Pakkun

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Pakkun
Pakkun.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto):
Ikä (Shippuuden):
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Mustat
Ninja-arvo: Ninken (ninjakoira)
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 17
Viimeinen esiintyminen:

Pakkun on tarkkanenäinen puhuva ninjakoira, jonka Kakashi osaa summonoida paikalle.

Ulkonäkö ja luonne

Pakkun muistuttaa söpöä pientä mopsia, mutta sen ääni on kuitenkin syvä ja murahteleva. Kun Pakkun, Naruto ja Sakura lähetettiin etsimään Sasukea, Pakkun ilmoitti, ettei se ole taistelutyypin koira. Tähän Sakura toteaa, että se näkyy jo Pakkunin pienestä koosta. Pakkun on myös paljastanut, että se käyttää samaa shampoota (Floral Green) kuin Sakura, mikä järkyttää tätä suuresti. Pakkun käyttää puheessaan yleensä vanhusten käyttämää minä-muotoa (washi).

Osa I

Pakkun ja muut Kakashin ninjakoirista nähtiin ensi kerran, kun Kakashi usutti ne Momochi Zabuzan kimppuun. Ne onnistuiva yllättämään Zabuzan ja pitämään hänet purren paikoillaan. Näin Kakashi saattoi hyökätä Raikirilla Zabuzaa kohti ilman pelkoa vastaiskusta. Raikiri ei kuitenkaan mennyt perille, sillä Haku hyppäsi väliin, ja Raikiri iskeytyi häneen.

Sittemmin, Konohan invaasion alkaessa, Pakkun auttoi Narutoa, Sakuraa ja Shikamarua löytämään Sasuken. Kun Sasuke jätti Konohan, Pakkunia käytettiin etsimään Sasuke ja Naruto. Se on myös esiintynyt muutamaan otteeseen aikahyppyä edeltäneellä fillerikaudella.

Osa II

Myöhemmin Shippuudenissa Pakkun jäljitti Gaaran olinpaikan. Se sai vainun Sasorin jättämästä pienestä vaatekappaleesta. Se myös auttoi Team Gaita löytämään Team Kakashin. Pelastakaa Sanbi-fillerissä Pakkunia käytettiin viemään viestejä Kakashilta Tsunadelle ja toisin päin.

Taidot

Pienestä koostaan huolimatta Pakkun on erittäin hyödyllinen summoni. Se on älykkäin Kakashin summonoimasta kahdeksasta ninjakoirasta, ja hänellä on kyky puhua. Animen mukaan Pakkun osasi lausua Kakashin nimen neljän kuukauden ikäisenä. Kuten muutkin ninjakoirat, Pakkun on taitava jäljittäjä. Itse asiassa Pakkunin hajuaisti on jopa koirien mittapuulla erittäin hyvä, ja se osaa kertoa jo hajun perusteella, kuinka kaukana kohde on, onko hajun jättäjä vaarallinen vai ei ja millainen jättäjä muuten on. Pakkun on myös todella vikkeläjalkainen, ja se pysyy todella helposti jopa aikuisten ihmisninjojen täydessä vauhdissa.

Triviaa

  • Jaksossa 69, Konohan invaasion aikana, Shikamaru kieltäytyy ensiksi jäljittämästä Sasukea. Pakkun sanoo hänelle, että jos hän tulee suorittamaan tehtävän ja onnistuu siinä, hän saa koskettaa Pakkunin tassuja, joiden se väittää olevan todella pehmoiset. Mangassa ei ole vastaavaa kohtausta. Kohtaus viittaa nykyajan japanilaiseen kulttuuriin, jossa koiran söpöimpänä osana pidetään sen tassuja. Söpöydellä kuitenkin yleensä viitataan koiran- tai kissanpentuihin, joiden anturat ovat pienenä vaaleanpunaiset, kun taas aikuisiksi kasvaessa koirien anturat muuttuvat likaisen mustiksi. Pakkunilla on kuitenkin vaaleanpunaiset anturat.

Lähteet