Raikiri

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Jutsu icon.gif Tämä sivu kuuluu Wikin taitoihin
Raikiri
Chidori.jpg
Englanniksi Lightning Blade
Suomeksi Ukkosmiekka
Luokka S-rank
Käyttötarkoitus Hyökkäys
Käyttöetäisyys Lähietäisyys
Tyyppi Ninjutsu
Elementti Ukkonen
Käyttäjät Hatake Kakashi, Hiruko[1]

Raikiri on Kakashin Chidorista kehittämä tekniikka. Nimensä se on saanut siitä, että Gain mukaan Kakashi iski tällä tekniikalla vahingossa salaman läpi. [2]

Teho

Raikirilla on samat vaikutukset ja haittavaikutukset kuin Chidorilla. Koska Chidori itsessään on niin vahva, vaatii Raikiri vieläkin parempaa chakran hallintaa, mikä näkyy ulkomuodossa. Chidori on vain valkoista ukkoschakraa käden ympärillä kun taas Raikiri on kämmenelle keskitetty sininen pallo.

Variaatiot

Kakashi on näyttänyt useita eri tapoja muodostaa ja käyttää Raikiria. Hän voi muodostaa Raikirin ilman käsisinettejä. Hän voi myös muodostaa Raikirin molempiin käsiinsä yhtä aikaa tai käyttää Raikiria iskun sijasta leikkaamiseen.

Triviaa

  • Nimi Raikiri tulee maineikkaan samurai Tachibana Dousetsun tarinasta. Tachibana omisti miekan nimeltä Chidori (千鳥, tuhat lintua). Eräänä päivänä, kun Tachibana oli vielä nuori, hän meni puun alle suojaan sadetta. Salami iski häntä, mutta Tachibana leikkasi Chidori-miekallaan Ukkosenjumalan kahtia, selviten salaman iskusta. Tämän jälken hän nimesi miekansa Chidorin uudelleen nimellä Raikiri (雷切, salaman leikkaaja).

Lähteet