Yuuhi Kurenai

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Yuuhi Kurenai
Kurenai.png
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 27-28 vuotta
Ikä (Shippuuden): 30-31 vuotta
Sukupuoli: Nainen
Silmien väri: Punaiset
Ninja-arvo: Jounin
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 20
Viimeinen esiintyminen:

Yuuhi Kurenai on konohalainen jounin, joka johtaa Team 8:aa johon kuuluvat Inuzuka Kiba, Aburame Shino ja Hyuga Hinata. Tiimi on erikoistunut jäljittämiseen, kun taas Kurenai on erinomainen genjutsun käyttäjä ja ansainnut nimen "Konaha's Genjutsu Mistress" lähde?.

Tausta

Kurenain taustasta tiedetään melko vähän. Tiedossa on kuitenkin, että hän läpäisi ninja-akatemian 9-vuotiaana, pääsi chuuniniksi 13-vuotiaana ja jouniniksi hieman ennen sarjan alkua. Animen fillerikausi laajentaa hieman Kurenain taustoja ja kertoo, että hän tulee genjutsu-taitajien kylästä ja osoitti jo nuorena luontaista lahjakkuutta genjutsuun. Tästä syystä Kolmas Hokage pyysi Kurenaita auttamaan Kurama Yakumoa, joka oli myös taitava genjutsun käyttäjä ja halusi tulla ninjaksi. Kuitenkaan Yakumo ei kyennyt hallitsemaan illuusioitaan ja vaaransi siten ympärillään olevat, joten Kurenain oli pakko sinetöidä tytön ninjakyvyt ja estää tätä tulemasta ninjaksi.

Luonne

Kurenai on läheinen kaikille tiiminsä jäsenille, mutta erityisen huolissaan hän on Hinatasta. Kurenai tietää, mitä Hinatan isä Hiashi ajattelee tyttärestään vaikka tämä onkin klaanin perijätär. Kurenai tiedostaa myös sen, että Hinata on ihastunut Uzumaki Narutoon. Kun Hinata yritti tarjota Narutolle parantavaa lääkettä chuuninkokeiden välikarsintojen yhteydessä, Naruto kieltäytyi ensin kohteliaasti, mutta Kurenai kehotti Narutoa ottamaan lääkkeen vastaan. Kurenai on luonteeltaan epäilemätön, rehellinen ja hieman yksinkertainen, ja hänen on sanottu myös olevan eräänlaista "isosiskotyyppiä".

On vahvasti osoitettu, että Kurenai seurusteli Shippuudenin aikoihin jouninkollegansa Sarutobi Asuman kanssa. He esiintyivät yhdessä monissa kohtauksissa, ja monet muut hahmot ovat huomautelleet tästä seikasta. Kun Kakashi huomasi heidät yhdessä kaupassa ja kysyi olivatko he treffeillä, Kurenai punastui. Kun Asuma taisteli Kakuzua ja Hidania vastaan, Kurenain on nähty hermoilevan tilannetta ja sen kulkua. Kun Kurenai sai sitten tietää Asuman kuolemasta, hän valahti polvilleen tunnetuskissaan ja kävi myöhemmin viemässä kukkia Asuman haudalle. Lopullinen varmistus Kurenain ja Asuman suhteelle tuli, kun Kurenai kertoi olevansa raskaana Asumalle.

Osa I

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Osa II

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Myöhemmin Shippuudenissa Kurenain tiedetään seurustelevan Asuman kanssa. Vielä myöhemmin Kurenai alkaa kantaa hänen ja Asuman yhteistä lasta, jonka isä ehtii kuitenkin kuolla kauan ennen lapsen syntymää. Shikamarulle on luvattu, että tulevasta lapsesta tulisi hänen oppilaansa.

Taidot

Kurenai on Konohan genjutsu-spesialistien huippua, ja siksi hänen tekniikkansakin kietoutuvat pääasiassa genjutsuun. Hän on niin hyvä genjutsussa, että hän voi jopa siirtyä kohteen alitajuntaan ja nähdä, millainen tämän persoona todella on. Hänen eniten käyttämänsä tekniikka on Magen, Jubaku Satsu, jonka avulla hän voi saada kohteen uskomaan, että suuri puu pitelee tätä paikoillaan. Kurenai voi sitten ilmaantua puuhun kohteen yläpuolelle ja tappaa tämän parhaaksi katsomallaan tavalla. Hän voi käyttää tätä genjutsua monta kertaa peräkkäin. Kurenai voi myös paeta vihollisiltaan ja vallata nämä käyttämällä jutsua, jossa hänen ruumiinsa näyttää hajoavan kukkien terälehdiksi samalla kun hän valtaa vihollisen mielen. Tästäkin päätellen monet Kurenain genjutsuista perustuvat kasviaiheisiin.

Triviaa

  • Japanin sana "yuuhi" (夕日) tarkoittaa 'ilta-aurinkoa', "kurenai" (紅) taas 'syvänpunaista'.
  • Kurenai käyttää punaista huulipunaa, mikä on myös viittaus hänen etunimeensä: kanji, jolla "kurenai" kirjoitetaan, voidaan lausua myös muodossa "beni", jolloin se tarkoittaa perinteistä japanilaista punameikkiä, jota käytetään huulten värjäämiseen.
  • Masashi Kishimoto kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan Kurenain pituus on 169,1 cm ja paino 54,4 kg. Hänen syntymäpäivänsä on 11. päivä kesäkuuta ja veriryhmä AB.
  • Sen jälkeen kun Kurenai kertoi olevansa raskaana Asumalle, hänen sormessaan on näytetty olevan sormus. Ei kuitenkaan tiedetä, onko se kihlasormus, vihkisormus vai jokin muu sormus.
  • Masashi Kishimoto on paljastanut Tokion Jump Festa '09-festarien kysymys- ja vastaustapahtumassa, että hän aikoo tehdä Kurenain ja Asuman lapsesta tytön[1].
  • Vaikka Kurenailla on melko erikoisen näköiset silmät, ne eivät ole doujutsu.
  • Kurenai on ainut neljästä sarjan pääjouninista (joita ovat hänen lisäkseen Kakashi, Asuma ja Gai), joka ei käytä säännöllisesti ninjaliiviä. Sen sijaan hän käyttää eräänlaista mekkoa. Hänen on nähty käyttävän ninjaliiviä vain kahdesti: kerran flashbackissa jutellessa Hiashin kanssa ja kerran eräässä kohtauksessa, jossa hän ja Asuma olivat paikalla yhtä aikaa.

Lähteet

Narutopedia

  1. Narutopedia