Hyuuga Neji

Naruto.fi Wikistä
(Ohjattu sivulta Hyuga Neji)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Hyuuga Neji
Hyuuga Neji S.JPG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 13-14 vuotta
Ikä (Shippuuden): 16-17 vuotta
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Valkoiset
Ninja-arvo: Jaksot 21-220: Genin

Shippuuden: Jounin

Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 21
Viimeinen esiintyminen:


Hyuuga Neji on jounin-tason ninja, joka oli akatemiassa vuotensa priimus. Hän on Hyuuga-klaanin sivuhaaran jäsen. Hän on myös Maito Gain opettaman Team Gain jäsen, ja hänen tiimitovereitaan ovat Rock Lee ja Tenten.

Tausta

Neji nelivuotiaana.

Kun Nejin serkku, Hyuuga Hinata, täytti kolme vuotta ja koko Hyuugan klaani vietti hänen syntymäpäiviään, Nejin setä ja Hinatan isä, Hyuuga Hiashi, laittoi veljenpoikansa otsaan Hyuugan päähaaran kirotun sinetin. Neji oli tuolloin nelivuotias. Kun Neji näki käytännössä, kun hänen isäänsä Hyuuga Hizashia rankaistiin sinetin avulla tämän protestoidessa siitä, Hän alkoi nähdä itsensä "vangittuna lintuna", joka on pakotettu noudattamaan päähaaran käskyjä. Näinä aikoina Nejin isä alkoi myös nähdä poikansa luontaiset kyvyt ninjataidoissa.

Tilanne kääntyi pahemmaksi jonkin verran Hinatan syntymäpäiväjuhlien jälkeen. Kumogakuren lähetit olivat saapuneet sopimaan Konohagakuren kanssa tehtävästä rauhansopimuksesta, mutta yön pimeydessä yksi Kumogakuren läheteistä kidnappasi Hinatan saadakseen selville Byakuganin salaisuuden. Hinatan isä ja Nejin setä Hiashi tappoi kidnappaajan välittömästi, mutta rauhan turvaamiseksi Kumogakuren lähetit vaativat Hiashin ruumiin. Neji jäi siihen uskoon, että hänen isänsä, Hiashin kaksoisveli Hizashi, lähetettiin veljensä sijasta kumogakurelaisille vastoin tahtoaan, ja on siitä lähtien vihannut ylempää sukuhaaraa. Tosiasiassa Hiashi oli vastustanut veljensä lähettämistä, mutta Hizashi oli vaatinut tätä itse. Neji eli väärässä uskossa monta seuraavaa vuotta.

Nejin kirottu sinetti.

Vuotta ennen sarjan alkua Neji läpäisi ninja-akatemian luokkansa huippuna ja liittyi Maito Gain ohjaamaan Team Gaihin, jonka muut jäsenet ovat Rock Lee ja Tenten. Tiimin ensitapaamisella Neji kieltäytyi kertomasta unelmaansa ja nauroi Leelle, joka ilmoitti unelmakseen tulla hyväksi ninjaksi pelkkää taijutsua käyttäen. Ryhmän ensimmäisen vuoden aikana Lee haastoi usein Nejin kamppailuihin mutta hävisi aina. Gai päätti antaa tiimin harjoitella vuoden ennen ensimmäistä chuunintestiä varmistaakseen, että tiimi olisi silloin todella valmis. Jossain vaiheessa Gai sai tietää Nejin vihasta Hyuuga-klaanin päähaaraa kohtaan. Gai vannotti tällöin Nejin olemaan antamatta asian vaikuttaa tunteisiinsa kokeessa.

Luonne

Neji ennen aikahyppyä

Lukuun ottamatta Nejin ensisijaisia tunteita klaaniaan kohtaan hän on hyvin kypsä ikäisekseen, ja hänellä on hyvin vahva itsehillintä. Hän pysyy taisteluissa yleensä tyynenä ja tarkkailee huolellisesti tilannetta. Tsunaden mukaan Nejillä on hyvät kyvyt sekä taistelukentällä että johtajana. Kun Nejin on pakko tehdä vaikeita päätöksiä, hän tekee ne yleensä puhtaan analyysin ja tutkiskelun kautta.

Kun Neji jäi siihen uskoon, että hänen isänsä kuoli vain siksi, että hän oli sivuhaaran jäsen, Neji alkoi uskoa vahvasti, ettei kohtaloa voi muuttaa. Hän mainitsee tämän usein taistellessaan itseään heikompia, kuten serkkuaan Hinataa, vastaan. Heidän välisen ottelun aikana chuunintestissä Neji sanoo, ettei Hinatasta voi tulla hyvää ninjaa, koska tämä on liian kiltti ja epävarma. Hinata kääntää serkkunsa ajatukset tätä vastaan sanoen, että Neji kärsii, kun hän sivuhaaralaisena saavuttaa päähaaran arvon kyvyillään. Tästä Neji raivostuu ja yrittää tappaa Hinatan. Useat jouninit onnistuvat pysäyttämään Nejin, mutta kuitenkin Hinata päätyi pahaan kuntoon Nejin käsittelyn jäljiltä. Neji ei myöskään piittaa liiemmin Hinatan henkisestä kasvusta samaisen ottelun aikana, sillä hänen mukaansa "häviäjä on aina häviäjä".

Chuunintestin loppuotteluissa, jossa Neji taistelee Narutoa vastaan, hän kohtelee vastustajaansa samalla tavalla, vaikka tämä toistuvista iskuista huolimatta aina nousee ja hyökkää uudelleen. Kun Neji yrittää tolkuttaa Narutolle, ettei heikosta voi tulla koskaan vahvaa, Naruto kieltäytyy uskomasta tätä ja sanoo, ettei kohtaloa voi määrätä ennalta. Naruto sitten voittaa Nejin taistelussa ja sanoo tälle, että koska Naruto, "häviäjä", saattoi nyt muuttaa kohtaloaan, Neji, "nero", voisi myös muuttaa omaansa.

Tämän havainnollistavan esimerkin näkemisen jälkeen ja kuultuaan totuuden Hizashista Neji hylkää vanhat ajattelutapansa. Hän alkaa ajatella, ettei tulevaisuus ole täysin sidoksissa nykyiseen statukseen, ja päättää tulla niin vahvaksi, ettei hän häviä enää ainoassakaan taistelussa. Neji alkaa myös paikata suhteitaan Hyuuga-klaanin päähaaraan pääasiassa olemalla ystävällisempi Hinatalle. Työ on ilmeisesti tuottanut tuloksia, sillä hän aloittaa treenaamisen setänsä Hiashin kanssa, ja aikahypyn jälkeen Neji on alkanut pukea ylleen Hyuuga-klaanin perinteistä kaapua. Hän myös luottaa Naruton kykyyn muuttaa ihmisiä.

Myös Nejin tiimityötaidot paranevat Naruton opetuksen jälkeen, ja hän alkaa jopa kannustaa Leetä tavoittamaan unelmansa pelkkää taijutsua käyttävänä ninjana. Pojat ovat alkaneet myös ystävystyä keskenään, vaikkakin Neji viettää enemmän aikaansa Tentenin seurassa ja nolostelee yhdessä tämän kanssa Leen ja Gain yli-innokasta "nuoruuden voimasta" hihkumista.

Osa I

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Sarjan alusta Chuunin-kokeen loppuun Nejin tiedetään vihaavan ylempää sukuhaaraa, mutta taistelu Narutoa vastaan Chuunin-kokeessa saa hänet ajattelemaan asioita myös toiselta kannalta. Naruton päättäväisyys opettaa hänelle, että ihminen voi vaikuttaa kohtaloonsa ja muuttua. Kokeen jälkeen hän saa myös tietää totuuden isänsä kuolemasta: hänen isänsä päätti vapaaehtoisesti uhrautua veljensä sijasta. Näin suojeltiin myös Byakuganin salaisuutta, koska Hizahin otsassa oleva sinetti sulkee kuoleman jälkeen Byakuganin pois. Kun totuus paljastuu Nejille, hän pystyy viimeinkin antamaan anteeksi ylemmälle sukuhaaralle ja uskomaan, ettei kohtaloa ole ennalta määrätty. Tämän jälkeen hän tulee myös paremmin toimeen setänsä ja serkkunsa kanssa.

Osa II

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Taidot

Hyuugan suvussa (myös pääsuvussa) Nejiä on pidetty jo varhaisesta iästä asti luontaisena nerona, vaikka tämä kuuluukin vain alempaan sukuhaaraan. Hänen isänsä Hizashi on sanonut, että hänen lahjansa ja potentiaalinsa ylittävät kaikkien Hyuugien taidot, ja hänen setänsä Hiashi taas on maininnut nuorimmalle tyttärelleen Hanabille, että Hyuugien veri virtaa vahvimpana Nejissä. Kun miltei kaikista Konoha 11:n genineistä tuli aikahypyn aikana chuunineita, Neji oli heistä ainoa, josta tuli jounin.

Byakugan

Nejin Byakugan

Hyuuga-klaanin jäsenenä Nejillä on Byakugan, jolla hän näkee 360 astetta ympärilleen lukuun ottamatta pientä pistettä niskan tyvessä, ensimmäisen selkänikaman alapuolella[1]. Neji tietää tämän sokean pisteen ja huolehtii tarkasti, ettei siitäkään pisteestä jää mitään huomaamatta. Byakuganilla näkee yleensä noin 50 metrin päähän[2], mutta Neji on onnistunut aikahypyn jälkeen parantamaan näköetäisyyttään aina ainakin 800 metriin asti[3]. Nejin Byakugan on mainittu monesti erittäin vahvaksi Hyuuga-klaanin mittapuulla.

Juuken

Byakuganinsa avulla Neji voi harjoittaa Juuken-taistelutyyliä, ja hän on harjoittanut sitä niin pitkälle, että hän voi jopa vahingoittaa vastustajan chakrankiertojärjestelmää ja sisäelimiä vain kevyellä kosketuksella. Hän voi jopa hyökätä suoraan vastustajan sydämeen. Neji kykenee myös vapauttamaan chakraa mistä kohtaa ruumistaan tahansa, minkä avulla hän voi esimerkiksi hidastaa esineitä tai vapauttaa itsensä ansoista. Hän voi aistia myös chakrallaan kaiken, mitä tulee aivan lähelle häntä, ja sen ja hänen tehokkaiden refleksiensa ansioista hän voi reagoida uhkiin erittäin nopeasti.

Juukenin sovellukset

Neji käyttämässä Hakkeshou Kaitenia

Hyuuga-klaanin sivuhaaran jäsenenä Nejille ei ollut saanut opettaa joitain päähaaran salaisia tekniikoita, mutta Neji on kuitenkin oppinut monia näistä tekniikoista itsekseen tarkalla tutkiskelulla. Eräs näistä tekniikoista on Hakkeshou Kaiten, josta Neji on kehittänyt Shippuudenissa eteenpäin keskitetyn version, Hakke Kuushoun. Animessa Neji on myös kehittänyt tavanomaisesta 64:n iskun Hakke Rokujuuyon Shou -tekniikasta kaksinkertaisen version. Animessa hän käyttää myös jutsua nimeltä Hakke Hasangeki, joka on kuin erittäin voimistettu Hakke Kuushou.

Triviaa

 • Nimen "Neji" voi kääntää korkkiruuviksi tai spiraaliksi, mikä viittaa todennäköisesti hänen taistelutyyliinsä, esimerkiksi Hakkeshou Kaiteniin. Nejin nimi on harvoja tunnettuja Hyuugien etunimiä, jotka eivät ala H-kirjaimella.
 • Mangassa Nejin otsassa oleva kirottu sinetti on buddhalaisuskonnossa käytettävän manji-symbolin muotoinen. Koska symboli näyttää natsien käyttämältä hakaristiltä, se muutettiin animessa X-merkiksi.
 • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan
  • Neji oli ennen aikahyppyä 160,1 cm pitkä ja painoi 46,8 kg. Jälkeen aikahypyn hän on 172,1 cm pitkä ja painaa 54,2 kg.
  • Hänen syntymäpäivänsä on 3. heinäkuuta.
  • Hänen veriryhmänsä on O.
  • Nejin lempiruokaa on sillisoba, mutta hän ei pidä kurpitsasta, ja hän polttaa suunsa helposti mausteisia ruokia syödessään.
  • Hän haluaisi joskus otella uudelleen Narutoa vastaan.
  • Neji harrastaa meditaatiota.
  • Neji on suorittanut yhteensä 62 virallista tehtävää: 26 D-tasoa, 19 C-tasoa, 4 B-tasoa, 11 A-tasoa, 2 S-tasoa.
  • Hänen suosikkifraasinsa on "kuoppien ja kukkuloiden kautta [kulkeva tehtävä/toimi]"
 • Neji kutsuu perheensä tavan mukaisesti Hinataa kunnioittavasti "Hinata-samaksi" (suom. arvoisa Hinata-neiti). Hinata taas kutsui ainakin sarjan alkupuolella Nejiä kunnioittaen "Neji-niisaniksi" (suom. Neji-isoveli). Jälkimmäinen hämäsi Narutoa ja Sakuraa ensiksi luulemaan, että Neji ja Hinata olisivat sisaruksia, kunnes Kakashi ja Lee korjasivat erheen.[4]
 • Neji tietää Hinatan tunteista Narutoa kohtaan, ja hieman ennen Naruton lähtöä juuri ennen aikahyppyä hän ehdottaakin Hinatalle, että tämä menisi tapaamaan Narutoa.
 • Mangassa (mutta ei animessa) Nejillä oli ensi esiintymisessään pitkähkö ponihäntä, joka oli sidottu juuri pään alapuolelle[5]. Myöhemmin, chuuninkokeiden toisen osan jälkeen, Neji kuitenkin muutti hiustyyliään niin, että hän sitoi hiuksensa miltei latvasta. Tämä tyyli on säilynyt tähän päivään asti lukuun ottamatta hiusten avautumisia muun muassa taistelussa Kidomarua vastaan.

Lähteet

 1. Jakso 117
 2. Jakso 116
 3. Jakso 238
 4. Jakso 046
 5. Mm. mangan 36. luku, sivu 17


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari