Sasuken palautustiimi

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Sanakirja.gif Tämä sivu kuuluu Wikin sanakirjaan
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Sasuken palautustiimi. Vasemmalta: Chouji, Akamaru, Kiba, Naruto, Shikamaru ja Neji.

Sasuken palautustiimi (alias Team Shikamaru) on Konohasta karanneen Uchiha Sasuken noutamiseksi muodostettu genintiimi. Sitä johti juuri chuuniniksi päässyt Nara Shikamaru ja sen muut jäsenet olivat Akimichi Chouji, Inuzuka Kiba ja Akamaru, Uzumaki Naruto ja Hyuuga Neji. Tsunade määräsi Shikamarun kokoamaan tiimin Sasuken jäljittämiseksi ja palauttamiseksi, ja tiimin jäsenet koostuvat Shikamarun valitsemista tovereista. Team Shikamaru on olemassa vain Sasuken metsästys-saagan aikana, ja se sai eri vaiheissa taustatukea tehtävässään myös Rock Leeltä ja Hiekkasisaruksilta. Tehtävä oli A-tason tehtävä.

Kulkumuodostelma

Kulkumuodostelma Shikamarun piirtämänä. Vasemmalta: Neji, Chouji, Naruto, Shikamaru, Kiba ja Akamaru.

Sasuken jäljitystä varten Shikamaru suunnitteli erityisen kulkumuodostelman, joka voisi tiimin jäsenten vahvuuksia hyödyntäen reagoida mahdollisimman nopeasti vihollisen hyökkäykseen. Järjestys on jonon kärjestä alkaen seuraava:

  • Kiba ja Akamaru. Tarkkanenäisinä he saattoivat jäljittää neniensä avulla ja huomata ansat. He myös tuntevat parhaiten Tulimaan maaperän rakenteen. Kiban tehtävänä oli tarkastaa ympäristöä suoraan edestä.
  • Shikamaru. Hänen tehtävänään oli antaa määräyksiä epäselvissä tilanteissa. Myös hänen tarkoituksenaan oli tarkastaa ympäristöä suoraan eteenpäin, mutta laajemmalta alalta kuin Kiba.
  • Naruto. Nopeiden reaktioittensa ja varjokloonaustekniikkansa ansiosta hän pääsisi nopeasti auttamaan sekä edessä että takana olevia tiimin jäseniä. Naruton tehtävänä oli tarkastaa ympäristöä vasemmalta.
  • Chouji. Hänen hyökkäysvoimansa on suurin, ja hän voi viimeistellä vastustajan omalla voimallaan. Choujin tehtävänä oli tarkastaa ympäristöä oikealta.
  • Neji. Hänen haastavana tehtävänään oli tarkastaa Byakuganillaan ympäristöä takaa ja pitää myös samalla silmällä muodostelman sokeita pisteitä.


Tehtävän kulku

Sasuken palautus ei onnistunut, vaan Sasuke pääsi lopulta Orochimaru luokse. Team Shikamaru onnistui kuitenkin tuhoamaan kaikki Sasuken saattajat, Ääninelikon.

Team Shikamaru hajosi tehtävän aikana jäsenten joutuessa taistelemaan Ääninelikkoa ja myöhemmin sen viidettä jäsentä Kimimaroa vastaan: Chouji taisteli Jiroboa vastaan, Neji Kidoumarua vastaan, Kiba ja Akamaru Sakonia ja Ukonia vastaan, Shikamaru Tayuyaa vastaan ja Naruto ensin Kimimaroa ja sitten Sasukea vastaan. Chouji ja Neji onnistuivat lopulta kukistamaan itse vastustajansa, mutta he kärsivät taistelusta hengenvaarallisia vahinkoja. Sakon ja Ukon puolestaan miltei tappoivat Kiban ja Akamarun, mutta paikalle ilmaantunut Kankurou pelasti tilanteen. Sama tilanne toistui, kun Temari saapui pelastamaan Shikamarua Tayuyalta. Rock Lee puolestaan ilmaantui Kimimaron ja Naruton välisen taistelun väliin, jotta Naruto pääsisi jatkamaan Sasuken noutoa. Rock Leetä tuli vuorostaan auttamaan Gaara, mutta kaksikko olisi joutunut Kimimaron tappamaksi, ellei Kimimaro olisi kuollut sitä ennen tautiinsa. Sasuke ja Naruto puolestaan taistelivat kauan ja miltei tappoivat toisensa, kunnes sitten Sasuke jätti tajuttoman Naruton oman onnensa nojaan ja poistui Orochimarun luokse.

Lopulta koko Team Shikamaru noudettiin takaisin Konohaan, ja Chouji ja Neji joutuivat teho-osastolle. He kuitenkin selvisivät vammoistaan. Myös Kiba ja Akamaru joutuivat sairaalahoitoon, mutta he selvisivät suhtellisen pienillä vammoilla. Shikamaru ei saanut muuta kuin naarmuja ja murtuneen sormen, eikä Narutokaan juuri hoitoja tarvinnut. Tappio kuitenki kirvelsi kaikkien mieliä.

Triviaa