Tsunade

Naruto.fi Wikistä
(Ohjattu sivulta Viides Hokage)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Tsunade
Tsunade Hokage.JPG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 51 vuotta
Ikä (Shippuuden): 53 vuotta
Sukupuoli: Nainen
Silmien väri: Ruskeat
Ninja-arvo: Jaksot 83(nuorena) 88-96: Sannin
Jaksot 96-: Hokage
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 88
Viimeinen esiintyminen:

Tsunade on Konohan Viides ja nykyinen Hokage. Hän otti nykyisen asemansa Kolmannen Hokagen kuoltua. Tsunade on yksi Konohan kolmesta legendaarisesta sanninista Jiraiyan ja Orochimarun ohella.

Yleistä

Tsunaden tiedetään myös olevan riippuvainen uhkapeleistä, vaikkakin hänen onnensa on surkea ja hänellä on usein tapana hävitä. Tästä johtuu hänen lempinimensä "Legendaarinen höynäytettävä"[1]. Hänen epäonnensa johtuu kaulassaan olevasta amuletista. Tsunadea avustaa Shizune, jonka Dan-sedän kanssa Tsunade seurusteli. Danin kuoltua parantamista yrittävän Tsunaden käsiin nainen alkoi kammota veren näkemistä. Tsunadella on myös lemmikkipossu Ton-Ton.

Taidot

Tsunade on lääkintäspesialisti ja Sozo Saise tekniikan avulla hän on taistelussa lähes kuolematon. Hän on hyvin voimakas, ja Kabuton sanoin hänen yksi hyvä iskunsa tappaa kenet tahansa. Tsunade on suurinpiirtein saman ikäinen kuin Orochimaru ja Jiraiya, mutta hän käyttää nuorennustekniikkaa näyttäen ikäistään nuoremmalta. Tekniikan avulla hän voi esiintyä 20-, 30- tai 40-vuotiaana aina tarpeen mukaan. Tsunade osaa summonoida jättimäisen etanan.

Tsunaden ensiensiintyminen

Tsunade esiintyi sarjassa ensimmäisen kerran, kun Jiraiya ja Naruto lähtivät etsimään tätä naista pyytääkseen tätä seuraavaksi Hokageksi Kolmannen Hokagen kuoltua Orochimarun käsissä. Myös Orochimaru etsi Tsunadea pyytääkseen häntä parantamaan kätensä, jotka Kolmas Hokage oli muuttanut toimintakyvyttömiksi.

Orochimaru löysi Tsunaden ensin ja lupasi herättää Nawakin, Tsunaden pikkuveljen, ja Danin henkiin, jos Tsunade parantaisi hänen kätensä. Hän antoi entiselle kollegalleen viikon aikaa päättää asian.

Pian Tsunade ja Shizune tapasivat myös Jiraiyan ja Naruton. Tsunade oli kuitenkin humalassa ja haukkui Hokagen arvonimeä, mikä suututti todella pahasti Naruton, joka haastoi Tsunaden taisteluun.

Narutolla ei kuitenkaan ollut mitään mahdollisuuksia baarin ulkopuolella järjestetyssä kaksintaistelussa, mutta onnistui yllättämään Tsunaden käyttämällä Rasengania, jota Jiraiya oli juuri opettanut hänelle ahkerasti. Tsunade kuitenkin väisti iskun helposti ja havaitsi, ettei Naruto ollut oppinut liikettä täydellisesti. Hän sitten valitti Jiraiyalle siitä, ettei tämän olisi pitänyt opettaa Narutolle liikettä, jota tämä ei tulisi koskaan hallitsemaan täysin. Naruto kuitenkin sanoi oppivansa sen nopeasti jopa viikossa, mistä Tsunade sitten löi vetoa pojan kanssa. Nainen lupasi antaa arvokkaan kaulakorunsa Narutolle, mikäli hän kykenisi oppimaan liikkeen määräajassa. Naruton pantti oli taas hänen kaikki säästönsä.

Kun Tsunade vihdoin meni ilmoittamaan Orochimarulle päätöksestään, hän hyökkäsikin neuvottelukumppaninsa kimppuun. Kabuto onnistui kuitenkin pysäyttämään naisen. Nuorukainen iski sitten itseään niin, että hän alkoi vuotaa verta, ja sai näin hemofobisen Tsunaden sokkiin.

Samalla Shizune, Jiraiya ja Naruto saapuivat kuitenkin apuun. Jiraiyan taistellessa Orochimarua vastaan, Shizune taisteli Kabutoa vastaan ja hävisi. Naruto astui sitten taisteluun onnistuen käyttämään Rasengania Kabutoon, joka vahingoittui pahasti. Kabuto oli kuitenkin onnistunut iskemään samalla Naruton sydämeen. Kabuton väitti, että Naruto tulisi kuolemaan, jolloin Tsunade pääsi yli verikammostaan ja onnistui parantamaan Naruton.

Taistellessaan Jiraiyaa vastaan Orochimaru huomasi Tsunaden liikkeet ja samalla hyvän paikan iskeä. Hän hyökkäsi iskien miekkansa läpi Tsunaden, joka kuitenkin paransi itsensä. Tästä seurasi taistelu Orochimarun, Jiraiyan ja Tsunaden välillä jokaisen kutsuessa oman olentonsa taisteluun; Orochimaru Mandan, Jiraiya Gamabuntan ja Tsunade Katsuyun.

Taistelun jälkeen Tsunade myönsi Naruton voittaneen vedon Rasenganin oppimisesta ja antoi hänelle kaulakorunsa luvaten tukea Naruton unelmaa päästä Hokageksi. Kaupan päälle poika sai vielä tulevalta Viidenneltä Hokagelta suukon otsaan.


Shippuuden

Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Triviaa

  • Tsunade perustuu japanilaisen Jalon Jiraiyan tarina-nimisen teoksen samannimiseen hahmoon. Tarinassa Tsunade oli päähenkilö Jiraiyan vaimo ja kaunis nuori prinsessa, joka osasi etanataikuutta.
  • Tsunaden takin selkämyksessä on punaisella painettu ja ympyröity kanji kake, joka tarkoittaa 'uhkapelata'. Kuvio viittaa Tsunaden uhkapeli-intouteen. Koomista kyllä, jos Tsunade voittaa uhkapelissä rahaa, se tarkoittaa, että jotain pahaa on tapahtumassa. lähde?
  • Jiraiyan mukaan Tsunaden rinnanympärys on 106 cm. lähde? Lapsena Jiraiya kuitenkin haukkui Tsunadea "lattarinnaksi".[2]
  • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan Tsunaden pituus on 162,4 cm ja paino 48,9 kg. Hänen syntymäpäivänsä on 2. elokuuta ja veriryhmä B. Kolmannen hahmo-oppaan mukaan Tsunade haluaisi joskus taistella Narutoa vastaan.

Lähteet

  1. Suomenkielinen mangapokkari 18
  2. Jakso 083


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari