Yleiset varusteet

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Sanakirja.gif Tämä sivu kuuluu Wikin sanakirjaan
Underconstruction.png Artikkelin tiedot vaativat tarkistusta.
Tarkempia tietoja saattaa olla tarkistuslistassa.

Ninjaunivormu

Kakashi pukeutuneena Konohan kylän univormuun
Lue lisää: Ninjaliivi
Useimmissa kylissä chuuninit ja jouninit pukeutuvat (usein, mutta eivät aina) samanlaisiin univormuihin. Niihin kuuluu tumma pitkähihainen paita sekä housut ja liivi, joka peittää ylävartalon. Univormuun kuuluu yleensä useita erilaisia koteloita ja taskuja, joissa ninjan on helppo säilyttää tarvitsemansa tavarat.

Univormun ninjaliivin väri ja malli vaihtelevat kylittäin: esimerkiksi Konohassa käytetään vihreää liiviä, jossa on rintataskut, Hiekkakylässä taas beigeä taskutonta liiviä. Useimpien kylien liiveissä kuitenkin on yhdellä kädellä avattavia taskuja kääröjä ja muita tarvikkeita varten. Juuri liivi on usein ninjojen ja etenkin ninjasotilainen paras tuntomerkki.


Otsasuojus

Iruka käyttää otasuojustaan pannan tapaan
Pääartikkeli: Otsasuojus
Otsasuojus (jap. Hitai-ate, eng. forehead protector/forehead band) myönnetään kaikille ninjoille, jotka valmistuvat ninja-akatemiasta ja joista tulee tällöin geninejä. Otsasuojuksessa on edustetun ninjakylän symboli. Otsasuojusta voi pitää eri tavalla, esimerkiksi koko pään peittona niin kuin Mizuki tai pantana. Lee pitää omaansa vyötärön ympäri kiedottuna ja Shikamaru hauiksen ympärillä. Sitä voi myös pitää kaulassa kuten Hinata ja Temari.


Shuriken-kotelo

Shurikenkotelo
Shuriken-koteloa pidetään yleensä kiinnitettynä ninjan heittokäden puoleiseen reiteen, koska tällöin kotelossa säilytettävät shurikenit on helppo ottaa käyttöön. Koteloon mahtuu melko monta shurikenia, vaikka kooltaan se ei ole kovin suuri.
Underconstruction.png Artikkelin kuva kaipaa muuttamista
Artikkelin kuva vaatii päivittämistä parempaan (uudempaan, suurempaan, selkeämpään...) kuvaan animesta


Metallilaattaiset hanskat

Metallilaattaiset hanskat käyvät hyvin puolustukseen
Hanskoja käyttävät niin Konohan chuuninit kuin jouninitkin, esim. Hatake Kakashi. Hanskojen metallilaatat ovat yllättävän vahvat, sillä Kakashi käyttää niitä pysäyttämään Zabuzan fuuma shurikenin iskun. Aseiksi niistä ei ehkä ole, mutta puolustukseen ne käyvät hyvin.


Lannelaukku

Naruto näyttää lannelaukkunsa sisältöä
Lannelaukkua pidetään yleensä kiinnitettynä ninjavyöhön takavasemmalle, jolloin siinä säilytettävät aseet ovat helposti otettavissa. Laukussa säilytetään kunai-veitsiä, pommeja, lääkkeitä ja muita ninjan tavaroita.


Kommunikaatiolaite

Kommunikaatio-laite helpottaa yhteydenpitoa
Kommunikaatiolaitetta (eng. communication device) käytetään sarjassa silloin tällöin pitämään yhteyttä hajallaan olevien ninjojen välillä, kun välimatkat ovat suuria. Laite helpottaa yhteydenpitoa esimerkiksi tehtävien aikana, kun mukana on useampi ninja. Laite kiinnitetään kaulaan hihnalla ja sen kuulokkeet asennetaan korviin. Laitteen käyttämiseen ei nähtävästi tarvita paljoakaan käsien käyttöä.
Sarjassa nähdään tätä laitetta käytettävän joitakin kertoja, ensimmäisen kerran jaksossa 6. Tässä jaksossa Naruto, Sasuke ja Sakura jahtaavat Toraa, kadonnutta lemmikkiä apunaan kommunikaatiolaitteet. Heitä neuvoo pidemmän matkan päästä Kakashi. Myös muun muassa toisessa Naruto-elokuvassa Naruto, Sakura ja Shikamaru käyttävät näitä laitteita kommunikoidakseen, kun Shikamaru lähti vastakaiseen suuntaa muista kahdesta.