Keskustelu:Zetsu

Naruto.fi Wikistä
Versio hetkellä 2. syyskuuta 2008 kello 08.08 – tehnyt 80.223.185.184 (keskustelu)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Olisikohan Zetsun valkoinen ja kiltimpi osapuoli se aito alkuperäinen, koska mustan/äreän muristessa taas jotain kasvot eivät liiku kuten toisen tapauksessa. Niin lempeän oloinen puoli tuskin yksinään ryhtyisi mihinkään tekemisiin Akatsukin kanssa, "öö, luulisin"... Häiriön on siis täytynyt olla melkoinen että tämä sivupersoona on lähes kaiken aikaa pinnassa, ja Naruton tyypillisiin tarinoihin se soveltuu aika hyvin, koska jakautunut persoona kuulemma syntyy nimenomaan jostain kasvuiän traumasta - soveltuu siis siten että monet pahatkin ovat joutuneet sille tielle koska eivät ole olleet yhtä "onnekkaita" kuin Naruto, joka on jopa ilman vanhempiaan pystynyt kasvamaan kunnon ihmiseksi.Meni vähän ohi, selitätkö pointtisi uusiksi hieman selvemmin. --AHJ 1. heinäkuuta 2008 kello 22.31 (CEST)


Lähde Zetsun alkuperälle? -gebric


Selvä... Siis, jos Zetsu tosiaan on jakautunut persoonallisuus, siis hänellä DISSOSIATIIVINEN PERSOONALLISUUSHÄIRIÖ, niin ne syntyvät traumaattisesta lapsuudesta. Yleensä nämä persoonat ovat ns. "vastaus" tietyille raskaille tunteille, esim. voisi hyvin odottaa että syntyjään niin kiltti mies voisi kovien kokemusten jälkeen muuttua raskasmielisemmäksi ja sisäänpäinkääntyneeksi, julmemmaksi. Eli on loogista että tämä musta, ärisevä ja julma puoli on tällainen tulos, mutta se ihmetyttää että tämä valkoinen kiltimpi puoli on yhä näin "toimiva", ei tunnu yhtään niin sairaalta ja hajanaiselta kuin voisi kuvitella. Siksi on varmaan mennyt vähän tekijältä ohi, ja aloinkin jo epäillä että onko tämä sittenkin joku muu "kahden osapuolen symbioosi", kaksi henkeä samassa ruumiissa, mutta tuskin. Kuitenkin on yleensä niin että tällaisilla on juuri enemmänkin näitä persoonia, kuten juuri kuuluisimmassa "Sibyllen tapauksessa" 80-luvulla, naisella oli 16 persoonaa, ja Amerikassa jollakulla on kuulemma jopa 200. Ja nämä persoonat voivat olla toisistaan tietämättömiä, tai joku voi olla juuri erikoinen sikäli jos tietää toisista. Ja nämä voivat olla aivan erilaisia luonteeltaan, ja kaikki kantavat muistissaan omaa nimeään, syntymäaikaansa, kaikkea. Tämä nainen oli 37 v., ja toiset persoonat olivat n. 10-37 vuoden väliltä, vilkkaita, turhamaisia, lapsellisia tai uskonnollisia neitoja, ja jopa kaksi miespersoonaa. Nainen saattoi lisäksi korkeintaan psykiatrinsa avulla "katsoa" johonkuhun toiseen persoonaansa, nähden tämän "sielunsa silmin", mutta vaikka hänen mielensä tuntui kuin joltain persoonien seurahuoneelta, ne eivät sentään vaihdelleet naisen ruumiista hallintaa keskustellakseen vuoron perään hänen suullaan (kuten silloin kun Tobi löysi Sasorin sormuksen, ja eräs väliin ärhentelee ja toinen väliin myötäilee). Sikälikin Zetsu tuntuu poikkeukselta, mutta kai sen voi juuri perustella siten, että katsojat eivät näe hänen päähänsä, että kaipa tämä pilkunviilaus on turhaa!

Ja sitten: jos olet huomannut, Narutossa satelee tyyppejä jotka ovat kokeneet kovia lapsuudessaan: Naruto on kasvanut yksin mutta halunnut huomiota ja siksi haluaa Hokageksi; Sasuke on kokenut kovan kokemuksen sukunsa murhasta; Gaara on kokenut saman kovuuden kuin Naruto, mutta lopputulos hänessä on täysin päinvastainen; ensin oli Sasori, mutta nyt jopa Pain on selvä tapaus, ja nyt loppuneessa fillerissä taas Sora. Siksi, kun on kyseessä jakautuneesta persoonallisuudesta, jonka hajoaminen alkaa jo lapsuuden kauheuksissa, ei ole sellaisen tyypin olemassaolo tässä sarjassa mikään ihme.--80.223.185.184 28. elokuuta 2008 kello 11.27 (UTC)

PS. Tähän luonteeseen sopii myös Zetsun oma sanonta: "Kun olet surullinen ja yksin, ainoa johon voit todella luottaa olet sinä itse" (oma käännös englanninkielisestä käännöksestä).--80.223.185.184 31. elokuuta 2008 kello 15.52 (UTC)


Zetsusta oli muuten juttua englanninkielisen puolella, että hänen ja erään porsaanreiän kautta oltaisiin osattu täyttää se ongelma, että Orochimarun vietyä sormuksen mukanaan ei kymmenettä sijaa koskaan ole täytetty: se porsaanreikä on se, ettei sääntö sano mitään jakautuneesta persoonasta, joten herran arveltaisiin vastaavan kahta. Sitä paitsi ne kaksi persoonaa ovat keskenään muutenkin kuin Akatsukin parit yleensä. Ja toinen tyyppi eräällä suurella Naruto-keskustelupalstalla osasi näitä sormus-referenssejä (nimet kiinalais-japanilaisesta tähtikartastosta) tutkiskellen näyttää toteen ja vakuuttaa AIKA MONIA teoriallaan, että Zetsu olisi Akatsukin toiseksi vahvin. Jos ei muuten, niin mietityttää mahtaisiko olla järkeä jättää kovin heikkokaan mahdollisine tulevine taisteluineen aivan loppumetreille...

Mutta itse esitän oman veikkauksen: kuka lyö veikkaa että Zetsu voisi lopulta taistella Shinoa vastaan? Molemmat samanlaisia, yksinäisiä, muihin nähden kovin juroja, muiden mielestä aika omituisia "friikkejä" - mutta vahvoja. Ja jotain samanlaisuutta kai tekniikoiden luonteessakin voisi olla, Zetsun etu kai vain olisi se että häntä ympäröivä kasvi lienee aika paha ötököitä vastaan. (Tämä veikkaus syntyi alunperin siitä, kun huomasin miten molempien nimissä oli sama määrä kirjaimia, ja "vähän saman sävyiseltäkin kuulostaa", ja huomasin miten samanoloisia muutenkin olivat - olin huomannut aiemmin miten aika monesti tässä sarjassa esim. parituksissa henkilöiden nimet sopivat pituudessaan ja monesti ovat aika samanlaisiakin, esim. Sasuke-Sakura, Naruto-Hinata, Sai-Ino...) Aikoinaan oli Youtubessa (ja edelleen) "Place your bets" -video, kun vielä odotettiin "Akatsuki leader vs. Jiraiya" -taistelua - nyt jos voisin tehdä itse samanlaisen, tekisin sen tästä omasta veikkauksesta...--80.223.185.184 2. syyskuuta 2008 kello 08.05 (UTC)