Neljäs Kazekage

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Neljäs Kazekage
Neljäs Kazekage.JPG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 40 (kuollut)
Ikä (Shippuuden):
Sukupuoli: Mies
Silmien väri:
Ninja-arvo: Kage
Elementti: Maa/Hiekka
Ensi-esiintyminen:
Viimeinen esiintyminen:

Neljäs Kazekage (Yondaime Kazekage) oli Hiekkakylän entinen johtaja ja Gaaran, Temarin ja Kankuron isä. Hän toivoi Gaarasta kylänsä asetta ja määräsi yksihäntäisen Shukakun suljettavaksi syntymättömän Gaaran sisälle. Tämä ei kuitenkaan onnistunut täysin, eikä Gaara kyennyt hallitsemaan voimiaan kyllin hyvin, ja Neljäs Kazekage tajusi, että Gaara oli epäonnistunut kokeilu ja vaaraksi kylälle. Hän päätti tappaa Gaaran ja lähetti useita salamurhaajia, joista kukaan ei kuitenkaan onnistunut tehtävässään. Ensimmäinen näistä salamurhaajista oli hänen oma lankonsa Yashamaru, joka menehtyi tehtävässään.

Myöhemmin Neljäs Kazekage päätti liittyä Orochimaruun, tämän suunnitellessa hyökkäystä Konohaan. Orochimaru kuitenkin petti hiekkaninjat ja tappoi Kazekagen naamioituen sitten täksi, jotta pääsisi Konohan johtajan, Kolmannen Hokagen läheisyyteen.

Neljännen Kazekagen taitoja ei tunneta, mutta hänen oli pakko olla hyvin voimakas, koska hän oli kylänsä kage. Tiedetään kuitenkin, että Orochimarun on onnistunut tappaa hänet, mutta olihan Orochimarusta vastusta myös Kolmennelle Hokagelle. Animessa (mutta ei mangassa) on näytetty, että Kimimaro olisi auttanut Neljännen Kazekagen ja tämän vartijoiden surmaamisessa lähde?, mikä viittaisi myös Neljännen suuriin voimiin.