Namikaze Minato

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta
Underconstruction.png Tästä artikkelista puuttuu väliotsikot.
Voit auttaa Wikin laajenemista lisäämällä artikkeliin väliotsikot. Artikkelin muita muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta
Namikaze Minato
NamikazeMinato.png
©Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): Ei tiedossa (kuollut)
Ikä (Shippuuden):
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Siniset
Ninja-arvo: Kage
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 1
Viimeinen esiintyminen:


Namikaze Minato, tunnetaan myös nimellä Yondaime Hokage eli Neljäs Hokage peri Hokagen tittelin Sarutobilta (Sandaime), mutta kuoli puolustaessaan Konohaa kettudemonia, Kyuubia, vastaan Naruton ollessa vastasyntynyt. Hän uhrasi henkensä sulkiessaan demonin vastasyntyneeseen Narutoon. Yondaime käytti Kyuubin sinetöintiin variaatiota Fuuinjutsu, Shiki Fuujin-jutsusta, joka vaatii käyttäjän oman sielun vastineeksi.

Minaton tiedetään olleen Jiraiyan oppilaana varhaisina vuosinaan ja hän on myös kehittänyt Naruton ja Jiraiyan käyttämän tekniikan, Rasenganin. Hän myös hallitsi kutsumistekniikan täydellisesti, koska hän osasi kutsua valtavan Gamabunta-sammakkosoturin.

Yondaime tunnettiin Hiraishin no Jutsun, takia lempinimellä Kiiroi Senkou (eng. yellow flash, keltainen välähdys). Tämä jutsu on erittäin edistynyttä ninjutsua, jonka hän itse kehitti. Jutsussa hyödynnetään aika-avaruuden taittamista, joka sallii teleporttausta nopeamman ja pidemmälle kantavan liikkumisen.[1] Yondaime käytännössä kykeni häipymään paikalta kokonaan. Itse "teleporttaus" on lähinnä vain nopeaa liikkumista.

Kakashi, Rin ja Obito olivat Yondaimen oppilaita.

Yondaimen on sanottu olevan paras ninja Konohassa kautta aikojen. Esimerkiksi Konohan olessa sodassa Kivikylää vastaan, Kiven kouluttajat antoivat määräyksen perääntyä välittömästi, jos näkisivät Yondaimen.

Triviaa

  • Japanin sana "nami" tarkoittaa 'aaltoa' tai 'lainetta', "kaze" taas 'tuulta', "minato" taas satamaa.

Lähteet

  1. Manga 395