Senbon-neula

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Aseet-ikoni.png Tämä sivu kuuluu Wikin aseisiin
Senbon-neula Hakun kädessä.

Senbon-neulat (suom. tuhat pitkää sylinterin muotoista esinettä) ovat pitkähköjä molemmista päistä teroitettuja metallisia neuloja. Niitä käytetään yleensä akupunktiossa, mutta niitä voidaan käyttää myös heittoaseena. Ne eivät tuota paljon vahinkoa, mutta niitä voi heittää hyvin tarkasti.

Hyvin taitavat ja hyvin tarkasti ihmisanatomian tuntevat ninjat, kuten Haku, voivat kuitenkin tappaa vastustajansa jopa yhdellä tarkasti heitetyllä neulalla. Neulalla voi myös tainnuttaa liittolaisen heittämällä sen tiettyyn kohtaan kehoa, jolloin tämä näyttää olevan kuollut, vaikka vastustaja sen tarkistaisikin. Tästä toipuminen kestää kuitenkin pitkään. Neuloja käytetään myös sadekyläläisten sateenvarjoissa, jotka heitettäessä ilmaan alkavat pyöriä ja niistä alkaa sataa satoja neuloja (Ninpou, Jouro Senbon).

Hakun ja sadekyläläisten lisäksi neuloja käyttävät ainakin Äänikylän ninja Kin ja Tsunaden avustaja Shizune. Myös Shiranui Genmalla on Senbon-neula suussaan. Hän käyttää sitä aseenaan ampuen sen suustaan vihollista päin.

Lähteet