Naruto RPG: Uketsugareshi Hi no Ishi

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Cvg.png Tämä sivu kuuluu Wikin peleihin
Naruto RPG

GBA:lle 2004 ilmestyneen Naruto RPG-peli (vaikkakin pelaamani versio japaninkielinen olikin) oli erittäin mukava pelipaketti. Pelissä pääsee pelaamaan Narutolla, Sakuralla, Sasukella, Nejillä, Leellä sekä Shikamarulla ja se muistuttaa pelimoottoriltaan hyvin paljon vanhoilla nintendokonsoleilla ilmestyneitä Final Fantasy -pelejä, eli vuorottain mätkitään toisia ja yritetään pysytellä hengissä. Pelin kontrollitkin ovat sinänsä todella helpot, kahdella näppäimellä periaatteessa pystyy tekemään kaiken tarpeellisen ja valikkorakennekin on hyvin perinteisen RPG:n oloinen.

Aseita pelissä on on mm. kunai, shuriken, miekka, viuhka, koukku ja kynnet, joista muutamalla pystyy osumaan moneen vastustajaan yhtäaikaa. Pelin ase- ja varustejärjestelmä on siinä mielessä erikoinen, että ainoastaan Leelle sopivia kynsiä lukuunottamatta jokainen ase tai varuste käy vähintään kahdelle eri hahmolle. Joitakin jutsuja taasen on monella eri hahmolla, mutta jokaisella on suuri määrä omia jutsuja. Kun hahmo on vielä pienillä levelillä ovat jutsut todella voimakkaita, mutta huomasin että levelin ylittäessä 40-45 rajan, alkaa perusaseella hakkaaminen olemaan voimakkaampaa ja nopeampaa käyttää.

Peli alkaa siitä kun Naruto ja kumppanit valmistuvat ninja-akatemiasta ja ovat Kakashin koulutuksessa. Läpäistyäsi Kakashin alkutestin ensimmäinen tehtäväsi on löytää Konohamaru, sitten tehdään pari kevyttä tehtävää, jonka jälkeen pian lähdetäänkin Tazunan mukaan suojelemaan siltaa. Kuulostaako tutulta? Peli noudattaa hyvin paljon sarjan juonen päätapahtumia ja loppuu taisteluun Shukakua vastaan. Nintendo DS konsolille julkaistu jatko-osa tuleekin jatkamaan tästä ja tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen.

- Kirjoittanut: ahjteam