Etusivu

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Naruto Manga Volume 1

Wikin muokkausohjeet

Yleisohjeet muokkaamiseen
Laajempien ohjeiden sisällysluettelo

Tarina

Konohan kylässä asuva nuori poika, Naruto, on omistanut elämänsä Hokagen arvonimen saamiseen. Hokage on Konohan kylän vahvimman ninjan titteli, jonka tarinan alussa on onnistunut saamaan vain neljä henkilöä.

Naruton Hokageksi pääsemistä hankaloittaa Naruton menneisyys; kun hän oli aivan pieni, Neljäs Hokage vangitsi Kyuubin, demoniketun, hänen sisäänsä. Neljäs Hokage kuoli jutsua suorittaessaan, mutta lopuksi toivoi, että Narutoa kohdeltaisiin kuin sankaria, joka pelasti kylän uhraamalla itsensä ja elämänsä.

Tätä kyläläiset eivät kuitenkaan tehneet. He näkivät Narutossa vain Kyuubin ja alkoivat kohdella poikaa huonosti. Siksi Kolmas Hokage antoi määräyksen, joka kielsi ihmisiä kertomasta lapsilleen Naruton sisään suljetusta demoniketusta. Aikuisten asenne kuitenkin tarttui lapsiin, jotka myös pysyttelivät kaukana Narutosta. Tämä katkeroitti Naruton ja sai hänet tekemään kepposia ja kaikensorttisia ilkeyksiä, jotta hänet ylipäätään huomattaisiin.

Ensimmäinen henkilö, joka tunnisti Naruton itsenään eikä Kyuubina, oli Iruka, ninja-akatemian opettaja, jonka vanhemmat Kyuubi tappoi. Tämä tunnustaminen antaa Narutolle puhtia jaksaa ja tekee Irukasta Narutolle erityisen tärkeän henkilön.

Tämän jälkeen Naruton elämään alkaa yksi toisensa jälkeen putkahdella hänelle tärkeitä ihmisiä: Uchiha Sasuke - ystävä ja kilpailija, Haruno Sakura - ensimmäinen ihastus, Hatake Kakashi - hänen tiiminsä opettaja, Konohamaru - pieni ninjaoppilas, joka ihailee Narutoa ja tämän sinnikkyyttä. Näiden ystävien tuella Naruto jatkaa vaivalloista taivaltaan kohti Hokageksi pääsemistä ja aikuisten hyväksyntää. Naruto saa kuitenkin huomata, että tie Hokagen asemaan on pitkä ja kivinen - kuten toisinaan jo pelkkä hengissä pysyminenkin.