Tenketsu

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Sanakirja.gif Tämä sivu kuuluu Wikin sanakirjaan
Underconstruction.png Tästä artikkelista puuttuu kuva.
Voit auttaa Wikin laajenemista lisäämällä aiheeseen liittyvän kuvan. Muita muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Tenketsut (chakrapisteet/-portit, sanatarkkaan suomeksi painepisteet) ovat ihmiskehossa olevia chakran ulosvirtausaukkoja. Aukkoja on yhteensä 361 lähde?, ja ne kaikki ovat yhteydessä chakrankiertojärjestelmään. Vaikka ninjat käyttävät säännöllisesti chakraa, harva heistä osaa hallita tenketsuja täydellsesti. Jopa jouninit kykenevät käyttämään tenketsuja vain lähinnä hyppyjen, lyöntien ja potkujen vahvistamiseen.

Tässä asiassa hurjan poikkeuksen tekee kuitenkin Hyuuga-klaani, jonka taistelutyylissä tärkeä osa on tenketsujen, chakrankiertojärjestelmän ja chakran manipulointi. Hyuuga Neji ja Hyuuga Hiashi ovat esimerkiksi näyttäneet sarjassa Hakkeshou Kaiten-jutsun, jossa chakraa vapautetaan kaikista tenketsuista. Lisäksi klaanin Hakke Rokujuuyon Shou-liikkeellä voi tukkia 64 kappaletta tenketsuista, jolloin vastustajan chakrankäyttö vaikeutuu[1]. Vaikuttaa siltä, että tenketsujen sulkeminen myös heikentää vastustajan fyysisiä kykyjä, vaikkakaan tätä ei ole täysin vahvistettu. Tenketsujen sulkeminen ei ole hengenvaarallista, ellei suljeta sydämen kanssa yhteydessä olevaa tenketsua tai ellei kaikkia 361 tenketsua suljeta. Ensimmäisessä tapauksessa sydän menehtyy, toisessa chakran kulku vastustajan ruumiissa lakkaa ja tämä kuolee.

Muuta luettavaa

Lähteet

  1. Mangan 101. luku, sivu 13