Sivusto:FAQ

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

FAQ on englanninkielinen lyhennös sanoista Frequently Asked Questions (suomeksi UKK - usein kysytyt kysymykset). Tämän FAQ:n tarkoitus on auttaa juuri sinua mahdollisissa ongelmatilanteissa, jotka koskevat Naruto.fi -sivustoa ja sen käyttöä. Alla on lueteltu yleisimpiä kysymyksiä ja näiden vastauksia.

Milloin Naruto-jaksot ilmestyvät?

Ne ilmestyvät Japanissa kerran viikossa TV Tokyo kanavalla joka torstai 19.27 ja Cartoon Networkilla englanniksi dubattuna yleensä kello 10 aamulla New Yorkissa (klo 02.00 Suomen aikaa ja kesäisin Suomen kesäajasta johtuen tuntia myöhemmin). Koska tätä kysytään ylläpidolta viikoittain kymmeniä kertoja (viitaten tähän uutiseen), niin olemme päättäneet että liittyen jaksojen tai elokuvien ilmestymiseen kysymisestä muodossa tai toisessa vähennetään yksi chakrapiste.

Narutoa ei tule (ainakaan vielä toistaiseksi) Suomen televisiosta, mutta mangaa saa suomeksi ja myöskin ensimmäiset dvd-boksit ovat rantautuneet Suomeen.

Mitä Chakra on?

Chakra toimii lyhyesti sanottuna aktiivisuuden ja asiallisuuden mittarina, tyyliin "näin hyvä ja aktiivinen käyttäjä minä olen ollut". Se on vain ohelle lisäksi suunniteltu juttu, eikä sillä ole käytännössä mitään merkitystä muuta kuin jonkinlaista statusarvoa.

Miten voin saada Chakraa?

Chakraa voi saada useallakin eri tavalla. Yleisellä aktiivisuudella niin itse sivuilla, forumilla kuin wikissäkin voit tienata chakraa. Muistathan kuitenkin käyttäytyä asiallisesti, sillä chakraa saatetaan myös vähentää tarpeen vaatiessa. Yksi tapa kasvattaa chakramittaria on myös fanficien ja fanartien teko, johon on suunniteltu automaattinen chakranjakosysteemi. Se pohjautuu ääniin, joita jokainen rekisteröitynyt käyttäjä voi antaa kuville. Myös hyvin täytetystä profiilista on luvattu käyttäjälle ensimmäinen chakrapiste. Muistathan kuitenkin tässä tilanteessa ottaa yhteyden johonkin paikalla olevaan ylläpidon jäseneen, jotta hän voi tarkistaa ja antaa kyseisen pisteen.

Miten saan Fan-artini sivuille?

Sisäänkirjauduttuasi sivun oikeassa laidassa on kohta "Lisää kuva". Muistathan, että lisättävän kuvan pitää olla itse tehty. Älä ota screenshotteja jaksoista tai Narutoon liittymättömistä asioista. Kuvien maksimikoko on 700 kilotavua ja kuvat voivat olla missä tahansa yleisesti tuetussa tiedostoformaatissa. JPEG ja PNG ovat suositeltuja muotoja. Valitse kansion kohdalle sopivin kategoria (yleensä kuvassa olevan hahmon nimi) ja lisää kuvatekstin kohdalle mahdollisimman hyvä kuvaus työstäsi. Myös uusia "tageja" voi käyttää halutessaan.

Miten saan Fan-ficcini sivuille?

Sisäänkirjauduttuasi sivun oikeassa laidassa on kohta "Lisää FanFic". Lisätiedot kohta on tärkeä, sillä se näkyy fan-ficceja selatessa. Siitä on hyvä selvitä oleellisin asia ficistäsi (pieni kuvaus tarinasta, tyylisuuntaus, ikäraja, mahdolliset paritukset jne). Käytä huolellista ja asiallista kieltä.


Kuinka voin ehdottaa uutista etusivulle?

Sisäänkirjauduttuasi sivun oikeassa laidassa on kohta "Ehdota uutista". Toimeenpano on hyvin yksinkertainen. Uutisen vasemmassa yläreunassa on otsikko. Keksi tähän lyhyt, ytimekäs ja sisältöä kuvaava teksti. Lisätiedot admineille -kohta näkyy (kuten nimestäkin voi päätellä) vain ylläpidolle. Ilmoitathan meille uutiseen käyttämäsi lähteet tässä kohdassa, jotta voimme varmentaa asian todenperäisyyden. Itse uutistekstin pitää olla huolellisesti ja asiallisesti kirjoitettu. Muistathan, että vain ylläpito voi muokata uutista jälkeenpäin, vaikka se olisikin sinun ehdottama.


Kuinka voin ehdottaa pollia (kyselyä) etusivulle?

Ota yhteys johonkin paikalla olevista ylläpidon jäsenistä yksityisviestillä. Pelkkä kysymys ei riitä, vaan myös kaikki vaihtoehdot on annettava. Muistathan, että kyselyn pitää olla asiallinen, Narutoon tai Naruto.fi:n liittyvä ja ajankohtainen. Hyvistä ehdotuksista saatetaan palkita jopa chakra-pisteellä.


Miksi avatareja on niin vähän?

Niitä löytyy päälle 1000 tällä hetkellä, ei pitäisi olla valittamista. Jos kuitenkin haluat tehdä lisää avatareja, se käy päinsä, kunhan noudatat toteutussääntöjä. Asiasta kannattaa ensin kuitenkin kysyä.


Voinko tehdä itse oman avatarini?

Voit, mutta se tulee kaikkien käyttöön, ei vain sinun. Lisäksi suosittelemme kerralla lähetettäväksi nipun avatareja, pelkkää yhtä kuvaa ei todennäköisesti tulla lisäämään. Lisäksi toteuttamisessa on noudatettava tarkasti sitä koskevia sääntöjä. Kuvakoon on oltava 64x64 pikseliä (sisältäen 1 pikselin reunukset), ja itse kuvan pitää olla otettu suoraan Naruto-animesta (fan-artit, netistä löytyvät kuvat ja manga eivät kelpaa). Huomioithan myös, ettei vastaavaa kuvaa ole jo ennestään avatarien joukossa. Ennen kuin ryhdyt urakkaan, on suositeltavaa ottaa yhteyttä Fadoriin ja kysyä, tarvitaanko avatareja lisää ja olisiko hän valmis lisäämään ne kantaan.


Miksi käyttäjätunnukseni ei toimi foorumilla?

Naruto.fi ja Naruto.fi:n foorumi ovat kaksi eri asiaa ja niillä on kokonaan omat tietokantansa. Siispä sinun pitää luoda uusi käyttäjätunnus erikseen foorumille.


Kuinka paljon tarvitsen Chakraa, että pääsen adminiksi?

Chakran määrällä ja adminin oikeuksilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.


Kuinka sitten voin päästä ylläpitoon?

Pyytämällä ylläpito-oikeuksia takaat sen ettet varmasti tule pääsemäänkään. Jos tarvitsemme lisävoimia, me pyydämme sinua, ei toisin päin.


Ketkä ovat admineita/moderaattoreita tällä sivustolla?

Nimimerkit aakkosjärjestyksessä: Afeni, ahjteam, Cresta, DEATHWOLF, Fador, Freyr, Minna7, Supatus ja Viittaperkele. Jos sinulla on asiaa ylläpidolle, sivuston oikeassa laidassa näkyy kohta "online admin", josta voit tavoittaa juuri tällä hetkellä paikalla olevan ylläpidon jäsenen. Lisätietoa ylläpidosta löytyy mm. wikistä