Keirakukei

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Sanakirja.gif Tämä sivu kuuluu Wikin sanakirjaan
Yksinkertaistettu kuva keirakukeista ja hachimoneista

Keirakukei (suom. chakrankiertojärjestelmä, sanatarkasti meridiaanijärjestelmä) on ihmiskehossa oleva systeemi, jossa chakra kulkee. Yksinkertaistettuna se kuljettaa chakraa samaan tapaan kuin verisuonet kuljettavat verta. Järjestelmän yhteydessä on 361 tenketsuksi kutsuttua pistettä, josta voidaan vapauttaa chakraa. Näistä tenketsuista kahdeksaa kutsutaan hachimoneiksi (kahdeksan porttia), ja ne ohjaavat kehon toimintaa.

Chakrankiertojärjestelmä vaikuttaa jokaiseen kehon soluun ja elimeen. Jos toiminta jossain kohtaa järjestelmää seisahtuu, vastaava osa ruumista menee tunnottomaksi ja toimintakyvyttömäksi. Sen vuoksi Hyuuga Nejin ja Uzumaki Naruton välisessä chuunintestien finaaliottelussa Neji ällistyi, kun Naruto pystyi liikkumaan Nejin Hakke Rokujuuyon Shousta huolimatta.

Keirakukei ja Juuken

Keirakukein toiminnan ymmärtäminen on Hyuuga-klaanin Juuken-taistelutyylin perusta, sillä tällä taistelutyylillä lisätään hyökkääjän omaa chakraa vastustajan keirakukeihin niin, että keirakukei kuljettaa chakraa vastustajan elimiin ja vahingoittaa niitä. Koska sisäelimiä ei voi harjoittaa vahvemmiksi, tämä taistelutyyli on hyvin tehokas. Harjaantuneet Byakuganin käyttäjät voivat käyttää Juukenia myös tenketsujen tukkimiseen, mutta perus-Juukenissa tehdään "vain" sisäelimille tuhoa. Juukenin avulla Hyuuga Neji onnistui vahingoittamaan Hinatan sydäntä niin, että tämä yski verta vielä kuukauden kuluttua vamman aiheutumisesta.

Lähteet