Jashin

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Sanakirja.gif Tämä sivu kuuluu Wikin sanakirjaan
Hidan aloittamassa Jashin-rituaalia.

Jashin (suoraan suomennettuna 'paha sydän' tai 'ilkeä muoto') on jumala, jota esimerkiksi Hidan palvoo. Hidanin mukaan Jashin vaatii, että hänen seuraajansa eli niin sanotut "jashinistit" tuovat ympärilleen silkkaa tuhoa ja kuolemaan. Aina ennen taistelua Hidan rukoilee Jashinia ja pyytää "hyvää tappoa". Jos Hidan ei onnistu tappamaan tai saa jostain syystä tappaa kohdettaan, hän pyytää Jashinilta anteeksiantoa.

Kun Hidan ryhtyy tappamaan kohdettaan eli uhraamaan tätä Jashinille, hänen on juotava uhrin verta pisaran tai parin verran jolloin tämä muuttaa ulkomuotoaan. Hänen ihonsa muuttuu mustaksi, ja siihen ilmaantuu valkoisia, luurankomaisia kuvioita. Luuranko symboloikin täyttä kuolemaa. Hän piirtää maahan Jashinin symbolin omalla verellään ja menee seisomaan sen keskelle. Symboli koostuu ympyrästä, jonkä sisällä on kolmio (ks. kuva). Kun rituaali alkaa, kohde ei pysty suojautumaan Hidanin Jujutsu, Shijihyouketsu -jutsulta, ellei Hidan astu pois kehästä tai ellei häntä pakoteta pois. Edellä mainittu jutsu tekee nimittäin Hidanista eräänlaisen elävän voodoo-nuken, jolle aiheutettu vahinko (oli se sitten pieni naarmu tai sydämen lävistäminen) aiheutuu myös Hidanin kohteelle.

Jashinin symboli.

Hidan palvoo Jashinia niin syvästi, että hänestä on tullut sen ansiosta kuolematon. Hän ei kuole tavallisille ihmisille hengenvaarallisiin vammoihin eikä edes pään katkaisemiseen (vaikkakaan hän ei kykene pää irroitettuna kykene liikuttamaan muuta ruumistaan, vaan ainoastaan päänsä lihaksia). Hidan voi siis käyttää Jujutsu, Shijihyouketsu -jutsuaan jopa vastustajansa tappamiseen ilman, että hänelle itselleen käy mitään. Pitääkseen yllään kuolemattomuuttaan hänen tulee uhrata säännöllisesti ihmisiä Jashinia, ja jos hän ei uhraa ketään tiettyyn aikaan, hän menettää kuolemattomuutensa.

Lähde