Omote Renge

Naruto.fi Wikistä
Versio hetkellä 13. elokuuta 2009 kello 14.00 – tehnyt 84.251.206.251 (keskustelu)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Jutsu icon.gif Tämä sivu kuuluu Wikin taitoihin
Omote Renge
Bscap0011.jpg
Englanniksi Secondary Lotus
Suomeksi Ulkolootus[1]
Luokka B-rank
Käyttötarkoitus Hyökkäys
Käyttöetäisyys Lähietäisyys
Tyyppi Taijutsu, Kinjutsu
Elementti
Käyttäjät Rock Lee, Maito Gai, Hatake Kakashi

Omote Renge on taijutsu-liike, jossa avataan kaksi kahdeksasta chakrankulkemisportista. Tämä antaa suorittajalle nopeammat ja vahvemmat lihakset. Jutsu aloitetaan tekemällä Kage Buyou-tekniikka, jonka avulla vastustaja saadaan ilmaan. Tämän jälkeen jutsun tekijä tarttuu kohdetta takaapäin ja johdattaa tämän putoamaan pää edellä maahan. Lee käyttää

Lähikuva Omote Rengen suorituksesta.

tässä jutsussa apunaan käsissään olevia siteitä. Isku on tehokas ja lamaannuttava, mutta se kuormittaa omaa kehoa rajusti ja tuhoaa soluja, koska siinä avataan chakraportteja. Sen takia se on myös tekniikan käyttäjälle vaarallinen ja tästä syystä luokiteltu kinjutsuksi.

Tämän jutsun tunnetuimpia käyttäjiä ovat Lee ja Maito Gai, mutta myös Kakashi käytti liikettä Naruton varjoklooneja vastaan Shippuudenin kolmosjaksossa. Kakashi ei kuitenkaan kykene käyttämään sitä yhtä hyvin tai yhtä voimakkaasti kuin Gai tai Lee. Kakashin keho ei myöskaan kuormittunut juuri yhtään, koska hän kykeni vielä myöhemmin taistelemaan Narutoa ja Sakuraa vastaan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tämä johtuu luultavasti siitä, ettei Kakashi käytä liikettä samalla teholla kuin Gai ja Lee.

Lähteet

  1. Suomenkielinen Naruto-manga, vol 6 s.142