Ryou

Naruto.fi Wikistä
Versio hetkellä 6. toukokuuta 2009 kello 09.20 – tehnyt Nuti (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Sanakirja.gif Tämä sivu kuuluu Wikin sanakirjaan
Underconstruction.png Tästä artikkelista puuttuu kuva.
Voit auttaa Wikin laajenemista lisäämällä aiheeseen liittyvän kuvan. Muita muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Ryou (kirjotetaan myös muodossa ryō, lausutaan 'rjoo') on Naruton maailman nykyinen rahayksikkö. Sen nimi perustuu vanhaan japanilaiseen kultarahaan, jota käytettiin Japanissa ennen Meiji-kautta ja jonka korvasi myöhemmin jeni. Hahmo-oppaissaan Masashi Kishimoto on antanut ryoun vaihtokurssiksi seuraavan: yksi ryou vastaa kymmentä jeniä. Euroissa yksi ryou olisi siis noin 7,5 senttiä.

Vaikka Naruton tarina ei ole erityisesti keskittynyt rahaan, sarjassa mainitaan erilaisia rahasummia muutamaan otteeseen. Sarutobi Asuman päästä on esimerkiksi luvattu 35 miljoonan ryoun (noin 2.600.000 euron) palkkio, viisi miljoonaa ryouta (noin 380.000 euroa) enemmän kuin hänen Shugonin Juunishi-toverinsa Chirikun päästä. Myös tehtävienkin raharummia on välillä mainittu. Ne vaihtelevat D-tason tehtävien viiden tuhannen ryoun (noin 400 euron) palkkioista S-tason tehtävien yli miljoonan ryoun (noin 75.000 euron) palkkioihin.

Lähteet