Hyuuga Hiashi

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Hyuuga Hiashi
Hyuga Hiashi.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 41-42 vuotta
Ikä (Shippuuden): 44-45 vuotta
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Valkoiset
Ninja-arvo: Jounin
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 046 (Kurenain flashbackissa), Jakso 060 (varsinainen esiintyminen)
Viimeinen esiintyminen:

Hyuuga Hiashi on Konohan vanhimman aatelissuvun, Hyuuga-klaanin, johtaja sekä Hyuuga Hinatan ja Hyuuga Hanabin isä. Hän on myös nyt menehtyneen Hyuuga Hizashin vanhempi kaksoisveli sekä Hyuuga Nejin setä.

Tausta

Hiashi syntyi muutamaa sekuntia ennen kaksoisveljeään Hizashia, minkä vuoksi Hiashista, esikoisesta, tehtiin Hyuugan päähaaran perillinen ja Hizashista sivuhaaran aloittaja. Sivuhaaran ainoana tehtävänä olisi vain ja ainoastaan suojella päähaaran jäseniä. Kun Neji syntyi vuosia myöhemmin, Hizashi katkeroitui, kun hänen poikansa ei voisi käyttää täyttä potentiaaliaan vain siksi, että tämä oli sattunut syntymään sivuhaaralaiseksi. Tämän vuoksi Hizashi alkoi avoimesti ilmentää suuttumustaan veljelleen ja tämän tyttärille. Hiashi myös laittoi Nejiin kirotun sinetin vastalauseeksi sille, että Hizashi yritti vahingoittaa Hinataa. Tämä kylmensi entisestään veljesten suhteita.

Kun Pilvikylän rauhanlähettiläs kävi Konohassa, tuolloin vain kolmivuotias Hinata kidnapattiin. Hiashi pelasti tyttärensä tappamalla kidnappaajan, ja ilmeni, että kidnappaaja oli ollut juuri se sama lähettiläs. Pilvikylä vaati lähettilään surmaamisen sovittamiseksi Hiashin ruumiin, tai muuten Pilvikylän ja Konohan välillä puhkeaisi sota. Konoha halusi välttää konfliktin, mutta ei ollut kovin innoissaan pilvikyläläisten innosta tutkia Hyuuga-klaanin Byakugania, joka tulisi Hiashin ruumiin mukana. Niinpä Hyuuga-klaanin vanhin ehdotti, että Hiashin sijasta ruumiina annettaisiin hänen identtinen kaksoisveljensä Hizashi, jonka Byakugan sulkeutuisi pois kuoleman jälkeen, kiitos kirotun sinetin. Hiashi vastusti tätä ja halusi löytää jonkin toisen vaihtoehdon ja aikoi mieluummin itse mennä kuolemaan, mutta Hizashi ilmoitti haluavansa valita kuoleman, kun hänellä oli kerrankin mahdollisuus tehdä valintoja itse. Samalla Hizashi halusi pelastaa omalla hengellään veljensä ja sukunsa sekä korvata kaiken, mitä hän oli tehnyt väärin veljeään kohtaan. Ennen kuolemaan Hizashi pyysi Hiashilta, että tämä kertoisi joskus Nejille, miksi Hizashi teki valintansa.

Alun perin Hiashi aikoi itse kouluttaa Hinatasta seuraajansa. Hinatalla ei ollut kuitenkaan erityisen paljon itseluottamusta, minkä vuoksi Hiashi jätti Hinatan Yuuhi Kurenain huomaan ja alkoi keskittyä enemmän nuoremman tyttärensä Hanabin koulutukseen.

Luonne

Yleisesti ottaen Hiashi on luonteeltaan hyvin tiukka ja tyly, ja hän on harjoituttanut molempia tyttäriään ankarasti pienestä pitäen antamatta kuitenkaan juurikaan kehuja heidän suorituksistaan. Tämä on totta varsinkin Hinatan kohdalla: kun Hiashi antoi Hinatan Yuuhi Kurenain huomaan, hän sanoi, ettei hän piittaa siitä, kuolisiko Hinata tehtävillään, sillä heikosta Hyuugasta ei voi tulla Hyuugan klaanin johtajaa. Todellisuudessa hän ei kuitenkaan tarkoittanut, että Hinata olisi taidoiltaan tai voimiltaan liian heikko, vaan sitä, että tämän halu menestyä on liian heikko, jotta Hinatasta voisi tulla hyvä Hyuuga-klaanin perijätär. Sarjan myötä Hiashi alkaa kuitenkin suhtautua Hinataan lempeämmin ja jopa yrittää avoimesti piristää tätä.

Osa I

Hiashi näytetään ensi kertaa sarjassa Kurenain flashbackissa chuunin-kokeiden finaalien karsinnoissa kun Neji ja Hinata ottelivat keskenään. Hänet tavataan seuraavan kerran omassa persoonassaa, kun hän ja hänen nuorempi tyttärensä Hanabi olivat katselemassa Nejin suoritusta chuunin-kokeiden finaaliotteluissa. Hän hämmästyi huomatessaan, miten Neji oli oppinut klaanin päähaaran jutsuja ihan omin päin, mutta pettyi havaitessaan Nejin vihan päähaaraa kohtaan ja tämän uskon kohtalon järkkymättömyyteen. Kun Neji hävisi Narutolle ja näytti löytäneen tärkeitä opetuksia tämän sanoista, Hiashi päätti kertoa Nejille totuuden siitä, mitä Hizashin kuolinaikoihin oli todella tapahtunut. Vaikkei Neji uskonut Hiashia heti, Hiashin syvä, nöyrä ja anteeksipyytävä kumarrus kuitenkin sai hänet lopulta uskomaan. Animessa Neji lukee Hiashilta saamansa kirjeen isältään.

Kun Konohaan hyökättiin, Hiashi oli mukana auttamassa ääni- ja hiekkakyläläisten hyökkääjien karkottamisessa. Tähän hän käytti Hakkeshou Kaitenia. Fillerikaudella Hiashi tajuaa, että Hyuuga-klaanin pää- ja sivuhaara ovat vaarassa erkaantua liiaksi toisistaan, minkä vuoksi hän klaanin päämiehenä päättää alkaa paikata suhteita. Hän alkaa kouluttaa Nejiä säännöllisesti ja opettaa tälle jopa klaanin päähaaran salattuja jutsuja. Myös Hiashin suhde Hinataan näyttää paranevan, sillä Hiashi kehottaa eräässä vaiheessa Hinataa yrittämään parhaansa huomatessaan tämän kykyjen kehityksen.

Osa II

Taidot

Hyuuga-klaanin jäsenenä Hiashilla on Byakugan, joka antaa hänelle 360 asteen näkökentän lukuun ottamatta pientä pistettä niskan tyvessä, ensimmäisen selkänikaman alapuolella[2]. Lisäksi klaanin päänä Hiashi tuntee hyvin kaikki klaanin salatut tekniikat. Hänen kaikkia taitojaan ei tunneta, mutta hän osoitti hurjaa voimaa Konohan invaasion aikana karkottaessaan lukuisia Ääni- ja Hiekkakylän ninjoja Hakkeshou Kaitenillaan. Hän näyttää myös olevan hyvä taijutsussa, sillä kun hän pelasti kolmivuotiaan Hinatan Pilvikylän lähettiläältä, hänen onnistui tappaa lähettiläs yhdellä ainoalla vatsaan kohdistetulla lyönnillä. Tämän hän teki vain ja ainoastaan pelastaakseen Hinatan.

Triviaa

  • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan Hiashi on 176,5 cm pitkä ja painaa 66,4 kg. Hänen syntymäpäivänsä on 8. päivä tammikuuta ja veriryhmä B.

Lähteet

  1. Naruto Manga 430, sivu 9
  2. Jakso 117