Nara Shikaku

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta
Nara Shikaku
Nara Shikaku.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 38 vuotta
Ikä (Shippuuden):
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Mustat
Ninja-arvo: Jounin
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 59
Viimeinen esiintyminen:


Nara Shikaku on Nara Shikamarun isä ja Nara Yoshinon aviomies.

Taustaa

Genin-aikoinaan Shikakun tiimiin kuului Akimichi Choza (Choujin isä) ja Yamanaka Inoichi (Inon isä). He muodostivat aikaisemman Ino-Shika-Chou-kolmikon ja ovat yhä parhaita ystäviä keskenään. Ino-Shika-Chou-kolmikkoa pitävät nykyisin yllä aiemman kolmikon jälkeläiset Ino, Shikamaru ja Chouji.

Myöhemmin Shikuku avioitui Yoshinon kanssa, vaikka Yoshino onkin hyvin tomera ja tiukka nainen, joka pomottaa miestään. Shikamaru ihmettelee välillä isänsä valintaa, vaikkakin Shikaku koko ajan sanoo, että "nainen on aina lempeä sille miehelle, jota hän rakastaa". Nara-klaanin jäsenenä Shikaku kasvattaa peuroja, joiden sarvista valmistetaan vastalääkettä Akimichi-klaanin pillerien sivuvaikutuksia vastaan.

Kun Shikakun pojasta Shikamarusta tuli chuunin, Shikaku alkoi käyttää paljon vaivaa poikansa kouluttamiseen, sillä hän näki pojassaan paljon potentiaalia.

Luonne ja kyvyt

Shikakun ensiesiintymisessä (ks. myöh.) hänet kuvattiin aika alkoholisoituneeksi, ja hän käytti paljon Shikamarulle ominaisia lausahduksia (mm. "How troublesome."). Hänen mielestään naisten tulisi olla kilttejä ja lempeitä, vaikkakin hänen oma vaimonsa onkin melkoinen pomottaja. Poikansa tavoin Shikaku on hyvin laiska ihminen, mutta hän on myös huolehtiva ja valmis hyppäämään toimintaan tarvittaessa. Shikaku on poikaansa määrätietoisempi ja päättäväisempi eikä hätkähdä pienestä.

Shikaku on luultavasti Konohan paras taktikoija ja shogin pelaaja. Tämä on pääteltävissä siitä, että kun Shikamaru pyysi isäänsä shogi-kaveriksi Asuman kuoltua, Shikaku voitti poikansa leikiten pelissä. Jo Shikamaru on hyvin älykäs, joten shogi-voitto viittaa Shikakun olevan äärimmäisen älykäs.

Osa 1

Chuunin-kokeet

Shikakun ensiesiintyminen tapahtui hiukan ennen Chuunintestin kolmatta osaa. Hän istui yhdessä Chozan ja Inoichin kanssa juomassa sakea ja juttelemassa. Shikaku kommentoi sitä, miten tyttären isänä oleminen voisi olla rankkaa. Pian Shikamaru tuli etsimään isäänsä ja yritti (turhaan) saada tätä lähtemään kotiin ennen kuin tämä päihtyisi kunnolla. Kun Shikamaru sitten huomautti isäänsä joutuvansa huomenna osallistumaan kaksintaisteluturnaukseen, Shikaku osoitti olevansa tietämätön poikansa osallistumisesta. Loppujen lopuksi katsojille ei näytetä, lähtikö Shikaku Shikamarun kanssa kotiin, vaikka Shikamaru sitä kovasti yrittikin.

Kun Shikamaru ylennettiin chuuniniksi, Shikaku opetti hänelle Kage Kubi Shibari no jutsun.

Konohan invaasio

Kun Konohaan hyökättiin, ensimmäinen Ino-Shika-Chou-tiimi oli uudelleen muodostettu ja otti osaa taisteluun. Shikaku kuristi joitain Hiekkakylän ninjoja (näiden joukossa Sajin) Kage Kubi Shibari no jutsulla.

Sasuken palautus

Shikaku oli mukana auttamassa Tsunadea parantamaan Choujia Akimichi-pillerien sivuvaikutusista. Myöhemmin, kun kävi ilmi että Shikamaru epäonnistutui Sasuken palauttamisessa, Shikaku läksytti poikaansa ja haukkui tätä pelkuriksi tämän uhatessa lopettaa ninjana olemisen.

Trivia

  • Japanin sana "shika" tarkoittaa 'peuraa', mutta "shikaku" tarkoittaa 'salamurhaajaa'.
  • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan Shikakun syntymäpäivä on 15. päivä heinäkuuta. Hän on saman oppaan mukaan myös 175,2 cm pitkä ja painaa 59,8 kg.