Chiyo

Naruto.fi Wikistä
Versio hetkellä 19. joulukuuta 2010 kello 22.13 – tehnyt 87.95.19.181 (keskustelu) (→‎Shippuuden)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Chiyo
Chiyo.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto):
Ikä (Shippuuden): 73 (kuollut)
Sukupuoli: Nainen
Silmien väri: Mustat
Ninja-arvo: Lääkintäninja (eläkkeellä)
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Shippuuden jakso 9
Viimeinen esiintyminen: Shippuuden jakso 31 (kuoli)

Chiyo (usein puhutellaan myös nimellä jap. Chiyo-baasama eli Chiyo-vanharouva ja eng. Granny Chiyo tai Old-lady Chiyo) oli toinen Hiekkakylän vanhimmista ninjoista, Sisaruksista (Gokyoudai).

Tausta

Chiyo oli todella taitava lääkintäninja, mutta vielä paremmin hänet tunnettiin hänen myrkynteko- ja marionettitaidoistaan, joista etenkin ensimmäistä hän käytti Kolmannessa Salaisessa Ninjasodassa. Hän vihasi Konohaa lähinnä siksi, koska Hatake Sakumo tappoi hänen poikansa ja miniänsä (eli Sasorin vanhemmat). Chiyon asenne kuitenkin muuttui todella paljon Gaaran pelastustarinan yhteydessä. Hän tuntui myös kantavan kaunaa Tsunadea kohtaan ja kutsuu tätä "siksi etanatytöksi" (Ano Namekuji-musume).

Chiyo oli myös vastuussa Shukakun sinetöimisestä Gaaraan. Kun hän oli tehnyt tämän, hän ja hänen pikkuveljensä Ebizou vetäytyivät eläkkeelle ja viettivät aikaansa yhdessä. Chiyo usein pilaili veljensä kustannuksella tekeytymällä kuolleeksi vain häntä pelotellakseen.

Shippuuden

Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Chiyo taisteli yhdessä Sakuran kanssa Sasoria vastaan. Pitkän taistelun jälkeen hän sai viimein tapettua Sasorin. Häneen joutui kuitenkin tappavaa myrkkyä taistelun aikana. Chiyo kuoli antaessaan henkensä kuolleelle Gaaralle herättääkseen tämän henkiin koska itse oli myrkytetty ja Chiyo olisi kuollut aikanaan myrkkyyn. Chiyon voimat eivät olisi riittäneet Gaaran henkiin herättämiseen, ellei Naruto olisi lainannut kyuubin voimia hänelle. Gaara saatiin henkiin ja Chiyo kuoli Sakuran syliin. Myöhemmin nähdään, kuinka Sakura hipaisee Chiyon hautaa pikkusormellaan ja kiittää häntä.

Taidot

Chiyon ehkä voimakkain jutsu oli tekniikka, jolla voi siirtää siirtää elinvoimansa toiseen. Jutsun suorittaja menettää henkensä, jos hän herättää tekniikallaan henkilön kuolleista. Chiyo käyttää tätä jutsua Gaaraan, kun tämä oli kuollut Akatsukin otettua Shukaku ulos hänestä.