Uchiha Izuna

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Underconstruction.png Artikkelin lähteet ovat puutteelliset.
Tarkempia tietoja saattaa olla tarkistuslistassa.
Uchiha Izuna
Izuna Uchiha.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): Ei tiedossa (kuollut)
Ikä (Shippuuden):
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Mustat (punaiset Sharingania käyttäessään)
Ninja-arvo:
Elementti: Tuli
Ensi-esiintyminen:
Viimeinen esiintyminen:

Uchiha Izuna oli Uchiha Madaran pikkuveli. Madara tunnetaan kaikkein vahvimpana Uchihoista.

Tausta

Kahdeksankymmentä vuotta ennen sarjan alkua Izunan ja Madaran sanottiin olevan mahdeissaan yhtä mahtavat Uchihat. He kisasivat päivittäin keskenään ja yrittivät tulla toisiaan vahvemmiksi. Molemmat herättivät varhaisella iällä Sharinganinsa, ja molemmat tappoivat parhaat ystävänsä saadakseen Mangekyou Sharinganin. Madara käytti Mangekyou Sharinganinsa voimaa hallitakseen klaaniaan Izuna vierellään. Kun Madara lopulta sokeutui, hän otti Izunan silmät saadakseen ikuisen Mangekyou Sharinganin ja siten näkönsä takaisin. Uchiha Itachin mukaan Madara otti silmät väkipakolla, kun taas Madara (tai ainakin Tobi Madaraksi itseään väittäen) sanoo Izunan antaneen silmänsä vapaaehtoisesti Madaran ja koko klaanin hyväksi. Kolmannen Kishimoton kirjoittaman hahmo-oppaan mukaan Izuna kuoli myöhemmin taistelussa.

Taidot

Izunan ja Madaran on sanottu olevan kaikin tavoin voimissaan ja kaikessa muussa tasavertaiset. Jopa Uchiha-klaanin mittapuulla molemmilla oli huikeat määrät chakraa. Hän kehitti oman Mangekyou Sharinganinsa hieman veljensä jälkeen. Vaikka Madara otti Izunan silmät ja tämä tuli siten sokeaksi, tämä kykeni jatkamaan taistelemista. Luultavasti kuitenkin sokeus lopulta vei hänet kuolemaan.

Triviaa

  • Izunan nimi (飯綱) on erään japanilaisen tuulihengen nimi, ja se tarkoittaa suomennettuna "riisiköyttä".
  • Masashi Kishimoto kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan Izuna oli 174,8 cm pitkä ja painoi 55,9 kg. Hänen syntymäpäivänsä oli 10. helmikuuta (samana päivänä kuin Uchiha Obitolla), ja hänen veriryhmänsä oli O.
  • Izuna muistutti kovasti ulkonäöltään Uchiha Sasukea.
  • Aluksi sarjassa oli annettu ymmärtää, että Izuna kuoli heti sen jälkeen, kun Madara oli vienyt hänen silmänsä. Kuitenkin kolmannessa hahmo-oppaassa kerrotaan, että Izuna kuoli myöhemmin taistelukentällä. Ilmeisesti Izuna menetti vain Sharinganinsa ja näkönsä muttei henkeään.

Lähteet

  1. Sasuken isän mukaan jokaisen Uchihan klaanin jäsenen pitäisi hallita tämä jutsu