Yashamaru

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Yashamaru
Yashamaru.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 27 vuotta kuollut
Ikä (Shippuuden):
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Tummanvioletit
Ninja-arvo: Chuunin, lääkintäninja[1]
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 76
Viimeinen esiintyminen: Jakso 77 (kuoli, flash backissä)

Yashamaru oli Gaaran eno ja tämän huoltaja. Gaaran isä, eli Neljäs Kazekage, oli nimittäin määrännyt lankonsa poikansa huolehtijaksi. Gaara piti lapsena Yashamarua ainoana ihmisenä, joka rakasti häntä, mutta totuus oli toinen: sisimmissään Yashamaru vihasi nuorinta siskonpoikaansa, koska tämän syntymä oli maksanut Yashamarun sisaren, Gaaran äidin Karuran hengen.

Elämäkerta

Myöhemmin Neljäs käski Yashamarua tappamaan Gaaran, koska tämä oli vaaraksi Hiekkakylälle, ja Yashamaru suostui tehtävään ilomielin. Hän kuitenkin epäonnistui salamurhaa yrittäessään: Gaara hyökkäsi hänen kimppuunsa itsepuolustukseksi, mutta poika ei tiennyt, että hänen kimppuunsa hyökkäsikin juuri hänen enonsa Yashamaru, koska tämä oli peittänyt liinalla kasvonsa. Yashamaru ei kyennyt Gaaran hyökkäyksen jälkeen enää liikkumaan, joten Gaara otti hänen kasvoja peittäneen liinan pois.

Gaara järkyttyi huomatessaan, että hänen enonsa oli yrittänyt tappaa hänet, ja kysyi Yashamarulta, miksi tämä oli yrittänyt tehdä niin. Yashamaru selitti, että hän oli yrittänyt rakastaa Gaaraa, koska tämä oli hänen siskonpoikansa, mutta ei ollut kuitenkaan kyennyt siihen. Hän myös kertoi, että oli samaa mieltä Neljännen Kazekagen kanssa siitä, että Gaaran olisi parempi kuolla, jotta Hiekkakylä olisi turvassa.

Tämän jälkeen Yashamaru yritti räjäyttää Gaaran itsensä mukana lausuen viimeisina sanoinaan: "Se oli siinä. Ole hyvä ja kuole". Gaaran hiekkapanssari kuitenkin suojasi poikaa iskulta, ja ainoastaan Yashamaru menehtyi. Yashamarun petoksen takia Gaara ei kyennyt enää luottamaan keneenkään useisiin vuosiin, kunnes Naruton kohtaaminen alkoi kääntää Gaaran elämää uusille raiteille.

Triviaa

  • Puolan- ja italiankielisessä mangassa Yashamaru on kuvattu enemmänkin naisena kuin miehenä. Myöskään englanninkielisessä animessa ei tarkasti kerrota, kumpaa sukupuolta Yashamaru on.
  • On mahdollista, että Yashamaru osasi monille hiekkakyläisille, kuten Sasorille, Chiyolle ja Kankuroulle ominaisia marionettihallintataitoja chakralankoja käyttäen: hän yritti surmata Gaaran leijuttamalla hänen kimppuunsa useita kunai-veitsiä.
  • Yashamarun nimi koostuu kolmesta kanjista: 夜叉丸. Kaksi ensimmäistä, "yasha", viittavat japanin mytologian "yödemoneihin", joiden hindu-versioilla (yaksha) on kaksi puolta: toinen on viekas ja julma pimeä puoli, toinen on rakastettava ja hyvä puoli. Yashamarun petturuutta voitaisiin pitää pimeänä puolena. Viimeinen kanji, maru, on taas tyypillinen japanilaispojan nimen pääte. [2]

Lähteet