Konan

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta
Konan
Konan.PNG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): Ei tiedossa
Ikä (Shippuuden):
Sukupuoli: Nainen
Silmien väri: Oranssit [1]
Ninja-arvo: Akatsukin jäsen (Yksi Akatsukin perustajista)
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Naruto Shippuuden jakso 125
Viimeinen esiintyminen:
  • Sormus: 白, bya, ("valkoinen")
  • Sormuksen paikka: Oikean käden keskisormi
  • Pari: Pain


Konan on Akatsukin ainoa naispuolinen jäsen.

Elämäkerta

Konan lapsena.

Suurten ninjasotien aikaan, kun Konoha ja Sadekylä kävivät sotaa keskenään, jäi kolme lasta orvoiksi. Kyseessä olivat Konan, Nagato ja Yahiko. He löysivät Jiraiyan ja pyysivät häntä huolehtimaan heistä. Jiraiya heltyi ja päätti opettaa lapset puolustamaan itseään. Jo silloin Konan oli erikoistunut paperiin, ja käyttääkin paperia ensisijaisena aseenaan ja tiedusteluvälineenään. Myöhemmin Sadekylästä lähdettyään Jiraiya kuuli suojattiensa kuolemasta, mutta tieto osoittautuikin vääräksi.

Nykyisin Konan toimii Painin parina rikollisjärjestö Akatsukissa. Hän on toimii myös Painin apulaisena tämän johtaessa Sadekylää, ja Sadekylän asukkaat myös tuntevat Konanin nimellä "Jumalan enkeli", kun tämä tulee tuomaan paperisiipien kantamana Painin viestejä kyläläisille.

Luonne

Luonteeltaan Konan on rauhallinen, suorastaan stoistinen, kuten Painkin. Lapsena hän kuitenkin näytti olevan ilomielisempi kuin mitä kaksi toveriaan. Vanhemmiten hän on kuitenkin muuttunut vakavammaksi, ja hänen kuullaan puhuvan vain harvoin Akatsukin kokouksissa (animessa hän ei puhunut kertaakaan ennen ensiesiintymistään). Konan vaikuttaa olevan empaattisempi kuin muut Akatsukin jäsenet, hän nimittäin esimerkiksi ilmaisi surua, kun hänen menneisyydestään muistutettiin. Konan välittää kovasti Painista ja huolehtii mahdollisimman tiiviisti tämän hyvinvoinnista. Myös Pain tuntuu välittävän Konanista. Konanilla on myös kyky tulkita Painin tunteita, vaikkei tämä näyttäisikään niitä kasvoillaan.

Taidot

Likipitäen kaikki Konanit tähänastiset jutsut näyttävät perustuvan paperiin, kuten jo hänen hiuksissaan oleva origamikukka vihjaa. Hän kykenee esimerkiksi muuttumaan paperilappusiksi, lentämään paperisilla siivillä ja tekemään aseita paperista. Asiassa on kuitenkin haittapuolensa: paperit esimerkiksi on mahdollista sytyttää tuleen tai ne voi kastaa öljyyn, jolloin niitä on vaikea käsitellä. Sen sijaan vesi ei näytä haittaavan Konanin paperijutsuja, sillä eräässä flashbackissa nähdään, kun Pain huuhtelee vedellä summoninsa avulla öljyt pois Konanin papereista, jonka jälkeen Konan saattoi jatkaa taistelua.

Triviaa

  • Konanin nimi (小南) tarkoittaa "pientä etelää".
  • Masashi Kishimoton kirjoittaman hahmo-oppaan mukaan Konanin pituus on 169,4 cm ja paino 45,3 kg. Hänen syntymäpäivänsä on 20 helmikuuta ja veriryhmä O, jotka molemmat ovat samat kuin Yahikolla. Hänen harrastuksikseen on mainittu oppaissa origami ja kukkien prässääminen.
  • Painin mukaan Konanin motiivi olla Akatsukissa on "rakkaus".

Lähteet

  1. 442. mangaluku