Enma

Naruto.fi Wikistä
(Ohjattu sivulta Enkoo: Enma)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta
Enma
Enma.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto):
Ikä (Shippuuden):
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Ruskeat
Ninja-arvo:
Elementti: Mahdollisesti Maa
Ensi-esiintyminen: Jakso 71
Viimeinen esiintyminen: Jakso 80

Apinakuningas Enma on paholaisapina, jonka Kolmas Hokage summonoi taistelussa Orochimarua vastaan. Enma pystyy muuttumaan tarvittaessa Kongou Nyoi-sauvaksi, joka pystyy muuttamaan kokoaan kesken taistelun ja on lujempaa kuin timantti.

Tausta

Enma perustuu mitä ilmeisimmin kiinalaiseen Xiyouji-tarinaan (eng. Journey to the West, suom. Lännenmaan muistelmat), jota mm. Akira Toriyama on käyttänyt Dragon Ball-mangansa pohjana. Toriyama itse asiassa aikoi tehdä Dragonballista alun perin parodian tästä teoksesta, mutta ajatukset muuntuivat sitten. Enma on suora viittaus Sun Wukongiin eli paremmin tunnettuna Apinakuninkaaseen.

Kokoaan muuttava Kongou Nyoi -sauva esiintyy ainakin Dragon Ballissa nimellä Nyoibo ("Nyoi-sauva"), joskin tuossa mangassa sauva muuntaa vain pituuttaan, ei leveyttään. Todennäköisesti sama sauva esiintyy myös alkuperäisessä kiinalaisessa tarinassa.

Nimi Enma on taas japanilainen nimi buddhalaiselle kuolonjumalalle, Yamalle, joka myös esiintynyt Dragon Ballissa, joskin siinä nimellä kuningas Enma-Daio. Tässä kuolonjumalassa ei ole kuitenkaan oikein mitään apinamaista.