Shuriken

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Aseet-ikoni.png Tämä sivu kuuluu Wikin aseisiin
Tavallinen shuriken

Useimmat ninjat käyttävät shurikenejä eli heittotähtiä. Niitä säilytetään yleensä shuriken-kotelossa, joka on kiinnitetty jommankumman reiden ympärille. Näin shuriken on helppo ottaa käyttöön taistelussa.

Tosielämässä ninjat eivät käyttäneet shurikeneja vastustajan tappamiseen, kuten ninjaelokuvat saattavat antaa ymmärtää, vaan enemmänkin vastustajan haavoittamiseen ja eräänlaisina maahan heitettävinä jalkapiikkeinä (kuten Narutossa tetsubishejä). Shurikenit valmistettiin yksinkertaisesti vain metallinpalasista leikkaamalla, eikä niitä tosielämässä yleensä vaivauduttu erikseen teroittamaan, koska niitä ei yleensä kerätty takaisin talteen heiton jälkeen.

Tavallisista shurikeneista kerrotaan tarkemmin tällä Wikipedian sivulla.

Erikois-shurikenit

Mizuki selässään kaksi kookasta shurikenia
Fuuma shuriken

Yleensä shurikenit ovat pieniä, noin kämmenen kokoisia nelisakaraisia heittotähtiä, mutta on olemassa myös suuria heittotähtiä [1] ja neliteräisiä "tuulimylly"-shurikeneja (jap. fuuma shuriken [2]), jotka ovat kummatkin halkaisijaltaan täysikokoisiksi avattuna noin käyttäjän käsivarren mitan verran. Fuuma shuriken taittuu hieman viuhkamaisesti kokoon, jolloin se käy yhä teräaseesta.

Fuuma shurikenit ovat myös Fuuma-klaanin erikoisuus. On mahdollista, että ne on nimetty heidän mukaan ja että he ovat kehittäneet ne. Kuitenkaan Fuuma-klaanilaiset eivät ole ainoita fuuma shurikenien käyttäjiä, vaan esimerkiksi Sasuken on nähty käyttävän sitä.

Lähteet