Hachimon

Naruto.fi Wikistä
Versio hetkellä 14. lokakuuta 2009 kello 17.08 – tehnyt Jaffakeksi (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Jutsu icon.gif Tämä sivu kuuluu Wikin taitoihin
Sanakirja.gif Tämä sivu kuuluu Wikin sanakirjaan
Hachimon
ChakraPortit.jpg
Englanniksi Eight Gates
Suomeksi Kahdeksan porttia
Luokka S-rank[1]
Käyttötarkoitus Hyökkäys
Käyttöetäisyys Lähietäisyys
Tyyppi Taijutsu
Elementti
Käyttäjät Hatake Kakashi, Maito Gai, Rock Lee, Shinnou

Hachimon (suom. kahdeksan porttia) on tärkeä osa ninjan chakrankiertojärjestelmässä. Niiden tarkoitus on rajoittaa liiallisen chakran kulkua kehossa. Porttien avaaminen antaa ylimäärääistä voimaa,riippuen kuinka monta porttia aukaisee. Esimerkiksi Kaimonin (avaamisen portti) eli ensimmäinen portin avaaminen lisää suorituskykyä ja vahvistaa lihaksia. Porttien avaamisessa on myös haittapuoli; mitä enemmän portteja aukaisee, sitä enemmän oma ruumis kärsii vahinkoja. Jopa kolme porttin avaaminen voi olla vaarallista, niin kuin Rock Leen tekemässä Ura Rengessä. Käytettyään sitä Gaaraan Lee joutui ottelunsa jälkeen sairaalaan.

Rock Leen Ura Renge, jossa hän aukaisee kolme porttia.

Hän kävi myös läpi vaarallisen leikkauksen, josta selviämismahdollisuudet olivat 50%, jotta olisi sitten voinut jatkaa uraansa ninjana. Osasyy leikkauksen tarpeeseen ja vammoihin oli kuitenkin myös Gaaran käsittely.

Rock Lee pystyy aukaisemaan viisi porttia ja Maito Gai (joka opetti Leelle tämän taidon) kuusi porttia. Kakashi voi avata ainakin yhden portin, mikä näkyy Kakashin yhden käden vuorikiipeilyharjoituksessa ja Omote Rengen käytössä.

Tila, jolloin kaikki kahdeksan porttia on aukaistu, tunnetaan nimellä "Hachimon Tonko no Jin" (kahdeksan portin vapautettu muodostelma). Kuka tahansa ninja, kuka aktivoi tämän tason, saa hetkellisesti suuremmat voimat kuin kenelläkään Kagella, mutta he kuolevat liian suuren rasituksen vuoksi kyseisen tilan jälkeen. Ainoa poikkeus nähdään Naruto Shippuuden movie 2: Bondsissa, jolloin Shinnou sanoi tekevänsä tekniikan, minkä avulla hänelle ei tule mitään tuskia, vaikka hän aukaisi kaikki kahdeksan porttia.

Portit

1. Kaimon, "avaamisen portti" (eng. Gate of Opening) on ensimmäinen portti, joka sijaitsee aivoissa. Sen avaaminen antaa tehokkaammat lihasvoimat. Avaamisen jälkeen käyttäjä voi käyttää Omote Rengeä.

2. Kyuumon, "parantumisen portti" (eng. Gate of Healing) on toinen portti, joka sijaitsee aivoissa. Sen avaaminen lisää kestävyyttä.

3. Seimon, "elämän portti" (eng. Gate of Life) on kolmas portti, joka sijaitsee selkäytimessä. Aukaiseminen lisää nopeutta. Avaamisen jälkeen taitava käyttäjä voi käyttää Ura Rengeä tai Gourai Rensaa.

4. Shoumon, "tuskan portti" (eng. Gate of Pain) on neljäs portti, joka sijaitsee selkäytimessä. Lisää voimaa mutta voi repiä kudoksia.

5. Tomon, "rajan portti" (eng. Gate of Limit) on viides portti, joka sijaitsee keskiruumiissa.

6. Keimon, "näyn portti" (eng. Gate of View) on kuudes portti, joka sijaitsee keskiruumiissa. Antaa taitavan käyttäjän käyttää Asa Kujakua. Portin avaaminen vie paljon chakraa, ja avatessa lisää sitä valtavasti ympäri kehoa.

7. Kyomon, "ihmeen portti" (eng. Gate of Wonder) on seitsemäs portti, joka sijaitsee alaruumiissa. Lisää todennäköisesti chakraa.

8. Shimon, "kuoleman portti" (eng. Gate of Death) on kahdeksas ja viimeinen portti,joka sijaitsee sydämessä. Se tekee käyttäjän sydämen pumppaamaan käyttäjälle maksimaaliset energiat ja chakrat, menemällä hetkellisesti jopa Kagen ohi. Käytön jälkeen henkilö kuolee.

Lähteet

Narutopedia

  1. Chakraporttien avaaminen tarvitsee todella paljon taitoa