Juuken

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Jutsu icon.gif Tämä sivu kuuluu Wikin taitoihin
Juuken
Jyuken.jpg
Englanniksi Gentle Fist
Suomeksi Hellä nyrkki
Luokka Kekkei Genkai
Käyttötarkoitus Hyökkäys
Käyttöetäisyys Lähietäisyys
Tyyppi Taijutsu
Elementti
Käyttäjät Hyuugan jäsenet

Juuken on Hyuugan klaanin jäsenten käyttämä taistelutyyli, jossa ohjataan omaa chakraa vastustajan kehoon painamalla avokämmenellä chakrahallintajärjestelmän pisteisiin ja siten vahingoittamalla sitä. Juukenia voi myös käyttää samalla vahingoittamaan sisäelimiä ja lihaksia, koska chakranhallintajärjestelmä on oleellisesti sidoksissa siihen. Taito vaatii erinomaisen chakranhallintajärjestelmän tuntemuksen, jotta iskuilla voisi vahingoittaa haluttuja pisteitä. Koska chakranhallintajärjestelmä on tavalliselle silmälle näkymätön, vain Byakuganin osaavat Hyuuga-klaanin jäsenet kykenenevät käyttämään sitä. Se onkin ominainen osa heidän taistelutyyliään.

Hinata Juukenin aloitusasennossa

Taistelutyylin nimi tulee siitä, että sen "iskut" näyttävät vaarattomilta kosketuksilta, mutta taidokas käyttäjä voi jopa tappaa vastustajansa pelkällä hipaisulla. Iskujen teho perustuu siihen, koska tekniikalla satutetaan sisäelimiä, eikä kukaan kykene treenaamaan sisäelimiään vahvemmiksi. Juukenia on sanottu Konohan parhaaksi taijutsu-tyyliksi, ja se ylittää jopa Gain sekä Rock Leen harjoittaman Goken-tyylin niin itse Leen kuin Kakashinkin sanoin.

Triviaa

  • Tässä wikissä esiintyy tästä jutsusta käännösvirheen vuoksi myös nimi "Jyuken". Se yritetään kuitenkin parhaan mukaan siivota pois.