Flashback

Naruto.fi Wikistä
Versio hetkellä 27. elokuuta 2009 kello 07.34 – tehnyt Nuti (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Sanakirja.gif Tämä sivu kuuluu Wikin sanakirjaan
Orochimaru Kolmannen Hokagen vanhassa flashbackissa.

Flashback (suom. takauma) tarkoittaa kohtausta, jossa palataan menneisyyteen ja kerrotaan aiempia tapahtumia. Usein flashbackilla kuvataan sitä, miten joku hahmo kertoo menneisyydestään tai muistelee sitä ajatuksissaan. Narutossa nähdään paljon flashbackeja hahmojen menneisyydestä ja muistakin tärkeistä tapahtumista. Esimerkiksi jaksoissa 76 ja 77 Gaara muistelee menneisyyttään flashbackin muodossa.

Flashbackissa kuva on joskus harmahtava tai seepiasävyinen (etenkin hyvin vanhoissa muistikuvissa) ja hieman utuinen. Siinä esiintyvien hahmojen äänet voivat myös olla kaikuvia. Toisinaan kamera voi hieman heilahdella tai täristä kuvaten sitä, miten hatara tai ohikiitävä muistikuva on. Flashback voi joskus myös olla pelkkä välähdysmäinen kuva eikä varsinaista toiminnallista "elokuvaa".

Esimerkkejä flashbackeista ja niiden erikoistehosteista

  • Jakso 17: Haku muistelee lapsuuttaan. Kuva on harmahtava ja utuinen, äänet ovat kaikuvia. Tämä on luultavasti kaikkein tavallisin versio flashbackista.
  • Jakso 72: Kolmas Hokage muistelee läheisiään ja heidän menneisyyttään. Orochimarun nuoruutta muistellessa kuva on seepiasävyinen ja utuinen, ja äänet kaikuvat. Lisäksi Kolmas Hokage muistelee muitakin henkilöitä, jolloin kuvat ovat värillisiä mutta utuisia ja pääasiassa liikkumattomia. Näissä flashbackeissa kamera vavahtelee hieman eikä niissä ole muuta puhetta kuin Kolmannen Hokagen ajatukset. Kameran vavahtelu ja kuvan liikkumattomuus saattavat kertoa muistikuvien hataruudesta tai ohikiitävyydestä.
  • Jaksot 75 - 77: Gaara muistelee lapsuuttaan. Ensimmäisessä osiossa (siinä, jossa Gaara yrittää päästä toisten lasten pallopeliin mukaan) kuva on harmahtava ja utuinen ja äänet kaikuvat. Myöhemmin muistelut kuitenkin jatkuvat samantyyppisena animaationa kuin perujuonikin; kuva on värillinen ja kirkas eivätkä äänet kaiu. Jälkimmäinen voi kertoa siitä, että Gaaran muistikuvat ovat niissä muistoissa kirkkaita, tai vaihtoehtoisesti katsojan silmiä ei haluta rasittaa liiallisilla erikoistehosteilla, koska se flashback-osio on melko pitkä.