Masashi Kishimoto

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Sanakirja.gif Tämä sivu kuuluu Wikin sanakirjaan
Naruton luoja Masashi Kishimoto

8. marraskuuta vuonna 1974 syntynyt Masashi Kishimoto (nimi on etunimi-sukunimi-muodossa) on Naruto-mangan luoja. Hänen ensimmäinen mangansa oli Karakuri, jota julkaisi japanilainen Shueisha-kustannusyhtiö vuonna 1996. 1999 alkaen hänen seuraavaa mangaansa, Narutoa, julkaistiin Weekly Shonen Jump -mangalehdessä. Kishimoto on saanut Hop Step-palkinnon, joka on Shonen Jumpin kuukausittain jakama arvonosoitus uusille artisteille.

Masashi Kishimoto on sanonut, että hänen sarjoihinsa on vaikuttanut Akira Toriyama, Dragon Ball -sarjan luoja. Nuorena Kishimoto oli aina puuhaillut animen parissa ja oli vaikuttunut Toriyaman piirrostyylistä. Lempihahmokseen Toriyaman tuotannosta Kishimoto on maininnut Dragon Ballin Kuririnin (vaihtoehtoinen kirjoitusmuoto Krillin), koska Kuririn on hahmoista kaikkein ihmismäisin ja realistisin.

Masashi Kishimoton kaksoisveli Seishi Kishimoto on myös mangaka (manga-artisti) ja Satan 666 -sarjan luoja. Heidän taidettaan pidetään hyvin samantyylisenä, ja jotkut ovat jopa äityneet väittämään, että veljekset kopioisivat toisiaan. Seishi on kuitenkin sanonut, että syy tahattomiin samankaltaisuuksiin on heidän samanlaisissa kasvuympäristöissään ja samanlaisissa asioissa, joita he ovat kokeneet. Masashi on puolestaan moneen otteeseen pyytänyt faneiltaan, etteivät he kutsuisi Seishiä kopioijaksi.

Karakuri- ja Naruto-mangan lisäksi Masashi Kishimoto on tehnyt Narutosta taidekirjoja sekä kolme hahmo-opasta, joissa on kerrottu mm. hahmojen pituuksia, painoja, syntymäpäiviä ja veriryhmiä sekä mahdollisia muita kommentteja hahmoista.

Triviaa

  • Kishimoto on maininnut usein haastatteluissaan ja mangansa sivuilla kuolleen huonekasvinsa nimeltään Ukki-kun. Se oli ensimmäinen kasvi, joka oli ostettu hänen toimistoonsa, koska hän ikävöi kaupungissa asuessaan maaseudun ilmanalaa. Ukki-kun kuitenkin kuoli, kun sille annettiin laimentamatonta kasviravinnetta. Kishimoto yritti myöhemmin useita muitakin kasveja, mutta moni niistä menehtyi. Kishimoton kasviharrastus näkyy Naruto-mangassa siten, että Uzumaki Naruton eräs harrastus on (kepposten ohella) puutarhan hoito.
  • Naruto on perinyt luojaltaan monia muitakin ominaisuuksia, kuten samantyyppisen (joskin hieman muokatun) nuoruuden vaatekerran ja melko samanlaisen luonteen. Kishimoto on myös maininnut, että Naruton lapsuus ninja-akatemiassa perustuu hänen omaan lapsuuteensa ja että kaikista sarjan hahmoista juuri Naruto muistuttaa eniten häntä itseään.

Lähteet