Marionetti

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Aseet-ikoni.png Tämä sivu kuuluu Wikin aseisiin
Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Marionetti on muun muassa Kankuroun, Chiyon, Sasorin ja Mizukin[1] käyttämä ase. Marionetteja ohjataan chakran avulla Kugutsu no jutsulla, ja tavallinen marionetisti voi ohjata 1-10 nukkea aina sen mukaan montako sormea hän tarvitsee kunkin nuken ohjaamiseen. Nuket näyttävät olevan varsin suosittu ase Hiekkakylässä. Niitä säilötään yleensä rullakääröihin.

Lista tunnetuista nukeista

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Kankuroun nuket

Kankurou nukkeineen (vasemmalta: Karasu, Sanshouuo ja Kuroari)

Kankurou kantaa omia marionettejaan aina mukanaan, ennen aikahyppyä paketeissa ja aikahypyn jälkeen rullakääröissä. Hänen eräänä tavaramerkkivaistötyylinään on vaihtaa paikkaa nukkensa kanssa. Koska Kankurou varustelee mielellään nukkejaan, hänen nukeistaan löytyy valtavasti aseita eri tarkoituksiin. Sasori on alun perin tehnyt kaikki kolme Kankuroun eniten näytettyä nukkea, ja Shippuudenin alussa hän tuhosi ne kaikki. Ei tiedetä, aikooko Kankurou korjata nukkejaan vai ei. Shippuudenin jaksossa 17 näytetään, että Kankuroulla on huoneessa lukuisia muitakin nukkeja.

Karasu

Ensimmäistä esitettyä nukkeaan, Karasua (suom. Korppi), Kankurou käytti chuunintestin aikana. Se on ihmisen kokoinen ja muotoinen marionetti, jolla on kolme silmää, pörröinen tukka ja kaapumainen vaate päällään. Sen kehossa on piilotettuna useita aseita, kuten myrkytettyjä teriä, ammuslaukaisimia ja myrkyllistä kaasua, kiitos Kankuroun virittelyintouden. Peleissä Karasulla on monia muitakin mekanismeja, kuten kyky lentää ja pommittaa. Karasun teki Sasori.

Kuroari

Toista nukkeaan, Kuroaria (suom. Musta muurahainen), Kankurou käytti Sasuken metsästyksen aikana. Se on samankaltainen kuin Karasu, mutta siinä on kuusi käsivartta, ja se on tarkoitettu pääasiassa vastustajan vangitsemiseen sen sisälle. Karasu ja Kuroari tekevät usein monia yhteisjutsuja. Kuroarin teki Sasori.

Sanshouuo

Shippuudenissa' esitetään myös kolmas Kankuroun nukke, Sanshouuo (suom. Salamanteri). Toisin kuin edeltäjänsä, Sanshouuo näyttää omalta nimikkoeläimeltään eli salamanterilta. Mangassa ei esitetä Sanshouuon kykyjä, mutta animessa kerrotaan, että Sanshouuo on tehty erityisesti puolustustarpeisiin. Sen sisään mahtuu suojaan Kankuroun lisäksi ainakin kaksi ihmistä. Siinä on vahvoja metallisiivekkeitä, jotka kestävät vaikka valtavan kiven putoamisen päälle. Sanshouuon teki Sasori.

Sasorin nuket

Sasori oli ainut marionetisti, joka tiesi miten tehdään ihmisnukkeja kuolleista ihmisten ruumiista. Hänen kuollessaan tämä taito katosi. Sasori oli myös se, joka teki Kankuroun kolme edellä mainittua nukkea.

Hiruko

Hiruko oli yksi Sasorin suosikki-ihmisnukeista ja yleensä se nukke jossa Sasori oli sisällä. Useimmat tunnistavat Sasorin yleensä tästä nukesta, vaikkakin nukessa ollessaan Sasorin ääni on matalampi ja käheämpi kuin mitä oikeasti. Sasori on pukenut jopa Akatsuki-kaapunsa Hirukon päälle. Hiruko on erinomainen nukke sekä hyökkäykseen että puolustukseen, ja sen suurella hännällä saa paljon tuhoa aikaan. Hirukosta voi ampua jopa ammuksia.

Kolmas Kazekage

Kolmas Kazekage oli Sasorin suosikki-ihmisnukke pääasiassa siksi, että Sasorilla näki paljon vaivaa kidnapatakseen Kolmannen Kazekagen. Vuosikausia ennen nykytapahtumia Sasori kidnappasi ja tappoi Kolmannen Kazekagen ja teki hänen ruumiistaan itselleen nuken. Kolmannen Kazekagen oikea käsi on varustettu lukuisilla kookkailla Sasorin tekemään myrkkyyn kastetuilla terillä, kun taas sen vasemmassa kädessä oli useita summonointimerkkejä, joiden avulla Sasori saattoi summonoida lisää nukenkäsiä. Osassa lisäkäsiä oli myrkkykaasua, osassa taas köysillä varustettuja kunaita vastustajan sitomiseksi. Nuken tappavin omaisuus oli kuitenkin rautahiekka, joka oli alun perin Kolmannen Kazekagen Kekkei Genkai. Rautahiekka oli kastettu Sasorin myrkkyyn, mikä teki siitä entistä tappavampaa.

Äiti ja isä

  • Ensiesiintyminen: Jakso 242, mangan 267. luku
  • Status: Hylätty Akatsukin vanhaan piilopaikkaan.

Sasorin ensimmäiset, lapsena tehdyt nuket oli tehty hänen kuolleitten vanhempiensa näköisiksi ja toivoi, että hän voisi niiden avulla kokea heidän rakkautensa. Koska nuket eivät kuitenkaan olleet eläviä, yritys epäonnistui. Sasori hylkäsi nuket lähtiessään Hiekkakylästa. Hänen isoäitinsä Chiyo otti nuket huostaansa, lisäsi niihin hyökkäysominaisuuksia ja käytti niitä myöhemmin Sasoria vastaan. Nuket oli varustettu chakrakilvillä sekä yhdistetty toisiinsa leikkaavilla teräslangoilla. Äitinukke kantoi lisäksi katanaa, kun taas isänukella oli lukuisia kunaita ketjussa. Äiti ja isä ovat ainoat näytetyt Sasorin nuket, jotka eivät ole ihmisnukkeja.

Lue lisää

Lähteet

  1. Jaksot 143-145
  2. Naruto manga 464