Nagato

Naruto.fi Wikistä
Versio hetkellä 5. huhtikuuta 2011 kello 17.48 – tehnyt Jaffakeksi (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin


Jos haluat lukea aiheesta spoilaamattoman version, mene tänne.


Nagato (Pain)
Pain Potretti.jpg
Painin Tendou-ruumis, ei siis oikea hahmo © Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): Ei tunneta
Ikä (Shippuuden): Ei tunneta (kuollut)
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Liilahtavanharmaat Rin'negan-silmät
Ninja-arvo: Akatsukin jäsen, entinen Sadekylän johtaja
Elementti: Kaikki kuusi (mukaan lukien eräänlainen Yang&Yin-elementti)
Ensi-esiintyminen: Jakso 135 (Tendou-ruumis hologrammissa), jakso 300 (Tendou-ruumis epäselvästi), jakso 334 (Tendou-ruumis selvästi)
Viimeinen esiintyminen:


Sadekylästä kotoisin oleva Nagato, paremmin tunnettuna Pain[1] johtaa rikollisjärjestö Akatsukia.

  • Sormus: 零, rei ("ei mikään", "nolla")
  • Sormuksen paikka: Oikean käden peukalo
  • Pari: Konan


Tätä nykyä mangassa on tosin paljastunut, että Nagato ei ehkä olekaan Akatsukin todellinen johtaja, sillä Tobin (jota on epäilty Uchiha Madaraksi) on nähty antavan käskyn Nagatolle. On kuitenkin selvää, että Nagato ja Konan ovat olleet perustamassa Akatsukia. Lisäksi, kun Nagato kuoli ja Konan lähti Akatsukista, Tobi otti itse järjestön hallintaansa. Järjestöön tosin kuului enää kaksi jäsentä hänen lisäkseen, Kisame ja Zetsu


Tausta

Varhainen lapsuus

Nagato oli alun perin lapsi ninjasodan raunioittamassa Sadekylässä. Eräänä yönä sodan aikana kaksi konohalaista ninjaa murtautui nuoren Nagaton ja hänen vanhempiensa kotiin etsimään ruokaa, sillä he luulivat, että asunto oli hylätty. Nagaton vanhemmat taas uskoivat, että ninjat aikoivat tappaa heidät, joten he päättivät hyökätä ensin heidän kimppuunsa, jotta Nagato pääsisi pakoon. Konohalaisninjat taas luulivat Nagaton vanhempia vihollisninjoiksi ja tappoivat heidät. Nagato puolestaan kauhistui vanhempiensa kuolemaa ja aktivoi tunnekuohuissaan ensi kertaa Rin'neganinsa, jolla hän sitten tappoi taas konohalaisninjat. Myöhemmin Nagato muisteli tätä tapahtumaa "ensimmäisenä elämänsä suurena tuskana".[2]

Kun Nagatolla ei enää ollut mitään mitä kutsua perheeksi, vanhempansa haudattuaan hän lähti vähin varustein harhailemaan päämäärättä. Hänen vastaansa tuli kulkukoira, jonka kanssa hän ystävystyi ja jolle hän antoi nimeksi Chibi (suom. pieni). Myöhemmin hän tapasi Konanin ja Yahikon, jotka olivat myös sodan orpouttamia lapsia. He alkoivat ryhmänä huolehtia toinen toisistaan[3].

Sanninien kohtaaminen

Eräänä päivänä kolmikko sitten päätyi Sanninien ja Hanzoun väliseen ristituleen, minkä seurauksena Chibi kuoli Nagaton käsivarsille. Tapauksen näkeminen kiivastutti Yahikon, joka ilmoitti, että hänestä tulisi joskus maailman jumala ja että hän pistäisi pisteen tälle kaikelle hulluudelle. Tästä unelmasta tuli myöhemmin myös Nagaton unelma.

Kun sota viimein päättyi, orpokolmikko tapasi Sanninit uudelleen. Tällä kertaa Sanninit olivat varsin haluttomia auttamaan heitä: Orochimaru jopa ehdotti, että lapset tapettaisiin, jotta heidän ei enää tarvitsisi kärsiä. Lopulta kuitenkin Jiraiya päätti pitää lapsista jonkin aikaa huolta.

Kun he kaikki neljä, orvot ja Jiraiya, olivat eräänä iltana yhdessä syömässä illallista, Nagato pillahti itkuun, koska illallisen syöminen muistutti häntä hänen perheestään. Hän myöhemmin karkasi pois talosta Yahikon kanssa. Kaksikko kohtasi Kivikylä ninjan, joka satutti Yahikoa. Kauhuissaan Nagato aktivoi taas Rin'neganinsa ja tappoi vihollisninjan. Tapaus säikäytti häntä valtavasti. Jiraiya kertoi myös Nagatolle hänen silmistään ja sanoi, että silmien avulla voisi tuoda sen rauhan, jota he molemmat ovat kaivanneet maailmaan. Jiraiya päätti myös silloin kouluttaa Konania, Nagatoa ja Yahikoa ninjutsussa. Kolmen vuoden koulutuksen jälkeen Jiraiya totesi, että lapset olivat kyllin taitavia pärjätäkseen itsekseen, ja päätti tulla tapaamaan heitä uudelleen, kun he olisivat kasvaneet aikuisiksi.

Sadekylän sisällissota

Myöhemmin Jiraiya uskoi, että Nagato ystävineen olisi kuollut hämärissä olosuhteissa[4], mutta se ei ole totuus. Tosiasiassa Nagato, Konan ja Yahiko olivat aikuisiksi kasvettuaan perustaneet jengin, jolla he yrittivät ajaa rauhanasiaa, jota Jiraiyakin kannatti. He saivat sadekyläläisistä lukuisia kannattajia, ja Yahiko oli heidän joukkonsa johtaja. Valitettavasti kuitenki Hanzou piti Yahikon jengiä uhkana omalle imperiumilleen, joten hän juonitteli yhdessä Danzoun ja tämän Root-järjestön kanssa keinon eliminoida jengin. Hanzou huijasi Yahikon jengeineen "rauhanneuvotteluihin", jotka käytäisiin Tulimaan, Tuulimaan ja Maamaan välillä. "Neuvotteluissa" Hanzou kuitenkin otti Konanin panttivangikseen, ja naisen henkeä uhaten Hanzou määräsi Nagaton tappamaan Yahikon. Nagato kauhisteli päätöksentekoa, eikä asiaa auttanut se, että sekä Konan että Yahiko tarjosivat omaa henkeään alttiiksei toisen hengen puolesta. Nagato kiemurteli yhä päätöksessään, kunnes Yahiko painoi väkisin Nagaton yhä pitelemän kunain omaan rintaansa. Juuri ennen kuolemaansa Yahiko käski Nagatoa selviytymään, sillä hän uskoi, että Nagatosta tulisi vielä maailman pelastaja. Tätä tapahtumaa Nagato piti myöhemmin "toisena elämänsä suurena tuskana".

Kun Yahiko oli kuollut, Hanzou määräsi myös Nagaton tapettavaksi, mutta Nagato onnistui karkottamaan lentävät kunait Shinra Tensei-jutsullaan. Kun Nagato oli vapauttanut Konanin, Hanzou nappasi Nagaton ja asensi tämän liepeille räjähtäviä sinettejä, jotka räjähtäessään polttivat Nagaton jalat ja kädet vakavasti. Kuitenkin Nagato jatkoi taisteluaan ja määräsi Konanin viemään itsensä ja Yahikon ruumiin turvaan. Konanin aneluista huolimatta Nagato käytti seuraavaksi Kuchiyose, Gedou Mazou-tekniikkaa ja niitti sillä paljon sekä Hanzoun että Danzoun joukkoja, joskin molempien joukkojen johtajat onnistuivat pakenemaan jutsulta. Kuitenkin jutsu jätti Nagaton riutuneeksi, ja hänen selkäänsä oli jäänyt lukuisia chakranvälittimiä. Myös hänen raajansa olivat palaneet. Luultavasti tästä syystä Nagato käytti myöhemmin robottiajoneuvoaan. Jengin johtajuus siirtyi Nagatolle, joka teki viillon omaan otsasuojukseen osoittaakseen, että hän kapinoi Sadekylän entistä hallintoa vastaan ja että hän on alkanut opettaa omaa "tuskan kautta valaistumisen oppia".

Jossain vaiheessa Nagato otti itselleen lempinimen "Pain", johti oman jenginsä voittoon sisällissodassa ja salamurhasi Hanzoun. Hän myös järjestelmällisesti tappoi kaikki suorassa liitossa Hanzouhon olleet, ja näin myöten hän pääsi Sadekylän johtajaksi. Tämän voiton vuoksi Nagatoa eli nyttemmin nimettyä Painia ylistetään Sadekylässä, ja ihmiset pitävät häntä jopa myyttinä. Siellä Painia sanotaankin jumalaksi. Pain ei siis ole oikeastaan nukenin (toisin kuin muut Akatsukin jäsenet Konania lukuun ottamatta), vaan oman kylänsä johtaja. Itse asiassa Painin kanssa samaan osapuoleen kuuluvat sadekyläläiset ovat tehneet otsasuojukseensa viillon akatsukilaiseen tapaan merkiksi voitosta ja kapinallisuudesta.

Luonne

Lapsena Nagato oli ollut hyvin herkkä mutta kiltti poika ja hyvin helposti itkevä, ja hän kauhistui ajatusta siitä, että hän oli tappanut toisen ihmisen, vaikka hän tekikin sen pelastaakseen Yahikon. Pelokkaana ja epävarmana paikastaan maailmassa hän halusi auttaa kaikkia joita kykeni auttamaan, mutta hän ei tiennyt miten hän auttaisi. Joka tapauksessa hänestä tuli lahjakas ja taitava oppilas ja hän oppi kaiken mitä Jiraiya hänelle opetti.

Painina Nagato oli hyvin erilainen. Silloin hän oli luonteeltään hyvin viileä, vakava ja etäinen. Nuorena kokemiensa traumojen jälkeen hän uskoi löytäneensä kivun ja tuskan merkityksen, jolloin hän alkoi pitää itseään jumaluutena ja kaikkia ihmisiä viisaampana. Hänen aikeenaan oli näyttää koko maailmalle tuskan merkitys aiheuttamalla mahtavalla aseella tuho, joka pelästyttäisi kaikki ihmiset niin, etteivät he enää sotisi. Tälle aikeelle hänellä ei ollut kunnollisia moraalisia perusteita. Nagato myös tappoi kylmäverisesti oman opettajansa Jiraiyan ja salamurhautti vihollisensa Hanzoun kaikkine ystävineen ja perheenjäsenineen varmistaakseen, ettei Otogakuressa tehtäisi enää vallankumousta. Hän on mennyt jopa niin pitkälle, että hän kutsuu itseään "rauhan jumalaksi" joka ohjastaa maailman kypsyyteen tuskan kautta. Lopulta hän uskoi, ettei kukaan voisi ymmärtää todellista rauhaa ellei tuntisi "todellista" tuskaa, mitä myös Yahiko oli lapsena uskonut. Namikaze Minato uskoi, että Madara käytti tätä Nagaton ajattelutapaa keinona manipuloida tätä.

Nagato vihasi Konohaa, koska konohalaiset ninjat olivat tappaneet hänen vanhempansa. Viha kuitenkin laantui, kun hän kohtasi Jiraiyan, jolloin hän sai uuden tarkoituksen elämälleen: suojella ystäviä. Kuitenkin kun hän näki Danzoun liittoutuneen vihatun Hanzoun kanssa, Nagaton viha Konohaa kohtaan syttyi taas ja hän unohti Jiraiyan vaikutukset.

Nagato tuntui kuitenkin olevan kunnioittava, eritoten kuolleita kohtaan. Nagaton nähtiin usein ärtyvän akatsukilaisten välisistä kinasteluista ja ehdottavan, että he yrittäisivät parantaa välejään. Hän jopa ehdotti heitä suremaan kaatunutta Deidaraa ja ärtyi, kun Kisame kutsui Kakuzua ja Hidania "zombiveljeksiksi". Jiraiyan kuoleman jälkeen hän kehotti kaikkia pitämään hiljaisen hetken tämän kunniaksi.

Nagato oli myös hyvin ystävällinen ja kunnioittava lapsuudenystäväänsä Konania kohtaan. Hän on jopa ylentänyt tämän "enkelikseen" toimimaan sadekyläläisten ja itsensä välillä. Jiraiyaa vastaan taistellessa Nagato suojeli epäröimättä Konania. Näin ollen Konan myös kutsuu Nagatoa "Johtajan" sijasta joko Nagatoksi (puhuessaan tämän oikealle ruumiille) tai Painiksi (puhuessaan tämän käyttöruumiille).

Osa I

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Osa II

Nagato näytetään kunnollisesti vasta shippuudenissa. Muunmuassa hieman ennen kuin hän kohtasi Jiraiyan ja tappoi hänet. Kuitenkin shippuudenissa Nagato hyökkäsi Konohaan jokaisella kuudella ruumillaan etsiäkseen Naruton ja saadakseen tämän sisällä olevan Kyuubin. Taistelussa lähes koko Konoha tuhoutui (lukuunottamatta Hokage-patsaita). Taistelun lopussa Naruto onnistui kukistamaan Nagaton.

Taidot

Akatsukin johtajana ja Sadekylän sisällissodan voittoisan osapuolen johtajana Nagato oli yliluonnollisen voimakas shinobi. Hän oli helposti kage-tasoa ellei jopa vahvempikin. Konan on sanonut, ettei Nagato ole hävinnyt ainoatakaan taistelua[5], mutta se olikin ennen kuin Naruto kukisti Nagaton. Nagato myös päihitti omin käsin vastustajansa Hanzoun, eikä hän tarvinnut juurikaan aikaa kukistaa Jiraiyan. Tähän hän tosi tarvitsi kaikkien lisäruumiidensa apua, eikä hän oli todennäköisesti voittanut Jiraiyaa, jos tämä olisi tiennyt lisäruumiista.

Rin'negan

Pääartikkeli: Rin'negan

Nagaton ylittämättömät voimat ovat peräisin hänen Kekkei Genkaistaan, Rin'neganista, joka on kaikkein voimakkain doujutsu. Rin'negan tavattiin viimeksi Rikudou Senninillä, joka oli maailman ensimmäinen ninja ja nykyisen ninjutsun perustaja. Rin'neganin kykyjä ei pääasiassa tunneta, mutta se ainakin sallii käyttäjänsä käyttää kaikkien elementtien jutsuja, minkä ansiosta Nagato saattoi oppia kaikki tekniikat jotka Jiraiya opetti hänelle. Se myös sallii käyttäjänsä näkemään vastustajan chakran samaan tapaan kuin Uchiha-klaanin Sharingan ja Hyuuga-klaanin Byakugan. Nagato esimerkiksi saattoi nähdä jo kaukaa Konohaa ympäröivän chakrasuojakentän sekä sen shinobien jalkapohjiin kerätyn chakran.

Pein Rikudou

Pääartikkeli: Pein Rikudou

Nagaton vahvin ja käytetyin tekniikka on Pein Rikudou (suom. Painin kuusi tietä) Tämän avulla Nagato saattoi ohjastaa kuutta lisäruumista kuin omaansa. Kaikki ruumiit ovat kuolleita ja Nagaton chakralla uudelleen liikkeelle laitettuja ruumiita. Ne voivat käyttää Nagaton omaa chakraa. Ohjastaessaan niitä Nagato käyttää niiden kautta nimeä "Pain", vaikkakin hän pitää niitä silti erillisinä itsestään[6].

Käyttääkseen tätä tekniikkaansa Nagato on jäänyt suureen, robottimaiseen kulkuneuvoon, joka kulkee kuudella jalalla. Hän välittää chakraansa ruumiilleen erityisten chakranvälittimien kautta. Näitä välittimiä on pistetty hänen selkäänsä, ja myös hänen ruumiillaan on niitä lävistyksen näköisinä palasina. Ohjastaakseen ruumiitaan Nagaton pitää olla jossain lähellä ja mielellään korkealla.

Ruumiiden nimet ovat peräisen buddhalaisesta jälleensyntymän opista, joiden ihmisen syntyy uudelleen jossain seuraavista maailmoista kuoleman jälkeen: siunattuun Deva-maailmaan (Tendou), puolijumalten Asura-maailmaan (Shuradou), Ihmisten maailmaan (Ningendou), Eläinten maailmaan (Chikushoudou), helvetilliseen Preta-maailmaan (Gakidou) ja helvetilliseen Naraka-maailmaan (Jigokudou). Ruumiiden ainoat yhdistävät piirteet ovat Rin'negan-silmät ja kirkkaanoranssit hiukset. Kaikilla ruumiilla on lisäksi erilaisten lävistysten näköisiä chakranvälittimiä ruumiissaan. Kaikilla ruumiilla on omat erikoistaitonsa, kuten kyky summonoida tai korjata.

Hahmon luominen

Masashi Kishimoto on kolmannessa hahmo-oppaassaan selventänyt Painin designia sanoen näin: "Hän on Akatsukin johtaja, joten hänen täytyy näyttää aika hyvältä, mutta silti halusin, että hän näyttää myös vaaralliselta. Koskan hänen nimensä on 'Pain', päätin lisätä hänen ruumiiseensa joitain lävistyksiä, niin kuin hän olisi tyyppi, joka voisi kestää itsekin tuskaa." Hahmo-oppaassa oli myös lukuisia kuvia Painin hahmotusluonnoksista. Kishimoto oli muun muassa miettinyt, että Painin otsasuojukseen olisi voinut laittaa sarvimaiset lisäkkeet ja hänen kasvoilleen osittaisen naamion.

Aluksi Naruto-animessa Painin Rin'negan-silmät olivat moniväriset (ks. Kuvagalleria). Masashi Kishimoto on kuitenkin mangan 337. luvussa kuvannut, että silmät ovat oikeasti yksivärisen liilahtavanharmaat. Erehdys johtuu luultavasti siitä, että mangassa ei juuri käytetä värejä. Shippuudenin jaksossa 80 silmät on kuitenkin muutettu oikean värisiksi. Myös Tendou-ruumiin ihon väri on kuvattu aluksi virheellisesti.

Shippuudenin jaksossa 80 iho oli kuolleen kalpea, minkä oli ilmeisesti tarkoitus ilmentää sitä, että ruumis oli jo kuollut. Jaksossa 114 iho oli kuitenkin muutettu luonnollisen väriseksi, sillä hahmo-oppaissaan Kishimoto oli värittänyt Painin ruumiiden ihonvärit luonnollisen värisiksi.

Monet Painin kyvyistä pohjautuvat buddhalaisfilosofiaan ja terminologiaan, samoin kuin Painin yritys opettaa valaistumista kivun kautta. Myös Buddhan on kerrottu kerran ottaneen tämän reitin mutta sitten hylänneen sen.

Triviaa

  • Sana "naga" (長) merkitsee 'pitkäkestoista', "to" (門) taas 'porttia'. "To"-kanji on sama kuin sanan "naruto" (鳴門) kanjimuodossa käytetty "to" (tosin Naruto-sarjassa Naruton nimi kirjoitetaan yleensä katakanalla eikä kanjeilla).[7][8]
  • Masashi Kishimoton kirjoittaman hahmo-oppaan mukaan Nagaton Tendou-ruumiin pituus oli 176,5 cm ja paino 57,2 kg. Nagaton syntymäpäinä on 19. syyskuuta ja veriryhmä A.
  • Kun puhutaan asioista, joita Nagato on tehnyt ruumiidensa (etenkin Tendou-ruumiin) kautta, hänestä puhutaan yleensä Painina, ja kun puhutaan asioista, joita hän on tehnyt oman ruumiinsa kautta, hänestä puhutaan yleensä Nagatona.
  • Nagaton hiukset ovat kirkkaanpunaiset, vaikka mustavalkoisessa sarjakuvassa ne näyttävätkin mustilta.[9]
  • Painilla ei näytä olevan tapana tarkastaa, ovatko hänen vastustajansa kuolleita vai eivät.

Kuvagalleria

Rin'negan.JPG Hologrammi-Pain.JPG Pain ja maisemat.JPG Rin'negan aito.JPG Pain Potretti.jpg

Ensimmäisessä kuvassa on kuvattu Painin (tai siis Tendou-ruumiin) hologrammi ennen aikahyppyä, toisessa aikahypyn jälkeen. Huomaa silmien värin muuttuminen. Kolmannessa kuvassa on tähänastisesta animesta yksi harvoista kohtauksista, jossa Pain (Yahikon ruumiissa) esiintyy itsenään (Shippuudenin jakso 80). Siinä hän katselee Sadekylää. Neljännessä kuvassa on lähikuva saman ruumiin Rin'neganista. Shippuudenin jaksossa 114 Pain näkyy kokonaan, mitä viides kuva ilmentää. Tässä jaksossa Painin iho on muutettu normaalin väriseksi aiemman kuolleen kalpean sijasta.

Lähteet ja huomioita

  1. On ollut yleistä kiistelyä nimestä, onko nimen romajisoitu muoto Pain, Pein, Paine, Payne. Mangan nykytilanteen mukaan voisi sanoa, että Kishimoto on nimenomaan tarkoittanut, että nimi on Pain, eli 'tuska' tai 'kipu' suomeksi. Hän on sitä paitsi vahvistanut sen hahmo-oppaissaan.
  2. Mangan 444. luku
  3. Mangan 372. luku, sivu 9
  4. Mangan 372. luku, sivu 07
  5. Mangan 364. luku, sivu 15
  6. Mangan 443. luku, sivu 3
  7. Kanjikaveri
  8. Narutopedian sivu Uzumaki Narutosta
  9. Mangan 442. luku, avauskuva

|}