Re: Naruto Rope-Maailmasta

Roolipeliin pääsee esimerkiksi tämän linkin kautta. Kimimaro on kyllä sinällään vapaana, mutta monia pelejä on pelattu sillä olettamuksella, että hän on kuollut (pelissä eletään Shippudenin alkupäätä, jonkin verran Gaaran henkiinheräämisen jälkeen, Sasori tosin on jostain syystä hengissä). Adminit tosin vastaavat näistä asioista. Kysy siis heiltä (en itse ole admin siellä).

Hahmojeni määrästä: Foorumilla on vielä yksinkertaisesti niin vähän pelaajia, että kaikille riittää ainakin toistaiseksi useita hahmoja. Osa hahmoista, joita listassa on, ovat lisäksi omia, itse keksimiäni hahmojani (Taniko, Tantou, Iyaku). Useimmat aktiivisista pelaajista (nyt noin toista kymmentä kappaletta) ovat ottaneet muutaman hahmon, joskin minulla taitaa kieltämättä olla eniten hahmoja. Tästä huolimatta Kishimoton hahmoja on vielä PALJON jäljellä (se lista, joka on foorumin sivuilla, ei ole täysi, mm. Baki, Gai ja Ebisu tiimeineen puuttuvat).

Jos jokin minun hahmoistani kiinnostaa, voin toki neuvotella niiden luovuttamisesta. Gaarasta ja omista hahmoistani pidän kuitenkin kiinni kynsin ja hampain! *grrrr* Nejiä en voi luovuttaa ihan heti, sillä on rope kesken.

--Nuti 24. toukokuuta 2009 kello 05.12 (UTC)

Re: Ylläpito-asiasta

Ylläpitoon/moderaattoriksi pääsee kun olet ensin todella ahkera ja aktiivinen jollakin sivuston osiolla. Wikin ylläpidossa minulla on toisiksi ylin päätäntävalta ja ylin on Fadorilla, joka antaa aina lopullisen siunauksen ylläpitoporukan muutospäätöksistä koskien kaikkia sivuston osioita. --AHJ/Ylläpito 26. toukokuuta 2009 kello 16.40 (UTC)

Re: Ylläpito-asiasta

Kattellaan nyt miten jaksat pyöriä, ei tässä mitään erityistä tarvetta lisämoderaattoreille ole tällä hetkellä. Mutta ajallisesti taisin Intterille ja Nutille kummallakin antaa moderaattorioikeudet kun ne olivat olleet sen noin 6-7 kuukautta aktiivisesti täällä. --AHJ/Ylläpito 28. toukokuuta 2009 kello 21.45 (UTC)

Re: Deidarasta

Voin toki luovuttaa hänet, en ole keksinyt hänellä pitkään aikaan mitään järjellistä tekemistä. Laitan asiasta tuonne NR-M:ään. En kuitenkaan tietenkään anna häntä ennen kuin olet rekisteröitynyt foorumiin :P

--Nuti 26. toukokuuta 2009 kello 18.17 (UTC)

Jutsusivuistasi

Tekemäsi jutsusivut ovat melko hyviä, mutta tässä pari ohjetta jos teet niitä lisää:

 • Älä laita niin montaa rivinvaihtoa hahmoboksin jälkeen.
 • Muista laittaa luokat. Esim. jos jutsu on ninjutsu, niin kirjoitat sitten loppuun [[Luokka:Ninjutsu]]
 • Jos et löydä jutsulle luokkaa, se ei automaattisesti tarkoita, ettei jutsulla olisi sitä.
 • Yritä täyttää hahmoboksia niin paljon kuin mahdollista, mutta jos tietoa ei mistään löydy, jätä kohta tyhjäksi.

Taidat muuten käyttää lähteenäsi tätä sivustoa ainakin kuvien hakemiseen. Jos niin, merkitse lähteet. Kannattaa sitten myös lukea Ohje:Kuinka sivuja muokataan ja Ohje:Esimerkkiartikkeli.

--Porottaja 27. toukokuuta 2009 kello 18.46 (UTC)

Lisään vielä sen huomion, että jos jokin asia ei ole esiintynyt mangassa, siitä asiasta EI. LAITETA. KUVAA. Mangajutsuja voi tietenkin laittaa, mutta silloin jutsun ympärille laitetaan spoileritagit. Tämä wiki on tehty erityisesti pelkkää animea katsovia varten.
Ja: Jos teet jonkin pikkumuutoksen artikkeliin (esim. korjaat kirjoitusvirheen), laita tuosta muokkauslaatikon alapuolelta ruksi kohtaan "Tämä on pieni muutos". Näin ihmiset saavat tietää, ettet muuttanut artikkelista paljonkaan asioita.
--Nuti 28. toukokuuta 2009 kello 07.07 (UTC)

Edelleen Deidarasta

Kyselin asiasta Naruto Rope-Maailmassa, ja siellä sanottiin, että he eivät mielellään luovuttaisi sinulle heti Deidaraa (luullakseni siksi, että hän on aika suosittu hahmo). He haluaisivat, että näyttäytyisit enemmän NR-M:ssa ja pelailisit vaikka omalla hahmolla, jotta nähtäisiin, millainen pelaaja olet. Kysy tarkemmin paikan päältä...

E: Tarkennusta: Valvojat hieman hämmentyivät, kun kuulivat hahmoa pyydettävän ennen kuin koko ihminen on edes rekisteröitynyt. Ja sitten vielä kun usein on sattunut niin, että ensiksi pyydetään hahmo ja jätetään sitten pelaamatta... ikävä kyllä. Valvojat haluavat vain varmistaa, että hahmolla todella pelataan eikä sitä jätetä roikkumaan.

--Nuti 28. toukokuuta 2009 kello 07.55 (UTC)

Ehdotan, että rekisteröidyt sinne Naruto Rope-Maailmaan ja keskustelet siellä asioista modejen kanssa. Olen sivustolla aivan tavallinen käyttäjät. Pääset NR-M:ään esimerkiksi tästä: [1] (olen näyttänyt tämän jo aiemminkin).
--Nuti 29. toukokuuta 2009 kello 17.16 (UTC)
Edelleenkin se linkki on tuossa yläpuolella numeron yksi kohdalla ja lisäksi tässä. Kirjoitettu versio linkistä on http://www.topbb.com/narutoropeland/. Sivusto on siis tehty Topbb:n foorumisoftalle, siis melko tavalliselle softalle. Vielä jotain kysyttävää?
--Nuti 1. kesäkuuta 2009 kello 07.35 (UTC)
Kyllä, me roolipelaamme foorumilla. Etkö ole aiemmin kuullut foorumiroolipelauksesta? Se on nettiroolipelauksen tavallisin (?) muoto. Okei, selitän siis termin: Homma toimii vähän kuin kirjoittaisi tarinaa, jossa päähenkilönä on oma hahmo. Otetaan esimerkki:


Tantou juoksi henkensä edestä. Hänen perässään oli lukuisia konohalaisia ninjoja, jotka halusivat saada hänen viemänsä asiapaperit. Ja välimatka sen kun kuroutui umpeen...
Tantou työnsi äkkiä kätensä taskuunsa ja poimi esille pienen rasian. Hän otti sieltä yhä täyttä kyytiä juosten pyöreän, ruskean pillerin - sotilaspillerin. Hän pisti pillerin kielelleen ja nielaisi... chakra leimahti hänessä.


Katso foorumilta vanhoja pelejä, niin näet paremmin esimerkkejä. Eri topicit toimivat eri paikkoina (esim. Kohohan portit, Aavikkoa, Orochimarun piilopaikka jne.) ja eri foorumialueet eri valtioina. Mitä muuten ajattelit, että tämä roolipeli olisi? Jotain HabboHotelin tai WoWin kaltaistako?
--Nuti 1. kesäkuuta 2009 kello 09.59 (UTC)
Ai se, joka oli sen varausviestiketjun alkupuolella? Se on wanha juttu, yritti saada Deidein ennen kuin minä olin edes rekisteröitynyt koko hoitoon. Hän ei kuitenkaan koskaan palannut pelaamaan sillä, vaikka saikin hahmon. Sen jälkeen Shi-san-niminen käyttäjä otti Deidein vähäksi aikaa huomaansa, ja myöhemmin minä pyysin Deidaraa häneltä, koska Shillä oli jo kaksi akatsukilaista, Deidara ja Itachi. Hän antoi hahmon minulle, ja pelasin sitä jonkin aikaa. Nyt voin antaa sen sinulle, kunhan valvojat suovat asiaan siunauksensa.
Iloista huomata, että olet rekisteröitynyt :) Ei kun näyttämään ne roolipelaajan kynnet!
--Nuti 1. kesäkuuta 2009 kello 16.55 (UTC)
Hold your horses! Minulta on suostumus, mutta valvojilla on viimeinen sana. Kunhan ropeltelet kyllin aktiivisesti, homman pitäisi sujua. Ehkä. Luulen. Kait. Valvojat tosin luultavasti (?) tarkkailevat pari päivää tilannetta katsoakseen, ettet pursu vain yhtenä päivänä intoa.
Vihje: Jotta roolipeli olisi antoisampaa, kannattaa hankkia oma hahmo paikkaan, jossa on muitakin hahmoja. Yksin pyöriminen on pitkän päälle aika tylsää. :)
--Nuti 1. kesäkuuta 2009 kello 17.49 (UTC)
Tulisin kyllä mielelläni ropeltamaan kanssasi, mutta kun Kisame sehlaa aivan muualla kuin missä omat hahmoni ovat, enkä tiedä, miten saisin fiksusti heidät Kisamen luokse.
--84.251.206.251 1. kesäkuuta 2009 kello 18.34 (UTC)

Uusista jutsusivuistasi

Muista yhä:

 • Muista laittaa luokat. Esim. jos jutsu on ninjutsu, niin kirjoitat sitten loppuun [[Luokka:Ninjutsu]]
 • Jos et löydä jutsulle luokkaa, se ei automaattisesti tarkoita, ettei jutsulla olisi sitä.

Lisäksi etsi onko wikissä jo valmiiksi jutsusivulle sopivaa kuvaa ja laita oikeaa tietoa hyvin muotoiltuna sekä merkitse sille lähde. Muuten jutsusivusi ovatkin ihan hyviä.

--Porottaja 11. kesäkuuta 2009 kello 17.26 (UTC)

Mainittakoon vielä se, että jos alkuperäissivulla ei mainita, mikä jutsu kuuluu mihinkin luokkaan, sen voi päätellä ihan maalaisjärjellä:
 • Taijutsu on tekniikka, jossa vastustajaa mätkitään nyrkein, koivin tms. Sitä saatetaan vahvistaa toisinaan chakralla (mm. Jyuken)
 • Genjutsu on illuusiotekniikka
 • Ninjutsu on ninjan perustekniikka ja oikeastaan kaikkea, mitä genjutsu tai taijutsu ei ole. Käsittää siis kaikki tulipallot, vesilohikäärmeet, varjokloonit sun muut.
Sitten vielä seuraava jako:
 • Kekkei Genkai Tekniikka, jonka voi oppia vain, jos saa oikeat geenit (esim. Sharingan) sekä em. kykyjä soveltavat jutsut (esim. Amaterasu).
 • Doujutsu Kekkei Genkai, jota käytetään silmän kautta.
 • Hiden Tekniikka, jota opetetaan salaa eri klaaneissa ja järjestöissä (esim. Baika no jutsu) Ei saa sekoittaa Kekkei Genkaihin.
Jaksava täydentäköön lisää. Nuti 12. kesäkuuta 2009 kello 06.09 (UTC)

Infoboksista

Siistimmän tuosta saisit, jos kopipasteaisit ToffeeSuklaan vastaavan ja täyttäisit tiedot siihen. Nuti 14. kesäkuuta 2009 kello 13.56 (UTC)

Niin, tai käyttäisit tuota: Malline:Käyttäjäprofiili --AHJ/Ylläpito 15. kesäkuuta 2009 kello 12.11 (UTC)

Re: NR-M

Laitoin kyselyä asiasta. Käsittääkseni sinulta on viety ainakin Maru ja Masaru, mutta muista ei ole puhuttu mitään. Laitoin kyselyä asiasta. (Bannisi on käsittääkseni jo päättynyt, joten voit palata foorumille.) Nuti 15. kesäkuuta 2009 kello 06.10 (UTC)

Hmmm... minustakin Yoshi puhui päivän banaanista... vai ettei hän sitten meinannutkin vuorokauden mittaista banaania. Hetkinen... milloin sinut bännättiin? *Lähetti juuri tulikiven katkuisen viestin Yoshille* Nuti 15. kesäkuuta 2009 kello 10.45 (UTC)
On mahdollista, että hän tarkoitti päivällä vuorokautta... kokeilepa nyt kirjautua sisään. Jos ei onnistu, nostatan Yoshille ison älämölön. Nuti 15. kesäkuuta 2009 kello 11.08 (UTC)
Hmmm... Soltun mukaan sinulle annettiin vuorokauden eli 24 tunnin bannit... hahmoista en ole saanut vielä tietoa. Nuti 15. kesäkuuta 2009 kello 12.08 (UTC)
Kyselin jo asiasta, mutta en tiedä, mikä mättää! Nuti 15. kesäkuuta 2009 kello 14.05 (UTC)

Re: EI!

Palautin vanhan kuvan. Lataile se sinettikuva jollekin toiselle nimelle, niin homma on klaari.

--Nuti 13. heinäkuuta 2009 kello 08.46 (UTC)

Re: Häh?

Sait bänniä siksi, koska pelasit hyvin epäreilusti muita pelaajia kohtaan. Selitin jo syyt siinä topicissa jossa pelasitte: harrastit liian ylivoimaista väistelyä, liian ylivoimaista iskuja, niin edelleen. Randomin sanoin: "Jahvan hahmojen ÄO tuntuu olevan noin 500, niillä on yliluonnolliset aistit ja kyky nähdä tulevaisuuteen." Lisäksi kerroin myös ylläpitäjien yhteisestä päätöksestä eli siitä, että jos palatessasi ylipelaat vielä kerran, Sasuke palaa hahmojen suojelukotiin hoteistasi, ja jos vielä sen jälkeen töppäilet, lähteen accountti. Yoshi ja Solttu kyrpiintyivät kunnolla pelaamiseesi. Et voi myöskään pitää Randomia tai Rinzeniä pikkumaisina, sillä heillä on laaja roolipelikokemus takanaan, jopa laajempi kuin minulla.

Ja eihän se sinunkaan kannalta ole pidemmän päälle kovin kiintoisaa roolipelata hahmoa, joka voittaa aivan kaikki helposti. Elämään tulee jännitystä, jos hahmolla on ongelmia voittaa joku. Animessakin sankarit joutuvat yleensä alakynteen ennen kuin onnistuvat päihittämään vastustajansa. Et sinä varmaan haluaisi lukea mangasankarista, joka voi päihittää kaikki vastustajansa pienellä pikkusormen nippaisulla ja nauraa räkättää päälle. Realismi kunniaan. Totta on, että olet esimerkiksi sillä lääkintäninja-en-muista-nimeä-hahmollasi osannut pitää hahmon taidot kurissa (vaikkakin moinen hänen veivinheittoonsa päätyi :( ).

Muistathan myös palatessasi harrastaa säännöllisesti HP- ja chakrapisteiden vähentämistä iskujen ja jutsujen mukaisesti.

Kukaan ei ole seppä syntyessään, ja jos asiat pitää opetella kantapään kautta.

--Nuti 21. heinäkuuta 2009 kello 07.06 (UTC)


Saatan kuulostaa töykeältä sanoessani tämän: Älä selitä. Silloin kuin banaanisi sait, olit foorumilla, tai sitten accollasi toimi joku joka pelasi ja puhui kuin sinä. Puhuit koko ajan offtopicissa siitä, että sinua väsyttää. Sitä paitsi, kymmenen vuoden RP-kokemus: 4-5-vuotiaastako asti sanot pelanneesi? Ei millään pahalla, mutta hyvä kun silloin liittyessäsi edes tiesit mikä on foorumiroolipeli. (Ja alle 18-vuotiaat pitävät näppinsä irti kokista tujummista aineista!)

...vai kirjoittiko tuon edellisen viestin todella Jahva vai joku muu naama?

--Nuti 22. heinäkuuta 2009 kello 05.26 (UTC)


Kopioin tähän muutamia viestejäsi joita laitoit sinä päivänä. Kuulostavatko tutuilta?

 • "Huoh.. Taidan alkaa nukkua enemmän.. Unettaa niin että silmissä sumenee... Randomi, jätetäänkö taistelu huomiseen? Mua väsyttää niin etten jaksaisi edes kirjoittaa..."
 • Yhteyskeskustelua:
  • Sie: "Mulla ois kysymys. Osasiko Sasuke aikahypyn jälkeen ja Gaaran pelastus jutun jälkeen Senai Jashuta?"
  • Mie: "Senai Jashu? o.O En tunne tuon nimistä jutsua. Millainen se on?"
  • Sie: "Seneijashu... Se mitä Anko käytti Orochimaruun Kuoleman Metsässä. Eli kutsutaan hihasta lukuisia käärmeitä jotka purevat vastustajaa aiheuttaen myrkytyksen. Käärmeet voivat myös pitää vastustajaansa paikallaan ja kuristaa tätä. Nuti.. Naruto.wikissä Mitarashi Ankon jutsuista: Seneijashu"
  • Mie: "Ahaa. Mangassa Sasuken on kyllä näytetty esittävän vähän samanlaisen jutsun, Jagei Jubakun."
 • "Meilläkin sataa ja ukkostaaaa.... Huoh.. Jahval on tylsää... Nuti, millos Tsunade laittaa sen ryhmän pelastamaan Iyakua ja Reikaa? Saisin Sasukella tekemistä."
 • "Randomi, mun pelaaminen ei nyt onnistu aivan Sasukemaisesti koska olen väsynyt ja en jaksa nukkuakkaan. Ja tiedän Sasuken jutsut ulkoa että haahhaa."

Valittamista? Nuo tuntuvat sinun repliikeiltäsi. Ettet vain yritä luikerrella?

--Nuti 22. heinäkuuta 2009 kello 10.22 (UTC)


Hmmm... varmistan vielä, että olet se sama Jaffa jonka olen peleissä kohdannut. Vastaapa siis seuraaviin kysymyksiin. Älä ota tätä epäluottamuslauseena vaan osoituksenani siitä, että haluan hoitaa asian.

1. Miksi Kinezumi hermostui sille Kahvila Viherkajon pitäjälle ja mitä hän teki?
2. Mitä Neji teki tämän jälkeen?
3. Kuvaile lyhyesti epäonnistunutta Iyakun pelastusoperaatiota.

Laitan tässä samalla Yoshille viestiä tästä sekaannuksesta... Hän on nyt lomalla, mutta hän tulee huomenna.

--Nuti 22. heinäkuuta 2009 kello 16.25 (UTC)


Onneksi olkoon, vastasit oikein. Olet siis sama tuntemani Jahva. Olen funtsinut tätä dilemmaa lisää (Yoshi ei tullutkaan vielä eilen...). Tilanteessa on kaksi vaihtoehtoa: 1. Joku on oikeasti nyysinyt accosi ja käyttänyt sitä. 2. Bluffaat (tällaisia tismalleen samanlaisia tapauksia ikävä kyllä tunnetaan).

Voi olla, että sinulla on oikeastikin hätä ja paniikki ja siten ykkösvaihtoehto, mutta silti kakkosvaihtoehdolle on perusteita... olet ennen ollut käytännössä katsoen joka päivä roolipelissä. Jos olisit pitänyt tauon, olisit kertonut todennäköisesti siitä etukäteen. Olen sen verran katsellut viestejäsi. Ja miten mahtoikaan olla sattumaa, että accon pöllijä iski silloin kun pidit vapaailtaa? Sellaista vapaailtaa, että pysyit koko päivän pois ropesta? Sinulle ominaisempaa olisi ollut, että olisit ilmaantunut ropeen saman päivän aikana, huomannut, että joku on pöllinyt nimikkeeksi ja sitten alkanut elämöidä heti täällä.

En ole ihmispsykologian asiantuntija, mutta näin päättelen maalaisjärjellä.

Sitä paitsi, bannisi kestää vain 30. päivän iltaan asti. Sen jälkeen olet valmis palaamaan. Jos sinua ottaa nuppiin se "yksi töppi, Sasuke veks"-sääntö, niin sitten vain olet töppäilemättä. Töppäilyä katsotaan karsaasti, olet sitten tämän töpin tehnyt tai et.

--Nuti 24. heinäkuuta 2009 kello 06.07 (UTC)


Yoshi palasi viimeinkin (väliaikaisesti, nyt on taas reissussa) ja poisti bannisi. Muut rajoitteet (siis "1 töppi = Sakke pois"- ja "2 töppiä = Acco pois"-säännöt) pätevät.

--Nuti 25. heinäkuuta 2009 kello 09.22 (UTC)

Muista luokittelut ja kirjoitustapa!

Hei!

Olet tehnyt kiitettävän ahkerasti sivuja mm. jutsuista, mikä on sinänsä vain hyvä. Haluaisin kuitenkin muistuttaa eräästä hyvin tärkesätä osa-alueesta: luokittelusta. Pelkkä tagien lisäys ei aina riitä. Luokittelu tapahtuu käytännössä kirjoittamalla vaikka sivun loppuun seuraavasti: [[Luokka:Luokan nimi]]. Katso mallia muista vastaavista sivuista (juuri muokatuista sellaisista). Ainakin voisit luokitella jutsuja tyypeittäin (Ninjutsu, Genjutsu, Taijutsu, Kekkei Genkai, Hiden jne.)

Toinen pieni asia: Täällä jutsujen nimet kirjoitetaan muodossa Se Ja Se no jutsu, ei Se Ja Se no Jutsu.

Ystävällisin terveisin,

Nuti 1. syyskuuta 2009 kello 19.16 (BST)

Luokittelu on ÄÄRIMMÄISEN simppeliä. Yhä edelleenkin kirjoitat vain artikkelin perään [[Luokka:Luokan nimi]]. Katso esimerkiksi mallia Souen, Hitomi Gokuu-sivusta ja katso Muokkaa-toiminnon kautta, miten kirjoitus tapahtuu. Luokittelu pelkkään jutsulaatikkoon ei ikävä kyllä riitä, vaikka sekin on erittäin tarpeellista.
E: Ahaa, oletkin näköjään oppinut sen kirjoitustavan... mutta missä vielä vika? o.O
EE: Tuli muuten mieleen... mitä käytät jutsutietojesi lähteinä? Et näytä suomentavan tai englannistavan hyökkäysten nimiä. Narutopedialta tämä ei vaikuta.
EEE: Ja edelleenkin niiden jutsujen nimi on muotoa Se-ja-se no jutsu, EI Se-ja-se no Jutsu. "Jutsu" on siis pienellä.
--Nuti 2. syyskuuta 2009 kello 20.45 (BST)
Kyllä, täällä on Narutopediasta paljon asiaa, mutta ei lähellekään kaikkea. Käytän itse Narutopediaa päälähteenäni. Mitä sinä käytät? Jotain toista sivustoa? Vai otatko tiedot suoraan jaksoista?
Eräs pieni neuvo: Oppiaksesi, mitä sinun pitää vielä parantaa artikkeleistasi, tarkkaile, miten ylläpitäjät ja kokeneet käyttäjät (esim. porottaja) muokkaavat tekemiäsi artikkeleja. Muutoksia voi katsoa valikon "Tuoreet muutokset"-osiosta. Voit verrata tekemääsi versiota muokattuun versioon klikkaamalla muutoksen vieressä olevaa "Ero"-linkkiä. Tarkistele säännöllisesti muutokset, niin opit nopeasti korjattavat asiat :) Jos tulee kysyttävää, kysy pois.
--Nuti 3. syyskuuta 2009 kello 14.59 (BST)
Kuulostaa hyvältä, siis se edittaaminen! *Maito Gai -hymy, bling!* Sitä täällä tarvitaan. Voisitko vielä linkata sen lähdesivusi, että voisin vilkaista ja arvioida sitä?
--Nuti 3. syyskuuta 2009 kello 20.52 (BST)
Ahaa, olisit heti sanonut. Leafninja on sinällään aika hyvä sivusto, mutta kuvat ovat siellä surkean pieniä. Asian voi ottaa sieltä, mutta kuvat mieluummin muualta X_X Ja olisi kiva jos laittaisit lähteisiin Leafninjan (linkkinä).
--Nuti 6. syyskuuta 2009 kello 12.01 (BST)

Jutsusivusi

Hyvä että olet lisännyt monia jutsusivuja, mutta muutamaa asiaa voisit parantaa niissä.

 • Älä laita niin hirveästi rivinvaihtoja. Itse laitan vain yhden tyhjän rivin jutsulaatikon jälkeen ja yhden tyhjän varsinaisen tekstin ja luokkien väliin.
 • Jutsuille englanninkieliset nimet löytää hyvin täältä.
 • Leafninjasta ottamiesi kuvien kokoa ei tarvitse suurentaa. Kuvanlaatu kärsii siitä suuresti. Suurten kuvien pientäminen puolestaan on hyvä juttu. Nutille: Otan itsekkin kuvan leafninjasta, jos narutopediasta ei löydy. Online HQ videoita on vaikea löytää ja kyllä 150x150 on tarpeeksi suuri havainnollistamaan jutsua.

--porottaja 19. syyskuuta 2009 kello 17.02 (BST)

Mangekyoun tekniikat

Vastaan Nutin puolesta. Kekkei Genkaita ei voida luokitella Kinjutsuksi, koska:

 • "Kinjutsu (suom. kielletyt tekniikat) tarkoittavat tekniikoita, joiden opettaminen on kielletty syystä tai toisesta." (Suora lainaus artikkelista Kinjutsu)

Eli tekniikoiden opettaminen on kiellettyä. Kekkei Genkaiden opettaminen ei ilmeisestä syystä ole mahdollista, joten siksi niitä ei voi luokitella kinjutsuksi eikä antaa SABCDE-luokkaa.

--porottaja 23. syyskuuta 2009 kello 18.55 (BST)

Jutsujen rankeista

Anteeksi viive, olen ollut epäaktiivinen viime aikoina... no, eniveis. Olen itse kalunnut jutsujen rankit Narutopediasta, jonne ne on lisätty Kishimoton tekemien hahmo-oppaiden perusteella.

--Nuti 8. lokakuuta 2009 kello 18.25 (BST)

Kuvista

Pari pyyntöä kuvien suhteen:

 • Laita kuvan nimeksi jokin mahdollisimman kuvaileva nimi. Esimerkiksi KatonBHG.jpg ei kerro oikein mitään kuvasta, paitsi ehkä sen että asia liittyy jotenkin tulielementin jutsuihin. Sen sijaan esimerkiksi nimi Katon_Ryuuka_no_jutsu.jpg on paljon kuvailevampi. Luepa ohjeista osio "Muistettavaa kuvista".
 • Jos korvaat jonkin kuvan toisella, lataa kuva vanhan päälle. Se tapahtuu valitsemalla vanhan kuvan ja klikkaamalla "lataa uusi versio tästä kuvasta". Näin siivoat samalla huonoja kuvia pois palvelimelta.

Kiitos. Oikeastaan voisit saman tien ryhtyä vähän "siivoamaan".

--Nuti 18. lokakuuta 2009 kello 20.05 (BST)

Vastaus Nutin puolest

Se jutsu, jota Itachi "klooni" käytti Kakashiin shippuudenin alkupuolella, ei ollut Tsukyomi, vaikka genjutsumaailma siltä näyttiikin.

--porottaja 12. marraskuuta 2009 kello 14.29 (GMT)

Itachi

Artikkeli onkin pahasti kesken joka asiassa. Ajattelin täydentää sitä kun ehdin.

--porottaja 14. marraskuuta 2009 kello 15.17 (GMT)

Sasukeko chuunin?

Se ei silti tarkoita, että Sasukesta olisi tullut chuunin, vain että hän chuunin-tasoa. Onhan Narutokin yhä genin, vaikka voimiltaan selvästi parempi.

--porottaja 17. marraskuuta 2009 kello 13.52 (GMT)

Tsunade

Vaikka Tsunade onkin Senju-klaanin polveutuva jäsen, hän ei käytä sitä nimessään, eikä kukaan kutsu häntä sillä nimellä. Tämän takia en ainakaan itse olisi lisäämässä Tsunaden nimeen Senjua.

--porottaja 17. marraskuuta 2009 kello 15.33 (GMT)

Itachin kloonista

Anteeksi poissaoloni, minulla on PAHASTI koulukiireitä!

Artikkelissa sanotaan aivan päinvastaista kuin mitä viestissäsi: "Shouten no jutsu on Painin Deva-ruumiin tekniikka, jonka avulla hän pystyy tehdä täydellisen kopion ihmisestä kaikkineen voimineen, taitoineen sekä aseineen." Mikä on epäselvää?

--Nuti 18. marraskuuta 2009 kello 17.59 (GMT)

Chuuninkoe

Mangapokkari 20, sivu 25 (tai sitten Chapter 172, sivu 19). "Entä Sasuke sitten" "Shikamaru oli ainoa ylennetty" --AHJ/Ylläpito 20. marraskuuta 2009 kello 03.59 (GMT)

Vastaus Chidori Senbonista

Kirjoitit melko epäselvästi, tottakai vastustajan kehoon menee Sasuken chakraa, mistä muustakaan ne senbonit olisi tehty?

--porottaja 25. marraskuuta 2009 kello 17.05 (GMT)

Re: Kagerousta

Sen takia molempien sivujen, Kageroun että Fuuma Kageroun, yläreunassa on selvennys.

--porottaja 24. joulukuuta 2009 kello 16.06 (GMT)