Hidan

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Hidan
Hidan.JPG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 22 vuotta (neutraloitu)
Ikä (Shippuuden):
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Vaaleanpunaiset
Ninja-arvo: Akatsukin jäsen, Nukenin Yugakuresta
Elementti: Ei tiedossa
Ensi-esiintyminen: Shippuuden jakso 71
Viimeinen esiintyminen: Shippuuden jakso 88 (neutraloitiin)
 • Sormus: 三, san ("kolme")
 • Sormuksen paikka: Vasemman käden etusormi
 • Pari: Kakuzu


Hidan on Akatsukin jäsen ja Kakuzun pari. Hän on Jashinin vankka kannattaja ja siksi kuolematon. Kisame kutsuukin piloillaan Hidania ja Kakuzua "zombikaksosiksi".

Aseet

Hidan käyttää aseenaan suurta, kolmiteräistä viikatetta, jonka terien tarkoitus ei ole tappaa vastustajaa, vaan haavoittaa tätä, jotta Hidan saisi verta erikoisjutsuunsa (ks. myöh). Viikate painaa melko paljon, mikä vähentää miehen hyökkäysnopeutta, mutta jos viikate osuu, se tekee pahaa jälkeä. Hidan osaa kuitenkin käyttää viikatettaan melko tehokkaasti torjuessaan mm. lähitaistelutekniikoita tai heittoaseita. Hän pystyy ohjaamaan viikatettaan eräänlaisella köydellä, joka pitenee hänen tahtonsa mukaan ja niin paljon kuin kaavun alle kätketty tela antaa myöten. Lisäksi Hidan on erittäin ketterä ja nopealiikkeinen, ja Shikamarulla olikin vaikeuksia ottaa hänet varjonsa avulla kiinni. Hän käyttää myös erilaisia piikkejä rituaalissaan ja taistellessa.

Kuolemattomuus

Hidan on Jashin-uskontonsa vuoksi kuolematon, mikä takaa hänelle etulyöntiaseman taistelussa. Hänet voi tehdä toimintakyvyttömäksi ainoastaan irroittamalla hänen päänsä, jolloin hän menettää kontrollin ruumiiseensa, mutta pää jatkaa silti elämistä. Kun pää laitetaan takaisin paikalleen, Hidan kykee taas hallitsemaan ruumiistaan. Jos ruumiista on irronnut osia, ne voi solmia kiinni esimerkiksi Kakuzun rihmoilla. Lähes kaikki muu miestä vastaan taistellessa on turhaa, koska tämä ei voi kuolla verenhukkaan tai mihinkään muuhunkaan, johon tavallinen ihminen kuolisi. Se, että Hidan on kuolematon ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö hän tuntisi kipua, joskin miehen kipukynnys on varsin korkea. Hidanilla on kaulassaan Jashinin symbolilla varustettu koru.

Jujutsu, Shijihyouketsu

Hidan tarvitsee erikoisjutsunsa, Jujutsu, Shijihyouketsun suorittamiseen nielaisemaansa vastustajansa verta, jonka jälkeen vastustaja jää voodoon kaltaiseen jutsuun vangiksi. Jos Hidan satuttaa itseään jutsun aikana, vastustaja kokee saman vahingon. Hän voi esimerkiksi lävistää oman sydämensä, jolloin vastustaja kuolee, mutta kuolemattomuutensa turvin Hidan itse jää henkiin. Tämä jutsu on kuitenkin hyödytön, jos hän ei seiso piirtämänsä Jashin-symbolin sisäpuolella. Hän käyttää tätä jutsua tappaakseen Sarutobi Asuman.

Persoona

Hidan on luonteeltaan rääväsuinen, eikä hän kunnioita toisia hahmoja. Hän kiroilee paljon ja valittaa lähes aina vihollisistaan ja työpareistaan. Hän ei käytä oikeastaan ikinä kunnioittavia titteleitä (kuten japanilaista sania tai samaa), ja jos käyttää, hän yleensä käyttää niitä ivatakseen. Ainoa olento, jota Hidan näyttää kunnioittavan, on Jashin.

Tappaessaan jonkun Hidan ei anna minkäänlaista armoa uhrilleen, vaan irvailee tämän kustannuksella ja nauttii kivun tuottamisesta. Hän yrittääkin yleensä tappaa kohteensa mahdollisimman kivuliaasti ja nauttii siitä, vaikka se tuottaakin kipua hänelle itselleen. Kuitenkin jos Hidania vahingoitetaan tavallisesti ilman, että hän käyttää erikoisjutsuaan, hän reagoi kipuun tavalliseen tapaan. Animessa Hidan esitetään suorastaan pähkähulluna rituaalia suorittaessa, ja hän kiljuu hyökätessään ja ulvoo naurusta satuttaessaan toisia jutsullaan.

Kuolemattomuus tekee Hidanista varsin itsevarman (muttei tyhmää), ja hän voi käydä vihollistensa kimppuun ilman mitään taistelusuunnitelmaa.

Osa II

Hidan on toiseksi uusin jäsen Akatsukissa heti Tobin jälkeen. Hänellä on ongelmia parinsa, Kakuzun, kanssa, jolla on mielessään vain raha. Keskenään tapahtuvissa kinasteluissa Kakuzu vannookin vielä joku päivä tappavansa työparinsa. Lisäksi Hidan on ainoa akatsukilainen, joka ei kunnioita Painia, vaan hän morkkaa tätä avoimesti muiden jäsenten edessä. Hidan on esimerkiksi ilmoittanut haluavansa joskus tappaa Painin. Painin mukaan Hidanin motiivi liittyä Akatsukiin oli "uskonto".

Eliminoituminen

Myöhemmin Shikamaru neutraloi Hidanin (toisin sanoen räjäytti hänet palasiksi ja hautasi kuoppaan), joten häntä ei enää todennäköisesti nähdä Narutossa. Luultavasti Hidan myös kuolee ennen pitkää, sillä kuopattuna hän ei pääse uhraamaan ihmisiä Jashinille ja menettää siksi ennen pitkää kuolemattomuutensa.

Triviaa

 • Hidanin nimen ensimmäinen kanji (飛) tarkoittaa shogin "tornia", hisha. Toinen kanji (段) tarkoittaa "tasoa", dan.
 • Masashi Kishimoton kirjoittaman hahmo-oppaiden mukaan:
  • Hidanin pituus oli 177,1 cm ja paino 56,8 kg.
  • Hänen syntymäpäivänsä oli 2. huhtikuuta.
  • Hänen veriryhmänsä oli B.
  • Hänen lempiruokaansa olivat kyljykset ja inhokkiruokaa kaikki mahdolliset vihannekset ja vihannesruuat.
 • Hidan mainitsee Shippuudenissa olevansa Akatsukin uusin jäsen. Tämä tapahtuu ennen Tobin tuloa. Hän liittyi Akatsukiin luultavasti aikahypyn aikana: Juuri aikahyppyä edeltävässä Akatsukin kokouksessa ei nähdä Hidania, mutta sen sijaan nähdään Hidanin paikalla käsipatsailla nähdään pitkä, kookas hahmo jonka siluetti ei muistuta kenenkään akatsukilaisen siluettia. Tämä hahmo on luultavasti joku Hidanin edeltäjistä jonka Kakuzu raivoissaan tappoi.
 • Hidan on ainut sarjassa mainittu Höyrykylästä kotoisin oleva hahmo.
 • Matkustaessaan Hidan tai Kakuzu eivät pidä päässään Akatsukin kartiohattua, toisin kuin useimmat muut akatsukilaiset.
 • Toisessa Naruto databookissa, Masashi Kishimoto vahvistaa, että Hidan on edelleen elossa. Silti hän kuolee hitaasti ravinnon puutteesta.