Karura

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Karura
Karura.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto):
Ikä (Shippuuden):
Sukupuoli: Nainen
Silmien väri: Tummanvioletit
Ninja-arvo:
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 076 (valokuvassa, kuollut ennen Naruton alkua)
Viimeinen esiintyminen: Jakso 077 (valokuvassa)

Karura oli Neljännen Kazekagen vaimo, Yashamarun isosisko sekä Temarin, Kankuroun ja Gaaran äiti. Kazekagen päätös sulkea Shukaku vielä syntymättömän Gaaran sisään koitui Karuran kuolemaksi hänen synnyttäessä lastaan. Karuran viimeinen toive oli, että Gaara jonain päivänä kostaisi hänen kuolemansa. Karuraa ei ole koskaan näytetty animessa tai mangassa muutoin kuin vain Gaaran ja Yashamarun kotona pöydällä olevassa valokuvassa Gaaran takaumissa.

Yashamaru oli aluksi sanonut kuusivuotiaalle Gaaralle, että tämän hiekkavoimat olivat Karuran siunaus nuorimmalle pojalleen, vaikka oikeasti hiekkavoimat olivat peräisin Shukakulta. Kun Yashamaru kuitenkin pian tämän jälkeen yritti murhata Gaaran ja sai pojan näin menemään sekaisin, Gaara alkoi pitää Shukakua eräänlaisena äitinsä ilmestymänä. Chuuninkokeiden lopputaisteluissa Sasukea vastaan Gaara yrittikin puhua äidilleen, vaikka hän tosiasiassa puhuikin sisällään olevalle Shukakulle.

Triviaa

  • Karuran nimi kirjoitetaan kolmella kanjilla: ka (加, lisätä, lisääntyä), ru (流, virrata, virtaus) ja ra (羅, demoni). Viimeinen kanji on sama kanji kuin viimeinen kanji Gaaran nimessä. Yhteen laitettuna nimi voisi tarkoittaa "demonia, joka lisää [hiekan tai vihan] virtausta".
  • Kun Karuran nimi kirjoitetaan kanjein 迦楼羅, se tarkoittaa Garudaa japanilaisittain kirjoitettuna.

Lähteet