Hatake Kakashi

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta
Hatake Kakashi
Kakashiii.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 26-27 vuotta
Ikä (Shippuuden): 29-30 vuotta
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Musta (oikea silmä), Punainen Sharingan (vasen silmä)
Ninja-arvo: Jounin (entinen ANBU)
Elementti: Pääasiassa ukkonen, mutta myös vesi ja maa (animessa lisäksi tuli)
Ensi-esiintyminen: Jakso 3
Viimeinen esiintyminen:

Hatake Kakashi, tunnetaan myös Kopioninja-Kakashina (jap. Kopii Ninja no Kakashi) on jounin-tason ninja ja entinen ANBU-ryhmän jäsen ja johtaja. Hän johtaa Team Kakashia, joka on Naruton pääasiallinen tiimi.

Tausta

Kakashin genin- ja chuunin-aikainen tiimi. Vasemmalta: Rin, Uchiha Obito, Kakashi, Namikaze Minato.

Kakashi on neroudestaan tunnetun ninjan, Hatake Sakumon, poika, ja hänen isäänsä arvostettiin jopa Sanninien kesken. Isänsä tavoin Kakashi oli jo nuorena erittäin lahjakas ninja, ja hän nousi hurjaa vauhtia arvoasteikossa. Hän oli genin- ja chuunin-aikoinaan tiimissä, jota johti Namikaze Minato, eli tuleva Neljäs Hokage, ja jonka muut jäsenet olivat Rin ja Uchiha Obito. Ajan myötä Kakashi päätyi jopa ANBU-kapteeniksi. Nykyisin hän on kuitenkin jättänyt ANBUn ja toimii tavallisena jouninina, vaikkakin Konohassa häntä pidetään erittäin lahjakkaana ninjana.

Kakashi Gaiden

Pääartikkeli: Kakashi Gaiden

Yksittäisen Sharingan-silmän salaisuus paljastettiin erikseen Kakashi Gaiden-mangassa, joka ilmestyi normaalisti Naruto-sarjan paikalla ja pohjusti siirrosta Naruton ensimmäisestä osasta toiseen (Naruto Shippuuden). Nyt Kakashi Gaiden on myös animena (Naruto Shippuuden jaksot 119-120).

Persoona

Hatake Kakashilla on vaikeasti määriteltävä persoona, ja hänen yksityistä minäänsä tuntee tuskin kukaan. Kakashi on poikkeuksetta myöhässä mistä tahansa, pitäytyy välinpitämättömänä tilanteessa kuin tilanteessa ja tuntuu ottavat asiat vakavasti ainoastaan taistelukentällä. Hän kertoo myöhästymisensä syyksi tyhmiä tekosyitä, kuten "näin mustan kissan ja kaaduin viemäriin", "näin kauniin tytön ja tanssin onnesta", "pohdin elämän oikeaa tarkoitusta". Hän on myös vaikuttaa varsin laiskalta ja minimaalisesti vaivaa näkevältä. Kakashi kuitenkin arvostaa tiimityötä ja huolehtii hyvin ystävistään. Hänen mukaansa "ninja, joka ei piittaa tehtävästään pidetään alhaisimpana, mutta ninja, joka ei huolehdi tovereistaan, on alhaistakin alhaisempi.

Kakashi on hulluna Jiraiyan kirjoittamiin pikkutuhmiin Icha Icha -kirjoihin, joiden sisällöstä tuskin on soveliasta puhua. Näiden kirjojen lukeminen näyttää olevan hänen ainoa harrastuksensa, vaikka hän ilmoittaakin ensitapaamisellaan ryhmä seitsemän kanssa harrastavansa monia erilaisia asioita.[3] Kakashilla on myös melko yksipuolinen kilpailija, Maito Gai. Yksipuolisuus tarkoittaa tässä sitä, että Gai kilpailee Kakashin kanssa, mutta Kakashi ei kilpaile Gain kanssa.

Ulkonäkö

Kakashi on melko pitkä ja solakka mies, ja hän käyttää melkein aina Konohan ninjaunivormua. Hänen tunnistettavampia piirteitään ovat piikikkäät, hopeiset ja vasemmalle kallistuneet hiukset, vasemmanpuoleisen silmän peittävä otsasuojus ja kasvojen alapuolen peittävä maski. Kakashin kasvoilla on yleensä välinpitämätön ilme, ja hän puhuu animessa rennolla ja suorastaan laiskalla äänellä. Kakashin piilossa olevan Sharingan-silmän (aikahypyn jälkeen Mangekyou Sharingan-silmän) ylitse kulkee arpi. Kakashin on sanottu muistuttavan hämmästyttävän isäänsä Sakumoa, ja Shippuuden alussa jopa Hiekkakylän vanhin Chiyo luuli häntä Sakumoksi.

Kakashia ei ole kuitenkaan koskaan nähty ilman maskiaan (tai muuta kasvoja peittävää esinettä, esimerkiksi mangassa luvun 294 avauskuvassa maskiton Kakashi pitää kättään kasvojensa edessä), joskin jakson 101 kohtaus ramen-kojulla vihjaa, että hän on huomattavan komea (Ayame ja hänen isänsä punastelevat nähtyään asiakkaansa ilman maskia). Kyseinen jakso on muutenkin omistettu nimenomaan Ryhmä 7:n yrityksille nähdä Kakashi ilman maskia. (ks. lisää kyseistä jaksosta). Toistaiseksi ei tiedetä, miltä Kakashin kasvot näyttävät hänen maskinsa alla (leuan kapeaa muotoa lukuun ottamatta) tai sitä, miksi hän pitää maskiaan. Jakson 72 flashbackista päätellen Kakashi on kuitenkin pitänyt maskiaan ainakin genin-ajoistaan alkaen.

Osa I

Sarjan esittely

Ninja-akatemiassa sekä opettajien ja oppilaiden keskuudessa Kakashi tunnettiin erittäin korkeasta vaatimustasosta; hän oli hylännyt jokaisen potenttiaalisen genin-ryhmän, jolle hän piti selviytymisharjoituksen. Kun hänelle annettiin koulutettavaksi Ryhmä 7, joka koostui Uzumaki Narutosta, Uchiha Sasukesta ja Haruno Sakurasta, hän piti heille kulkuskokeen, jossa ryhmäläisten piti napata Kakashin vyöhönsä kiinnittämät kaksi kulkusta. Koetta edellisenä päivänä Kakashi oli neuvonut ryhmää olemaan syömättä aamupalaa, koska se ei kuulemma kuitenkaan pysyisi sisällä.

Kulkuskoe

Kakashin mukaan ne, jotka saavat kulkusen pääsevät genineiksi ja loput palaavat takaisin akatemiaan. Myös vain kulkuset saaneet saisivat lounasta ja epäonnistuneet sidottaisiin paaluihin. Tämän takia Ryhmä 7n jäsenet eivät toimineet ryhmänä, vaan yrittivät napata kulkusia yksistään. Sakura ja Sasuke piiloutuivat, mutta Naruto hyökkäsi suoraan edestäpäin. Kakashi väisti ja torjui helposti Naruton iskut lukien samalla kirjaa. Naruton yritettyä vähän aikaa Kakashi käytti Narutoon Sennen Goroshia, lennättäen hänet järveen. Naruto kipusi pintaan ja hyökkäsi varjoklooniensa avulla. Yksi oli hiipinyt Kakashin taakse ja otti tästä kiinni pitäen hänet paikoillaan. Loput kloonit ja oikea Naruto hyökkäsivät "avuttoman" Kakashin kimppuun, mutta tämä käytti Kawarimi no jutsua yhteen Naruton klooneista, johtaen siihen, että Narutot mäiskivät toisiaan luullen jotain heistä Kakashiksi.

Naruto tuhosi kloonit ja huomasi, ettei yksikään ollut Kakashi. Sitten Naruto huomasi toisen kulkusista puun juurella ja meni nappaamaan sen. Tämä oli kuitenkin vain Kakashin ansa ja Naruto joutui roikkumaan köydestä nilkkojensa varassa. Kakashi tuli paikalle ottamaan kellon takaisin maasta ja alkoi läksyttää Narutoa. Tällöin Sasuke huomasi aukon Kakashin suojauksessa ja heitti tätä kunailla ja shurikeneilla, mutta Kakashi oli taas käyttänyt Kawarimi no jutsua ja täten saanut selville Sasuken sijainnin. Sillävälin Sakura etsi Sasukea ja huomasi Kakashin lukemassa kirjaansa. Kakashi meni Sakuran taakse ja käytti tähän Magen, Narakumi no jutsua, saaden Sakuran pyörtymään.

Sasuke kuuli tästä aiheutuvan Sakuran kirkaisun. Kakashi tuli Sasuken luokse ja kertoo käyttäneensä genjutsua Sakuraan. Sasuke sanoi, ettei sen kaltaiset tekniikat tepsi häneen. Sasuke aloitti taistelun heittämällä shurikeneita. Kakashi väisti ne helposti, mutta yksi niistä laukaisi ansan, joka heitti veitsiä kohti Kakashia. Kakashi väisti tämänkin, mutta Sasuke ilmestyi nyt hänen takaansa potkaisten. Kakashi torjui tämän ja useita muita iskuja, mutta ne saivat hänet asentoon, josta Sasuke sai hipaistua kulkusia. Tämän jälkeen Sasuke käytti Katon, Goukakyuu no jutsua, mutta Kakashi pakeni maan alle ja käytti Sasukeen Doton, Shinjuu Zanshuu no jutsua.

Sakura heräsi ja alkoi taas etsiä Sasukea, jonka hän luuli olevan pahasti haavoittunut. Hän löysi maahan päätä lukuunottamatta haudatun Sasuken. Sakura luuli enää pään olevan jäljellä ja pyörtyi uudestaan. Naruto huomasi puussa riippuessaan Kakashin piilottamat eväslaatikot. Hän pääsi irti köydestä ja aikoi syödä yksin kaiken ruuan. Kakashi tuli paikalle juuri ennen kuin Naruto oli aloittamassa syömistä. Kulkusharjoituksen ajastimeksi asetettu kello soi ja ryhmä kokoontui yhteen, Naruto sidottuna paaluun koska hän yritti varastaa ruuat. Kakashi alkoi kertoa harjoituksen tuloksia ja sanoi, ettei kenenkään tarvitsisi palata takaisin akatemiaan. Naruto ja Sakura alkoivat riemuita, kunnes Kakashi sanoi, että kolmikon tulisi unohtaa koko ninjaksi tuleminen.[4]

Naruto kysyi, miksi heidän tulisi unohtaa ninjaksi tuleminen. Kakashi kertoi syyksi, että he kolme ovat vain uhoavia kakaroita, joilla ei ole ninjoilta vaadittavia ominaisuuksia. Sasuke suuttui tästä ja hyökkäsi, mutta Kakashi pysäytti ja painoi hänet maahan helposti. Tämän jälkeen Kakashi kertoi kokeen tarkoituksen, tehdä yhteistyötä, ja mainitsee, että kolmistaa he olisivat hyvinkin voineet napata yhden kulkusista. Sakura ihmetteli, mitä järkeä siinä olisi, sehän johtaisi vain ryhmän hajoamiseen. Kakashi selitti sen juuri olevan kokeen tarkoitus. Ne, jotka kykenisivät sivuttamaan oman etunsa ja auttamaan muita ansaitsisivat kokeesta hyväksytyn.

Kakashi päästi Sasuken irti ja kertoi, että pian jatkettaisiin vielä kulkusharjoitusta. Hän antoi Sasukelle ja Sakuralle luvan syödä, mutta se, joka antaisi Narutolle ruokaa, hylättäisiin. Myöhemmin Sasuke antoi Narutolle ruokaa ja kertoi syyksi, että Narutosta ei olisi hyötyä, jos hän ei olisi voimissaan. Sasuke sanoi vielä, ettei vaistoa Kakashia lähistöllä. Sakura seurasi Sasuken esimerkkiä ja antoi hänkin ruokansa Narutolle. Kakashi rynni raivoissaan huutaen ryhmän luokse, mutta pysähtyikin heidän eteensä ja sanoi kaikkien päässeen läpi. Tämän jälkeen hän kertoi vielä, että sääntöjen rikkojia pidetään kaikista alhaisimpina, mutta ne, jotka eivät piittaa tovereistaan, ovat vieläkin alhaisempia. Kakashi julisti ryhmän genineiksi ja kertoi tehtävien alkavan huomenna.[5]

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Osa II

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Tsunade perustaa Team Kakashin, johon kuuluvat Kakashi, Sakura, Sai ja Naruto kaikki tasavertaisina ninjoina, eivät enää vain oppilaina.

Taidot

Kakashia arvostetaan Konohassa tämän taitojen ja älyn vuoksi, ja hän on luultavasti yksi Konohan vahvimmista ninjoista. Monet viholliset, jotka Kakashi sarjassa kohtaa (mm. Momochi Zabuza), tuntevat tämän maineen ennestään ja sen mukaan joko ilahtuvat tai kauhistuvat tämän kohtaamisesta. Hänen jutsurepertuaarinsa on Konohan suurimpia, sillä hän on kopioinut Sharinganillaan yli tuhat jutsua[6]. Hän tietää hyvin paljon jutsuista, minkä vuoksi hänet määrättiin Naruton kaitsijaksi varmistamaan, ettei Kyuubia taltuttava sinetti epävakautuisi.

Shippuudenin alussa toisessa ryhmätyöskentelykokeessa Naruto toteaa, että Kakashi on "älykkäämpi kuin Shikamaru, tarkkanenäisempi kuin Kiba, parempi taijutsussa kuin Lee ja parempi käyttämään Sharingania kuin Sasuke" (ainakin verrattuna edellä mainittujen aikahyppyä edeltäneisiin taitoihin). Tämä lienee liioittelua, mutta Kakashi on ainakin itse sanonut ajattelevansa taisteluissa samaan tapaan kuin Shikamaru. Hän onkin todistanut monta kertaa olevansa älykäs ninja, joka ajattelee taisteluita useita siirtoja eteenpäin. Hän on myös ilmeisesti tarkka-aistinen, sillä hänen onnistuu usein välttämään vartijat ja muut vastaavat. Hänen taijutsutaitojaan vahvistaa myös se, että ensimmäisessä ryhmätyöskentelykokeessa Kakashi hoiteli lukuisia Naruton varjoklooneja yhdellä kädellä. Hän on myös osoittanut Sharingan-kykynsä opettamalla chuunintestin aikana synnynnäistä Sharinganin käyttäjää, Sasukea.

Nämä yleiskyvyt ovat vain parantuneet aikahypyn aikana. Hän ei esimerkiksi pysynyt ennen aikahyppyä mukana Uchiha Itachin nopeudessa käsisinettien tekovauhdissa edes Sharinganiaan käyttäen. Aikahypyn jälkeen taas hänen onnistui pysyä mukana ellei jopa pitää suurempaa nopeutta. Kakashi osaa myös tehdä todella nopeasti jopa pitkiä ja hankalia käsisinettisarjoja sekoamatta niissä. Myös Kakashin chakran määrä on kasvanut aikahypyn aikana, mistä on osoituksena se, että hän voi käyttää Raikiria useammin päivässä kuin aiemmin.

Kokemus

Jouninina ja entisenä ANBU-kapteenina Kakashi on erittäin tottunut taistelija. Hän katsoo tarkoin, millaisessa ryhmässä hän on ja miten eri ryhmän jäsenet toimivat yhdessä ja erikseen. Vakaan ja rauhallisen luonteensa ansiosta Kakashi pysyy tyynenä tositilanteessa ja kykenee siten arvioimaan tilanteen tarkasti ja rauhassa, samaan tapaan kuin Shikamaru. Kakashi on hyvin nopea analysoimaan tilanteita ja vastustajan kykyja, ja siten hän saa tehtyä tehokkaasti vastaiskuja. Voimakkaita vastustajia vastaan Kakashi miettii usein monivaiheisia hämäyksiä ja ansoja vastustajaa heikentämään. Kakashi vaikuttaa olevan myös todella hyvä väistelemään, mikä ilmeni muun muassa siinä, kun hän kykeni taistelemaan ensin Hidania ja sitten Kakuzua vastaan pysytellen samalla vahingoittumattomana että suojellen Inoa ja Choujia.

Ninjataidot

Kakashi luottaa taistellessaan pääasiassa hyvin laajaan ninjutsu-arsenaaliinsa. Hänellä on lukuisia keinoja hyökätä vastustajan kimppuun tai puolustautua vastustajaa vastaan. Välillä Kakashi esittää myös vakuuttavia genjutsu-taitoja (kuten esimerkiksi jaksossa 5 nähtiin), joiden avulla hän voi viedä vahvempia hyökkäyksiä perille. Kakashi myös on erinomainen taijutsussa ja hyvin nopealiikkeinen. Näiden kolmen pääninjataidon lisäksi Kakashi on hyvä ansojen tuntemuksessa, jäljittämisessä, selviytymistaidoissa ja sinetöintijutsuissa. Viimeisimmästä on hyvänä osoituksena se, miten Kakashi sinetoi Sasuken kirotun sinetin.

Kakashi on oppinut lukuisia entisen opettajansa Namikaze Minaton jutsuja, mukaan lukien Rasenganin. Hän ei kuitenkaan osaa sekoittaa elementtichakraa siihen, kuten ei Minatokaan osannut yrityksistä huolimatta.

Kakashi Gaidenissa on näytetty, että Kakashi on perinyt isältään ainutlaatuisen vahvaa ja helposti muotoiltavaa chakraa. Hän näyttää myös osaavan valuttaa chakraansa oman klaaninsa erikoismiekan lävitse niin, että miekan ympärille syttyy valkea aura.

Elementtitekniikat

Paitsi että Kakashilla on hyvin laaja jutsuarsenaali, hän myös tuntee elementtijutsuja ja niiden käyttöä erityisen hyvin. Hänen pääelementtinsä vaikuttaa olevan ukkonen, ja hän näyttää osaavan tehdä monia ukkosjutsuja ilman käsisinettien tekemistä. Hänen Sharinganinsa ja erityisen chakravarastonsa ansiosta hän osaa myös lukuisien muidenkin elementtien jutsuja. Erityisen hyväksi hänet on näytetty ukkosjutsujen lisäksi myös maa- ja vesityypin jutsuissa: hän ainakin näyttää osaavan tehdä vesijutsuja ilman lähellä olevaa vesilähdettä[9] sekä erittäin yksityiskohtaisia maajutsuja[10]. Hän näyttää myös osaavan hieman tuulityypin jutsuja, mutta ei niin hyvin kuin mitä esimerkiksi Naruto (Naruto Shippuuden: Narutimate Accel-pelissä hän kuitenkin osaa erittäin vahvan tuulijutsun). Animessa hänen on näytetty esittävän myös tulijutsuja.

Vaikka Kakashi luottaakin paljon Sharinganillaan kopioimaansa jutsurepertuaariinsa, hän osaa myös luoda omiakin tekniikoita, mistä esimerkkinä on Chidori erilaisine johdoksineen.

Sharingan

Kakashin tunnistettavin kyky on vasemmassa silmässä oleva Sharingan, jonka avulla hän voi kopioida vastustajan liikkeitä, esittää genjutsuja, nähdä kaikkien mahdollisten harhautusten läpi ja jopa ennustaa hieman vastustajan liikkeitä. Haittapuolena on kuitenkin se, että koska Kakashilla ei ole Uchihojen verta, hän ei voi hallita Sharinganiaan täydellisesti, ja sen käyttö vaatii häneltä enemmän chakraa kuin Uchiha-käyttäjältä. Kakashi ei nähtävästi osaa laittaa Sharinganiaan pois, minkä vuoksi hän pitää vasenta silmäänsä yleensä peitettynä otsasuojuksellaan tai kiinni suljettuna. Sharingan kuluttaa nopeasti Kakashin chakraa, ja siksi hän yleensä välttää sen käyttöä muulloin kuin hätätilanteessa, jotta hän välttyisi sairaalareissulta taistelun jälkeen. Huolimatta näistä heikkouksista Kakashi on hyvin taitava Sharinganin käyttäjä. Jopa Uchiha Itachi on sanonut, että Kakashi on jopa Uchihojen mittapuulla loistava Sharinganin käyttäjä[11].

Aikahypyn aikana Kakashi näyttää oppineen pidentämään Sharinganinsa käyttöaikaa, sillä kun hän testaa Narutoa ja Sakuraa uudessa tiukukokeessa, hän pitää Sharinganiaan koko päivän käytössä.

Alun perin Kakashi sai Sharinganinsa Uchiha Obitolta (ks. Kakashi Gaiden). Tällöin Sharinganissa oli kaksi tomoe-pistettä. Sarjan alkuun mennessä Kakashi on kuitenkin kehittänyt Sharinganiaan niin, että siinä on täydet kolme tomoe-pistettä.

Mangekyou Sharingan

Aikahypyn aikana Kakashi on onnistunut vapauttamaan Mangekyou Sharinganinsa tuntemattomalla tavalla. Lisäksi hän on kehittänyt omalle Mangekyou Sharinganilleen erikoistekniikan, Kamuin. Tällä jutsulla voi siirtää aika-avaruuden kautta esineitä toiseen ulottuvuuteen. Hän käytti Kamuita ensi kertaa taistellessaan Deidaraa vastaan. Mangekyou Sharinganin käyttö vie kuitenkin vielä enemmän chakraa kuin hänen tavallinen Sharinganinsa: kun Kakashi käytti Kamuita kolme kertaa saman päivän aikana, hän joutui viikoksi sairaalaan. Kakashi on maininnut, että hänen Mangekyou Sharinganinsa ei ole täydellisesti kehittynyt, mistä lienee osoituksena hankaluudet Deidaraa vastaan taistellessa.

Hahmon luominen

Alun perin Masashi Kishimoto ajatteli esitellä Kakashin jo toisessa mangaluvussa eli jo ennen Team 7:n muodostamista. Kakashi oli tällöin rento hahmo ja kokenut ja taitava ninja, joka päätti puheensa kohteliaasti lausahdukseen "de gozaru" samaan tapaan kuin Keroro Gunsou -nimisen suositun mangan ja animen Himura Kenshin -niminen hahmo tekee. Puhuttuaan kuitenkin toimittajansa kanssa Kishimoto siirsi hahmon ensiesiintymiseen myöhempään ajankohtaan voidakseen kehittää häntä ja muuta Team 7:ää. Tästä huolimatta Kakashi on saanut luojaltaan monia piirteitä: rentouden, hätkähtämättömyyden toisten tekemisiin ja puolinukuksissa olemiseen. Kishimoto pyrki siten tekemään Kakashista selvän tiimin johtajan ja pitämään tiimin hajanaiset jäsenet yhtenäisenä joukkona. Koska Kakashi toimii pääasiassa siltana eri päähahmojen välillä, hän yleensä päätyy tapahtumissa taustalle päähahmojen toimiessa.

Naruto-mangan 3. pokkarin kansi. Klikkaa kuvaa nähdäksesi taustan variksenpelättimen.

Kun Kishimoto mietti Kakashille nimeä, hän kävi mielessään monia vaihtoehtoja: Kuwa (kuokka), Kama (sirppi), Botan (pioni), Enoki (nokkonen) ja Kakashi (variksenpelätin). Lopuksi hän valitsi hahmonsa nimeksi Kakashin. Pitääkseen nimen teemaa yllä Kishimoto lisäsi Kakashin ympärille erilaisia linnunpelättimiin liittyviä asioita; Naruto esimerkiksi eräässä vaiheessa harjoitteli Kakashin ja hänen välistä otteluaan varten linnunpelättimellä, joka oli puettu Kakashin näköiseksi. Linnunpelättimiä on myös lisätty välillä taustalle Kakashin ilmestyessä, kuten esimerkiksi kolmannen mangapokkarin kannen taustalle (katso kuva oikealta). Sarjan edetessä Kakashi myös tapaa Sasuken isoveljen Itachin, joka langettaa Tsukuyomi-nimisen genjutsun Kakashin päälle, jolloin tämä näyttää aivan linnunpelättimeltä.

Triviaa

 • Japaninkielinen sana "kakashi" tarkoittaa suomeksi 'linnunpelätintä' ja "hatake" 'peltoa'.
 • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan Kakashin pituus on 181 cm ja paino 67,5 kg. Hänen syntymäpäivänsä on syyskuun 15. päivä ja veriryhmä O.
 • Hahmo-oppaiden mukaan Kakashin suosikkiruokia ovat suolasavustettu hauki sekä misokeitto munakoisolla. Hänen inhokkiruokiaan ovat taas tempura ja makeat ruuat.
 • Kolmannessa hahmo-oppaassa Pakkun myös mainitsee, että Kakashi inhoaa valtavasti tulla valokuvatuksi (ilman maskiaan).
 • Kakashin Mangekyou-jutsun nimi on Kamui eli siis 'jumalten voima'.[12]
 • Kakashi on aina sijoittunut Japanissa tehdyissä Naruto-hahmoäänestyksissä (joita on tähän mennessä ollut kuusi kappaletta) kolmen parhaan joukkoon. Jos kaikilta äänestyskerroilta lasketaan kullekin hahmolle osoitetut äänet yhteen, Kakashi on tällä perusteella kaikkein suosituin hahmo koko sarjasssa.
 • Kakashilla tuntuu olevan toistuva epäonni tulla pysäytetyksi kesken surmaniskunsa: Kun hän aikoi tappaa Momochi Zabuzan, Haku tuli väliin; kun hän aikoi tappaa Kakuzun, hän osui vain yhteen hänen maskeistaan.Kun hän aikoi tappaa Hidanin, Kakuzu tuli väliin; kun hän yritti tappaa Gurenin, Gozu tuli väliin.

Lähteet

 1. Shippuuden 76
 2. Naruto manga 450
 3. jakso 3
 4. Naruto manga, kirja 1
 5. Naruto manga, kirja 2
 6. Suomenkielinen manga, vol 2, sivu 94
 7. Mangan 367. luku, sivu 10
 8. Mangan 450. luku
 9. Mangan 336. luku, sivu 12
 10. Ainakin mangan 420. luku, sivu 8
 11. Mangan 142. luku, sivu 14
 12. NarutoFan (englanniksi)


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari