Jakso 131

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Underconstruction.png Artikkelin tiedot vaativat tarkistusta.
Tarkempia tietoja saattaa olla tarkistuslistassa.
20.04.2005 Jakso 131
Avaa silmäsi totuudelle. Mangekyou Sharinganin salaisuus.
Liittyvä tarina: Sasuken metsästys
Onko katsomisen arvoinen?

Kyllä
jakso131_yes.png

Ei
jakso131_no.png

Kuvaus: Sasuken ja Naruto taistelu Valley of the End:issä ("Lopun laakso" jatkuu. Sasuken lyödessä Narutoa vatsaan, Naruto joutuu jokeen ja sen pohjalle. Tällä välin Sasuken muistelu jatkuu ja hän kertaa mielessään: "Ei väliä mitä pimeyttä eteeni tulee. Minä pidän tämän tien. Mitä ikinä käykään, minä saan sen voiman."

Tapahtumat siirtyvät takaisin menneisyyteen jossa pieni Sasuke on juoksemassa takaisin kotiin harjoituksistaan. Juokseminen keskeytyy kun Sasuke tuntee jonkun katselevan häntä. Samassa näytetään jonkun jolla on Sharinganit, katselevan Sasukea puhelinpylvään päältä. Hahmo ehtii kadota ennenkuin Sasuke huomaa tämän, ja nyt Sasuken huomio kiinnittyy Uchiha -asuinalueen pimeyteen. "Yhtäkään valoa ei ole päällä vaikka vielä ei ole edes nukkumaanmenoaika," kuten Sasuke itse kommentoi.

Sasuke ryntää kotiinsa päin ja näkee kadun olevan täynnä verta, kunaita, shurikeneita ja rikottuja esineitä. Hän jatkaa matkaa vielä lähemmäs kotiaan. Seuraavaksi hän huomaa maassa lojuvat (ja kuolleet) sukulaisensa. Nyt Sasukella tulee jo vielä pahempi hätä vanhempiensa puolesta.

Sasuke pääse kotiinsa sisälle ja ihmettelee hiljaisuutta ja pimeyttä huudellen samalla vanhempiaan. Sasuke etsii talosta sisältä ihmisiä ja olohuoneessa ollessaan hän kuulee ovien avautuvan kovaan ääneen jostain viereisestä huoneesta. Sasuke juoksee ulkokautta paksujen ovien sulkeman huoneen eteen ja joutuu rohkaisemaan itseään mennäkseen sisään. Sisällä ollessaan Sasuke näkee lattialla kuolleet vanhempansa ja edessään henkilön joka astelee esiin kuunvaloon.

Henkilö oli Itachi. Sasuke alkaa kysyä hädissään Itachilta miksi vanhemmat on kuolleita ja kuka tämän teki. Itachi hiljentää pikkuveljensä heittämällä shurikenin, joka viiltää Sasuken olkapäätä. Sasuke kysyy vielä "Mitä sinä teet, Nii-san?" Itachi aloittaa saadakseen Sasuken huomion itseensä sanomalla "Foolish Little Brother" ("Typerä pikkuveli") ja sulkee silmänsä avaakseen ne Sharinganin uutena muotona; Mangekyou Sharinganina. Samassa Sasuke sinkoutuu punaisen taivaan ja pilvien sekä pimeyden hallitsemaan illuusioon jossa Itachi näyttää mitä teki vanhemmilleen ja suvulleen.

Sasuke huutaa kauhuissaan ja pyytää veljeään lopettamaan. Illuusion loputtua ja Itachin silmien palauduttua takaisin tavallisiksi, Sasuke kaatuu lattialle huohottaen. Sasuke kysyy edelleen lyyhistyneenä "Miksi..?" ja saa vihdoin vastauksen; "Testatakseni kykyjäni." Sasuke ei ole vastaukseen tyytyväinen ja juoksee veljeään päin. Juokseminen pysähtyy Itachin nyrkkin osuessa Sasukea vatsaan. Nyt Sasukea alkaa taas pelottamaan ja tämä juoksee kadulle huutaen veljelleen ettei tämä tappaisi häntä.

Juokseminen keskeytyy taas, kun Itachi ilmestyy Sasuken eteen kadulla. Sasuke katsoo veljeään itkien ja sanoo ettei tämä voi olla hänen veljensä, koska hänen veljensä ei ole tuollainen, mutta Itachi keskeyttää kertomalla että syy miksi hän esitti Sasuken veljeä oli nähdäkseen mihin hänen pikkuveljestään oli. Se joka tulee testaamaan Itachin kykyjä, tulee olemaan Sasuke koska tällä on kykyä siihen. Koska Sasuke vihasi tätä, oli aina halunnut olla parempi kuin tämä oli Itachilla syy jättää Sasuke eloon. Hänen itsensä vuokseen. Itachi jatkaa kertomalla että Sasukella myös on mahdollisuus saada itselleen Mangekyou Sharingan. Siihen tarvitaan vain yksi asia: Parhaan ystävän tappaminen. Siksi Itachi oli tappanut Shisuinkin.

Itachi kertoo Sasuken löytävän Nakanon päätemppelin seitsemännen tatami-maton kaukaisimman oikean sivun alta löytyvän Klaanin kokoontumispaikan lisäksi Uchiha klaanin Doujutsujen (Silmätekniikoiden) salaisuudet. Ja jos Sasuke saa Mangekyoun itselleen, on niiden jotka ikinä ovat tätä jutsua käyttäneet, määrä on kolme henkilöä, Itachi ja Sasuke siis mukaanlukien. Jos niin käy on syy jättää Sasuke eloon. Mutta tällä hetkellä Sasuke ei ole edes tappamisen arvoinen.

Nyt Itachi jatkaa; "Typerä pikkuveljeni. Jos haluat tappaa minut, kirota minua, vihata minua, ja elää säälittävää elämää. Juokse, juokse ja mene elämään. Ja jonain päivänä kun sinulla on samanlaiset silmät kuin minulla. Tule perääni." Samassa Itachi avaa silmänsä uudelleen Mangekyouna ja katseen osuessa Sasukeen tämä menettää tajuntansa kaatuu nurin.

Sasuken herätessä sairaalassa hän luulee hetken kaiken olleen vain unta kunnes huomaa kivun olkapäässään. Hän palaa takaisin kotiinsa ja katselee paikkoja kotonaan. Hetken päästä Sasuke menee huoneeseen josta löysi vanhempansa murhattuina. Sasuke lysähtää polvilteen ja murtuu kyyneliin. Seuraavana päivänä hän päätti mennä Nakano temppeliin lukemaan klaanin salaisuudet. Kouluun palattuaan muutamat hänen luokkalaisensa kertovat mitä Uchiha klaanille oikein tapahtui.

Myöhemmin Sasuke istuu kotinsa lammen laiturilla miettimässä asioita. Viskatessaan kiven veteen Sasuken peilikuva vaihtuu Itachiin. Sasuken mieleen tulee kaikki mitä hänen veljensä sanoi. Sasuke nousee ylös ja loikkaa veteen. Samalla hän sanoo itselleen: "Tappaakseeni sinut, ei väliä mitä pimeä tulevaisuuteni on, en välitä. Ei väliä mitä pimeyttä edessäni on. Minä saan sen voiman! Tästä lähtien, olen kostaja."

Hetki siirtyy nykyaikaan ja pohjassa olevaan Narutoon jonka päässä Nejin sanat: "Sasuke on nyt pimeydessä. Jos pysähdyt nyt, et koskaan saa häntä kiinni." Nejin sanojen rohkaisemina Naruto nousee pintaan.

Naruto, varsin vihaisena päättää kysyä Sasukelta mikä hän on tälle, eikö hän ole enää edes ystävä, se kaikki mitä he tekivät Team 7:nä ei tarkoittanut Sasukelle mitään.

Sasuke kiistään asian ja sanoo ettei se ollut tarkoituksetonta. Sasukelle Narutosta on tullut hänen paras ystävänsä.

Naruto katsoo ihmeissään Sasukea ja kysyy miksi tämä on sitten tappamassa hänet. Sasuke sanoo syyn olevan juuri se. Siksi on syy tappaa hänet. Naruto on edelleen ihmeissään mutta tietää Sasuken olevan tosissaan.

Nyt molemmat lähtevät paikoiltaan, Sasuke patsaan sormien päältä, Naruto veden, juoksemaan päin toisiaan.

Jakso keskeytyy molempien singotessaan nyrkkinsä toisiaan päin.