Kikaichuu

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Sanakirja.gif Tämä sivu kuuluu Wikin sanakirjaan
Aseet-ikoni.png Tämä sivu kuuluu Wikin aseisiin
Kikai-kuoriainen

Aburame Shino ja muut Aburame-klaanilaiset säilyttävat ruumiissaan erityisiä kuoriaisia muistuttavia kikai-hyönteisiä (jap. kikaichuu, sanatarkkaan suom. tuhohyönteiset), jotka käyttävät ravintonaan chakraa. Kuoriaiset laitetaan klaanilaisiin pian heidän syntymänsä jälkeen, ja isäntä/emäntä ja hyönteiset elävät yhdessä symbioosissa. Näin isäntä/emäntä oppii hallitsemaan täydellisesti kuoriaisiaan ja kommunikoimaan niiden kanssa. Kuoriaisten avulla aburamelaiset voivat tehdä ninjutsua muistuttavia erikoistekniikoita.

Kikai-kuoriaiset osaavat lentää, ja ne hyökkäävät aina suuressa laumassa, jolloin ne syövät vastustajan chakran loppuun muutamassa sekunnnissa. Kun taistelua ei ole, kuoriaiset elävät isäntänsä/emäntänsä ruumiissa ja elävät tämän chakrasta. Chakran syönti tekee kuoriaisista hyvin voimakkaita, ja samalla isännän/emännän chakraa "varastoituu" kuoriaisiin: aburamelaiset eivät tarvitse kuoriaistekniikoihinsa ollenkaan ylimääräistä chakraa.

Byakugan-läpivalaisu Shinon kehosta

Klaanilaiset käyttävat näitä hyönteisiä apunaan myös jäljittämisessä lähettämällä lähes huomaamattoman naaraskuoriaisen tarrautumaan kiinni viholliseen. Koiraskuoriaiset kykenevät näin seuraamaan naaraan hajua. Huomaamisen vaaraa ei ole, sillä vain saman lajin koiraskuoriaiset kykenevät haistamaan naaraan hennon hajun. Pienissä parvissa kuoriaisia voi käyttää myös alueen tutkimiseen ja tiedusteluun. Esimerkiksi Shino käytti kikai-kuoriaisia chuunin-kokeen ensimäisessä osassa luntatakseen muiden vastauksia.

Kuoriaisilla on myös heikot puolensa. Niiden elämä kestää vain muutaman tunnin, ja siksi ne lisääntyvät isännän/emännän ruumiissa vauhdilla pitääkseen populaation lukumäärän vakaana. Koska hyönteisten elinikä on lyhyt, aburamelaiset eivät käytä hyönteisiään erityisen säästeliäästi taistelussa. Jos suuri määrä hyönteisiä tuhoutuu, isäntä/emäntä voi Hijutsu, Mushi Miyu-tekniikan avulla nopeuttaa hyönteistensä lisääntymistä huomattavasti. Hyönteissukupolvia voi myös vahvistaa esimerkiksi luomalla uusille sukupolville immuniteetteja esimerkiksi tiettyjä tekniikoita vastaan. Shinon hyönteiset esimerkiksi saivat Gurenin kristallitekniikoita vastaan immuniteetin, jolloin niitä ei voinut kristallisoida ja ne saattoivat pirstoa kristallia.

Yleisin hyönteisten käyttötapa on usuttaa ne vastustajan kimppuun ja laittaa ne imemään vastustajan chakran ennen kuin tämä edes huomaa mistä on kyse. Tällöin vastustajalle jää niin vähän chakraa, ettei hän voi juurikaan taistella tai liikkua. Hyönteisiä voi myös käyttää kilpinä tai vastustajien vangitsemiseen. Genjutsu ei juurikaan vaikuta hyönteisiin, koska niillä on huomattavasti yksinkertaisemmat hermojärjestelmät kuin ihmisillä, joille genjutsut on yleensä suunnattu.

Lähteet