Jakso 186

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Underconstruction.png Artikkelin tiedot vaativat tarkistusta.
Tarkempia tietoja saattaa olla tarkistuslistassa.
Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta
31.05.2006 Jakso 186
"Naurava Shino"
Liittyvä tarina: Fillerikausi
Onko katsomisen arvoinen?

Kyllä
jakso186_yes.png

Ei
jakso186_no.png

Lyhyt kuvaus

Naruto ja Shino ovat saaneet tehtävän Motoyoshi-kylästä Moshino Kagetsu Fuutalta, joka tarvitsee sijaista hänen isänsä, Otoun, hautajaisiin. Tehtävään kaavaillaan Shinoa hänen erityisen kykynsä vuoksi, mutta asiaan tuleekin mutkia matkaan...


Tarkka juoni

Älä lue, jos et halua tietää tapahtumia tarkkaan!

Shino ja Naruto ovat lähdössä yhdessä tekemään tehtävää, kunnes he tapaavat vanhan rouvan. Naruto kysyy häneltä tietä Motoyoshi-kylään ja rouva opastaa heitä menemään suoraan eteenpäin. Hän kuitenkin antaa oudon varoituksen ja menee ilkeästi nauraen pois.

Naruto ja Shino löytävät pian kylän ja menevät tehtävänantajan, Moshino Kagetsu Fuutan luo. Esittelyn jälkeen hän ojentaa Narutolle ja Shinolle hänen isänsä, Kagetsu Poubein, testamentin. Testamentissa kerrotaan, että jos Kagetsu Fuuta (=tehtävänantaja) nauraa hautajaisissa, hän ei tule saamaan perintöä ja näinollen se tullaan jakamaan loppuperheen kanssa. Kagetsu Fuuta tunnustaa, että hänellä on huono itsehillintä ja kaikenlisäksi koko perhe yrittää varmasti saada häntä nauramaan. Testamentissa kuitenkin lukee, että hän saa käyttää edustajaa, joten siksi hän otti yhteyttä Kohonaan.

Seuraavaksi he menevät syömään ja pöytäseurueeseen liittyy Mai, hänen tyttärensä, joka valmistaa isälleen aina ruuan. Pöydässä Shino päättää testata ruuan mahdollisilta myrkyiltä ötököidensä avulla, jotka pystyvät hajottamaan ne. Hiljaisuuden vallitessa, Shino syö riisikulhon tyhjäksi ja hymähtää lopuksi. Aluksi Naruto olettaa ruuan olevan OK, myöntävän hymähdyksen takia, mutta sitten Naruto tajuaa, ettei se ole ollenkaan Shinolle ominaista. Muutaman hetken päästä Shino puhkeaakin valtavaan nauruun, mutta onnistuu nauramisen ohessa kertomaan, että ruuassa oli eräänlaista rohtoa, joka saa nauramaan. He päättelevät, että jonkun on täytynyt lisätä sitä siihen, kun takaovi on ollut avoinna. Kagetsu Fuutalle jää siis enää vain yksi vaihtoehto - Naruto, jonka täytyy olla hänen sijaisena hautajaisissa.

Ennen hautajaisten alkua, Kagetsu Fuuta ja Naruto tapaavat Tsukikon, joka on hänen nuorempi siskonsa. Fuuta kertoo hänen olevan myös suvusta eniten rahojen perään.

Ulkona Shino tarkkailee tilannetta ja huomaa ihmekseen saman vanhan rouvan, joka aikaisemmin heitä opasti ja varoitti. Hän lähtee seuraamaan häntä.

Hautajaiset ovat jo alkaneet ja Naruton on jo valmiiksi hankala pidätellä nauruaan. Sisään on tullut munkki, jonka päälaen kaikki kolme hiusta lähtevät yksitellen hänen päästään. Viimeisen hiuksen lähtiessa Naruto puhkeaa nauruun, joka hänen onnekseen peittyy sankojen kaatumiseen. Naruto kiittää mielessään Shinoa, joka käski hyönteisiään tekemään sen. Samaan aikaan Shino on seurannut outoa vanhaa naista ja tapaa hänet Main seurassa...

Hautajaiset ovat loppussa ja Naruto on useiden turhien naurattamisyritysten jälkeen täysin tyyni. Yllättäen Tsukiko pyytää kuitenkin miestään saattamaan munkin ulos, mikä muuttuikin uudeksi naurattamisyritykseksi. Jopa munkki purskahtaa nauruun. Hetken kuulostaakin siltä, että Naruto puhkeaa nauruun, mutta nauraja onkin Otou, jonka hautajaisia he luulivat viettäneensä. Sitten Otou aloittaakin kaikkien ihmeeksi oudon lorun, joka saa kaikki Tsukikosta lähtien nauramaan. Tsukiko sanoikin, että se muistutti häntä entisistä ajoista, jolloin Otou nauratti heitä tällä tavoin. Yllätystä seuraa pian uusi yllätys, kun sama vanha nainen tulee tyytyväisenä paikalle, mutta paljastuukin oikeaksi Otouksi. Toinen oli Shino, joka sai heidät kaikki nauramaan.

Otou kertoo huijanneensa kuolemansa siksi, koska kaikki olivat hänen mielestään unohtaneet nauramisen tärkeyden. Ennen arvokkaiden lääkeyrttien myymistä perhe oli ollut köyhä, mutta iloinen - Raha oli kuitenkin vienyt hymyn heidän kasvoiltaan ja Otou halusi tuoda sen takaisin.