Hyuuga Hinata

Naruto.fi Wikistä
(Ohjattu sivulta Hyuga Hinata)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Hyuuga Hinata
Hinata Shippuuden.JPG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 12-13 vuotta
Ikä (Shippuuden): 15-16 vuotta
Sukupuoli: Nainen
Silmien väri: Valkoiset
Ninja-arvo: Jakso 1: Ninja-oppilas
Jakso 2-220: Genin
Shippuuden: Chuunin
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 1
Viimeinen esiintyminen:

Hyuuga Hinata on äärimmäisen ujo chuunin-tason ninja ja Hyuuga-klaanin pääsuvun perijätär. Hän kuuluu Team Kurenaihin yhdessä Inuzuka Kiban ja Aburame Shinon kanssa, ja heitä johtaa Yuuhi Kurenai.

Tausta

Hinata kolmivuotiaana

Hinata on Hyuuga Hiashin, Hyuuga-klaanin johtajan, vanhin lapsi, ja sitä kautta tuleva Hyuuga-klaanin johtajuuden perijä. Sen vuoksi hänen isänsä koulutti häntä ankarasti jo pikkulapsesta alkaen. Jo lapsena Hinata kuitenkin vaikutti olevan jokseenkin ujo. Eräänä yönä, kun Hinata oli kolmivuotias, Konohassa vieraillut Pilvikylän suurninja kidnappasi hänet. Hiashi tappoi ninjan pelastaakseen Hinatan, ja lopulta tapahtumaketju johti siihen, että Hiashin kaksoisveljen Hizashin ruumis lähetettiin Pilvikylään, jottei Konoha joutuisi sotaan sitä vastaan. Huolimatta siitä millaisen uhrauksen Hiashi joutui tekemään hän alkoi pitää Hinataa heikompana kuin nuorempaa tytärtään Hanabia. Kun Hinata lopulta siirrettiin Yuuhi Kurenain huomaan Team 8:aan, Hiashi sanoi, ettei hän piittaisi vaikka Hinata kuolisi tehtävillään, sillä klaani ei kaipaisi heikkoa johtajaa, ja että hän keskittyisi Hanabin koulutukseen. Hanabi oli nimittäin Hinataa paljon parempi, vaikka olikin viisi vuotta nuorempi. Hinata kuitenkin haluaa tehdä parhaansa ja tulla paremmaksi ninjaksi.

Luonne

Hinata ennen aikahyppyä

Hinata on yleisesti ottaen luonteeltaan hyvin kiltti, empaattinen ja lempeä, ja hän käyttää useimmista kohtaamistaan ihmisistä kohteliaisuusliitteitä (kuten -sania ja -kunia). Hän ei pidä siitä, että hän näkee jotakuta satutettavan (mitä Neji piti aikoinaan vikana), eikä hän pidä myöskään kilpailemisesta tai taistelusta. Johtuen siitä että Hiashi pitää tytärtään kehnona, Hinatalla on ajoittain melko huono itseluottamus, ja huolimatta kovasta koulutuksesta hän tekee usein virheitä tehtävillään. Hinata ymmärtää hyvin ihmisiä jotka kärsivät tuskia, ja hän on niitä harvoja ihmisiä jotka ymmärtävät, miten tuskainen Naruton lapsuus oli. Hinata yleensä miettii huolellisesti tilanteita ennen toimintaa, jotta hän pärjäisi kovissakin paikoissa.

Hinata on ollut ihastunut Narutoon jo monta vuotta, ja siitä päätellen Hinata yksi harvoista ellei ainut ikäluokkansa tytöistä joka ei ole ihastunut Uchiha Sasukeen. Hinata ihailee Naruton päättäväisyyttä ja itseluottamusta. Huolimatta siitä että melko moni sarjan hahmo tuntuu tietävän Hinatan ihastuksesta, Naruto on aina ollut autuaan tietämätön siitä, että Hinata on ihastunut häneen. Yleensä, kun Hinata yrittää puhua Narutolle, Naruto menee yleensä aika lailla hämilleen, sillä Hinata ei kykene puhumaan Narutolle ilman valtavaa änkytystä ja sanojen miettimistä, ja välillä Hinata jopa pyörtyy Naruton nähdessään. Naruto tulee kaikesta huolimatta hyvin toimeen Hinatan kanssa ja kannustaa tätä mielellään. Sarjan myötä Hinata yrittää monin tavoin saada Naruton huomion, mistä esimerkkinä on lunttausmahdollisuuden antaminen chuuninkokeiden kirjallisessa osassa.

Hinata tulee hyvin toimeen tiimitovereittensa kanssa. Kiban huomio häntä kohtaan ilmenee lähinnä huolena ja suojelunhaluna, mikä nähdään esimerkiksi silloin, kun Kiba kehottaa chuuninkokeiden karsintaotteluissa Hinataa luovuttamaan, heti mikäli tätä vastaan tulisi joko Gaara tai Neji. Shino sen sijaan usein sanoo luottavansa Hinataan, etenkin silloin kun muut ovat tästä huolissaan. Hinata vaikuttaa olevan myös kaikkein lähin tiimin johtajalle, Kurenaille, joka seuraa aina tarkasti Hinatan kehitystä niin ninjana kuin ihmisenäkin. Kurenai on myös havainnut, että Hinatan taidot olivat parantuneet Nejin kanssa otellessa. Vaikka tällöin Hinata tyrmättiin, Kurenai oli surullisuutensa lisäksi kuitenkin ilahtunut siitä, ettei Hinata luovuttanut. Myöhemmin Hinata alkaa myös harjoitella taitojaan Nejin kanssa.

Shippuudenissa Hinata änkyttää yhä puhuessaan, mutta silti hänen tunteensa Narutoa kohtaan ovat pysyneet täsmälleen samanlaisina. Valitettavasti myös ujous on pysynyt: kun Naruto palasi aikahypyn jälkeen Konohaan, Hinataa ujostutti niin ettei hän voinut mennä tervehtimään tätä, ja kun Naruto tuli tervehtimään Hinataa, viimeksi mainittu pyörtyi. Hinata kuitenkin vaikuttaa aiempaa itsevarmemmalta ja rohkeammalta, eikä hän myöskään arkaile enää tehdä päätöksiä toisin kuin mitä ennen.

Ulkonäkö

Hinata on usein kuvattu hyvin suloiseksi hahmoksi. Hänen kasvoillaan on usein ujo ja säikky ilme, ja hänen sinisävyiset hiuksensa oli ennen aikahyppyä leikattu hyvin lyhyiksi ja hiukan pottamaisiksi, joskin hänen korviensa edessä on melko pitkät hiustupsut. Shippuudenissa kampaus on pysynys muuten samanlaisena, mutta takahiukset ovat kasvaneet hänen lanteilleen asti. Hinatalla on myös kalpea iho ja kuuluisat Hyuuga-klaanin valkoiset Byakugan-silmät.

Ennen aikahyppyä Hinata piti beigeä takkia, jonka vasemmassa olkavarressa oli lieskasymbolin kuva, sekä laivastonsinisiä housuja. Geniniksi tultuaan hän on alkanut pitään otsasuojustaan kaulallaan. Shippuudenissa Hinatalla on valko-violetti takki ja siniset housut.

Osa I

Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Kerran, kun Naruto, Hinata, Shino, Kiba sekä Akamaru olivat tehtäväreissullaan hakemassa hyönteistä, jolla saataisiin Sasuke takaisin, Hinata meni myöhään, keskellä yötä ulos harjoittelemaan. Harjoittelu keskeytyi, sillä Naruto ilmaantui paikalle. Naruto ei kuitenkaan tunnistanut näkemäänsä henkilöä Hinataksi, vaikka Hinatan vaatteet olivat lähettyvillä. Seuraavana päivänä, Naruto puhui siitä, kuinka oli nähnyt "ylisöpön tytön, joka tanssi vetten yllä", Hinata punastui.

Osa II

Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Naruton ollessa harjoittelumatkalla Jiraiyan kanssa Hinata ylennettiin geninistä chuuniniksi. Paluun takaisin sarjaan hän teki hiukan myöhemmin yhdessä Inuzuka Kiban ja Aburame Shinon kanssa. Hinatalla oli tuolloin erilaiset vaatteet ja hän oli kasvanut hiukan. Hänen hiuksensakin olivat kasvaneet erikoislyhyistä pitkiksi. Hinatan luonne pysyi kuitenkin likipitäen samanlaisena kuin ennen aikahyppyä: hän oli yhä tolkuttoman ujo eikä kyennyt katsomaankaan Narutoon punastelematta ja pyörtymättä.

Taidot

Byakugan

Hyuuga-klaanin jäsenenä Hinatalla on Byakugan, jonka ansiosta hän näkee kaikkialle ympärilleen lukuun ottamatta pientä pistettä niskan tyvessä, ensimmäisen selkänikaman alapuolella[1]. Hinata kykenee keskittämään näkönsä yhteen suuntaan todella kauas, jopa Nejiäkin pidemmälle. Bikochu-hyönteistä etsittäessä Hinata kykeni hyvin näkemään jokaikisen alueen pienen hyönteisen. Kun Hinata myöhemmin taisteli Gurenia vastaan tämän kristallilabyrintissa, hän kykeni labyrintin lukuisista heijastuksista huolimatta keskittämään Byakuganinsa täydellisesti kohteeseensa Gureniin.

Hinata käyttämässä Shugohakke Rokujuuyon Shouta.

Juuken ja sen sovellukset

Hinata on myös erikoistunut Juuken-taistelutyyliin, jossa hän voi vahingoittaa tarkasti ja suoraan vastustajan chakrankiertojärjestelmää ja sisäelimiä jopa pienellä hipaisulla. Näistä huolimatta hänen isänsä Hiashi piti (ainakin aluksi) Hinataa liian heikkona ja taitamattomana johtamaan Hyuuga-klaania. Taisteltuaan Nejiä vastaan Hinata on kuitenkin alkanut kehittää taitojaan vallan uusille tasoille. Bikochu-filleritarinaan mennessä Hinata onkin onnistunut kehittämään ensimmäisen ikioman tekniikkansa, Shugohakke Rokujuuyon Shoun, joka käy erinomaisesta puolustuksesta.

Sanbi-filleritarinassa Hinata päätyi taisteluun Gurenin kloonia vastaan. Siinä hän paljasti toisenkin tekniikkansa, Hakke Sanjuuni Shoun, joka on kuin pienoisversio muun muassa Nejin käyttämästä Hakke Rokujuuyon Shousta. Hinata on myös osoittautunut erittäin notkeaksi ja ketteräksi: taistellessaan Nuraria vastaan hänen onnistui väistää tämän melkein kaikki iskut, vaikka tämä olikin erittäin joustava. Hinata osuu myös hyvin tarkasti hyökätessään.

Triviaa

 • Sana "hinata" tarkoittaa suomeksi 'aurinkoista paikkaa'. Sekä sana "hyuuga" (joka tarkoittaa suomeksi 'kohti aurinkoa') että sana "hinata" voidaan kirjoittaa täsmälleen samoilla kanjeilla (日向).
 • Geneettisesti Hinatalla ja Hanabilla sekä Nejillä on yhtä paljon yhteistä kuin sisaruspuolilla, sillä heidän isänsä Hiashi ja Hizashi ovat identtiset kaksoset.
 • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan:
  • Hinatan pituus ennen aikahyppyä 147,3-148,3 cm ja aikahypyn jälkeen 160,0 cm, paino taas ennen 37,9-38,2 kg ja jälkeen 45,0 kg.
  • Hinatan syntymäpäivä on 27. joulukuuta ja veriryhmä A.
  • Hinata harrastaa kukkien prässäämistä.
  • Hinata pääsi chuuniniksi 14-vuotiaana.
  • Hinatan lempiruokaa ovat punainen papusoppa ja korvapuustit ja inhokkiruokaa katkaravut ja ravut.
  • Hinata on suorittanut kaikenkaikkiaan 33 virallista tehtävää: 10 D-tasoa, 14 C-tasoa, 8 B-tasoa, 1 A-tasoa, 0 S-tasoa.
  • Hinata haluaisi joskus otella serkkuaan Nejiä ja isäänsä Hiashia vastaan.
  • Hinatan suosikkisana on "luottamus".

Lähteet


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari