Jakso 001

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
03.10.2002 Jakso 001
Täältä tulee Uzumaki Naruto
Liittyvä tarina: Sarjan esittely
Onko katsomisen arvoinen?

Kyllä
jakso001_yes.png

Ei
jakso001_no.png

Synopsis

Esitellään sarjan päähahmo, vielä ninja-oppilaana oleva Uzumaki Naruto, hänen taustarinansa ja näytetään kuinka Mizuki yrittää varastaa Kiellettyjen taitojen käärön.

Jakso vastaa tapahtumiltaan mangan 1. lukua.

Pitkä juoniesittely

TODOnotice.gif Tämä sivu sisältää juonipaljastuksia
Lopeta lukeminen tähän, jos et halua lukea juonipaljastuksia

Jakson aluksi esitellään kahdentoista vuoden takaisia tapahtumia. Siinä näytetään Konohan ninjojen taistelu mahtavaa yhdeksänhäntäinen demonikettua vastaan. Ninjat taistelevat ja taistelivat kunnes lopulta, Neljäs Hokage pelastaa tilanteen ja uhraa elämänsä vangitakseen Kyuubiksi kutsutun demoniketun. Kyuubi sinetöitiin vastasyntyneeseen poikalapseen nimeltä Naruto...

Sitten siirrytään nykypäivään. Nyt kaksitoistavuotias Naruto on jakson alussa juoksee nauraen karkuun huutavia aikuisia. Hän on nimittäin tuhrinut maalilla Kohohan vuoren neljän Hokagen kalliokasvot. Iruka kuitenkin löytää Naruton ja pakottaa hänet saarnan jälkeen takaisin ninja-akatemiaan. Koska Naruto oli ollut häiriöksi, Iruka laittoi koko luokan tekemään uudestaan sen päiväisen kokeen.

Myöhemmin, Naruton pestessä Hokageiden kivisiä pois maalsita, Iruka päättää tarjota Narutolle ramenit säälistä. Aterialla selviää keitä Hokaget oikeasti ovat ja niin myös otsasuojuksen tarkoitus. Naruto kertoo myös unelmastaan saavuttaa Hokagen titteli ja ylittää kaikkien aikaisempien Hokageiden saavutukset.

Lopulta saapuu päivä, jolloin pidetään genin-kokeet. Naruto reputtaa viimeisen kokeen, jossa vaaditaan onnistuneen Bunshin-kopion luomista, eikä Naruto saa aikaan muuta kuin yhden epämuodostuneen kloonin. Irukan chuunin-kollega, Mizuki, haluaisi päästää Naruton kokeesta läpi, mutta Iruka kieltäytyy. Uusien geninien iloitessa Naruto katselee yksinäisesti keinustaan valmistuneita. Yhtäkkiä Mizuki yllättää hänet, ja parivaljakko alkaa jutella. Samaan aikaan nykyinen Hokage, Kolmas, sekä Iruka keskustelevat. Illan tullessa Iruka miettii Hokagen sanoja Naruton menneisyydestä, kuinka Naruto on oikeasti demoniketun vankila eikä itse demonikettu kuten kaikki kyläläiset luulevat. Äkkiä hänet yllättääkin Mizuk], joka kertoo hädissään Naruton vieneen Kiellettyjen taitojen käärön.

Kaikki kylän ninjat alkavat etsiä Narutoa, joka paraikaa harjoittelee kääröstä löytämäänsä salaista ja kiellettyä jutsua, Kage Bunshin no jutsua. Kuten aikaisemminkin Iruka löytää pojan lopulta ja moittii Narutoa, kunnes Mizuki tuleekin paikalle. Ninjat käyvät taistelua Naruton rullasta, ja lopulta Mizuki kertoo Narutolle kauan peitellyn totuuden: Naruto on se kettu, joka tappoi Irukan vanhemmat. Naruto on sekä hädissään että raivoissaan. Mizuki päättää lopettaa Naruton ja heittää suuren shurikeninsa Narutoa kohti. Viime hetkellä Iruka heittäytyy Naruton ja shurikenin väliin saaden itse shurikenin selkäänsä. Iruka selittää surullisena hänen oman elämäntarinansa ja kuinka hän muistuttaa Narutoa enemmän kuin luuleekaan. Iruka pyytää anteeksi, mutta Mizuki naurahtaa väittäen Irukan sanovan noin päästäkseen rullaan käsiksi. Naruto katsoo epäuskoissaan ja juoksee karkuun.

Hokage katselee tapahtumaa kauempaa ja miettii itsekseen asioita. Naruton mahdollisuus rikkoa sinetti ja päästää Kyuubi valloilleen on yksi miljoonasta, mutta silti katastrofi on mahdollinen. Iruka saa taas Naruton kiinni ja pyytää häntä antamaan rullan itselleen. Hetken hutkimisen jälkeen kuitenkin selviää, että tämä "Iruka" olikin Mizuki ja hänen jahtaamansa "Naruto" oikea Iruka, joka oli ottanut Naruton hahmon suojellakseen poikaa. Mizuki kysyy, miksi Iruka suojelee kettupoikaa vaikka tämä tappoikin hänen vanhempansa. Iruka selittää miksi: Naruto on yksi hänen rakkaimmista oppilaistaan. Mizuki päättää suuttuneena lopettaakin ensin Irukan elämän. Iruka valmistautuu kuolemaan, mutta juuri viimeisellä hetkellä oikea Naruto pukkaa Mizukia ja kieltää vihaisena tätä koskemastakaan Irukaan, tai muuten hän kostaisi tuhatkertaisesti. Mizuki pilkkaa Narutoa, mutta nauru loppuu lyhyeen: Hän saa tuta Kage Bunshin no jutsun, taidon, joka mahdollistaa itsensä todellisen kopioimisen. Toisin kuin Bunshin no jutsussa, Kage Bunshin no jutsulla luotu klooni on kestävä ja taistelukelpoinen kopio alkuperäisestä käyttäjästä. Iruka katsoo ihmeissään, kun Naruto hoitelee klooneillaan Mizukin.

Samaan aikaan kylän muut ninjat ovat paniikissa: Narutoa ei löydy mistään. Hokage ilmoittaa kuitenkin asian olevan täysin kunnossa.

Naruto avaa silmänsä. On aamu, ja Iruka onnittelee Narutoa valmistumisesta. Nyt Naruto on ninja, ja ensimmäinen askel unelmaa päin on vihdoinkin saavutettu.