Rock Lee

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Underconstruction.png Artikkelin tiedot vaativat tarkistusta.
Tarkempia tietoja saattaa olla tarkistuslistassa.
Rock Lee
Rock Lee S.JPG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 13-14 vuotta
Ikä (Shippuuden): 16-17 vuotta
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Mustat
Ninja-arvo: Osa I: Genin
Osa II: Chuunin
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 21
Viimeinen esiintyminen:

Rock Lee on taijutsu-spesialisti ja yksi Konohan vahvimmista nuorista ninjoista. Leen tavoitteena on tulla loistavaksi ninjaksi, vaikkei hän voikaan käyttää ninjutsuja tai genjutsuja. Hän uskoo kovan työn päihittävän neroudenkin. Iältään Lee on tiimeineen vuotta Narutoa vanhempi.

Tausta

Lee lapsena

Lee ei voi käyttää ollenkaan ninjutsuja tai genjutsuja, minkä takia monet uskoivat, ettei Leestä voi tulla ninjaa ensinkään. Lee on kuitenkin päättäväinen ja keskittää kaiken tarmonsa taijutsussa. Ninjakoulun muut oppilaat saattoivat haukkua Leetä kuumaveriseksi luuseriksi, mutta Lee jatkoi harjoittelua jopa painostuksesta huolimatta. Leen nappasi suojiinsa ja koulutukseensa Konohan taijutsun mestari, Maito Gai, Leen sanojen mukaan omalaatuinen henkilö. Leen valmistuttua ninjaksi, hän saa opettajakseen Gain ja hänen muita ryhmän jäseniään ovat Tenten ja Neji.

Luonne

Lee ennen aikahyppyä

Lee on hyvin kohtelias, kiltti ja sydämellinen, ja hän puhuu sekä suomeksi, englanniksi että japaniksi hyvin huoliteltua ja muodollista kieltä. Hän esimerkiksi teitittelee ja käyttää kunnollisia titteleitä (kuten -sania ja -kunia). Hän ei koskaan puhu rumasti eikä kiroile (paitsi humalassa, jonka Lee saa jo hyvin pienistä alkoholimääristä). Lee ihailee valtavasti opettajaansa Maito Gaita ja matkii tarkasti mm. tämän hius- ja vaatetustyylejään sekä tämän harjoittelumetodeja.

Lee on erittäin optimistinen, ja häneltä puuttuu myös lähes kokonaan maalaisjärki. Hän esimerkiksi uskoo, että hän kykenee saamaan aivan mitä haluaa olemalla haluamatta sitä. Eräässä vaiheessa Lee teki valtavasti lunttilappuja tulevaa taistelua varten, vaikka tosiasiassa hän ei olisi kyennyt lukemaan niitä taistellessaan. Hän on äärimmäisen kunniantuntoinen eikä kanna voittajilleen kaunaa ja auttaa aina heitä jotka ovat auttaneet häntä. Muun muassa tämän sydämellisyyden ansiosta Lee kykeni antamaan anteeksi sen mitä Gaara teki hänelle chuuninkokeissa ja ystävystymään tämän kanssa. Lee näyttää myös inhoavan sitä, että joku on tarpeettoman julma toisia kohtaan.

Kilpailija Neji

Leen kilpailija Neji on nero, eikä Lee mitenkään pärjää hänelle vaikka tekee kaikkensa ja enemmänkin. Lee on kuitenkin vakaasti päättänyt, että hänestä tulee vielä tarpeeksi vahva päihittääkseen neronkin kovan työn voimalla. Neji ei hyväksy, että Lee voisi ylipäätään olla ninja, kun tämä ei osaa ninjutsuja tai genjutsuja. Epäluulot alkoivat haihtua, kun Neji näki Leen ja Gaaran kuuluisan taistelun, jossa Lee pisti peliin kaikkensa. Viimeistään Shippuudenin aikoihin he ovat jo selvästi hyviä ystäviä, vaikka silloin tällöin Nejin suhtautuminen Leehen näkyy olevan sama kuin heidän ryhmänjohtajaansa Gaihin: Neji tuntuu olevan toisinaan hieman nolostunut Gain ja Leen seurassa kaksikon kovan ja monesti jopa hävettävän innostelun, kilpailuhalukkuuden ja "nuoruuden voimasta" hihkumisen takia.

Ihmissuhteita

 • Sakura: Lee on korviaan myöten rakastunut kauniiseen Sakura-neitiin, mutta Sakura ei tunnu välittävän Leestä, kun Lee heti ensi tapaamisella pyytää tyttöä ulos ja lupaa suojella tätä hengellään. Vasta kun Lee on pelastanut Sakuran kerran ja näyttänyt kykynsä ja päättäväisyytensä, Sakura alkaa nähdä Leestä muutakin kuin ulkokuoren, ja näkee Leen Sasuken ja Naruton rinnalla henkilöinä, joiden voimia ja päättäväisyyttä ihailee, ja joilta haluaa nämä piirteet oppia. Mutta vaikka Sakura kunnioittaa Leetä, hänen sydämensä kuuluu Sasukelle. Lee ja Naruto ovat Sakuran suhteen kilpakosijoita, vaikka ovatkin ystäviä keskenään.
 • Tenten: Tenten on toinen Leen ryhmän jäsen. Hän tuntee Leen luultavasti paremmin kuin kukaan muu. Tenten näyttäisi olevan ihastunut Leehen mutta toisaalta hän näyttää olevan ihastunut aika moneen poikaan.
 • Gaara: Gaaran ja Leen taistelun jälkeen Gaara halusi tappaa Leen, mutta sittemmin Gaara on jopa pelastanut Leen kerran tämän taistellessa Kimimaroa vastaan. Kyseisen taistelun jälkeen Gaara ja Lee ovat jopa ystävystyneet keskenään. Lee on optimitisuutensa ja sydämellisyytensä vuoksi antanut Gaaralle tämän aiemmat teot anteeksi.
 • Gai: Leen ja Gain välinen suhde on harvinaisen lämmin ja luottavainen opettajan ja oppilaan suhteeksi, ja luonteeltaan ja ulkonäöltään he voisivatkin olla jopa isä ja poika. Moni fani on epäillyt, että Lee olisi oikeastaan Gain poika johtuen heidän kahden samankaltaisuudesta, mutta tämä ei ole käytännössä katsoen mahdollista: Gai oli Leen syntyessä vain kolmetoistavuotias. Lee alkoi itse asiassa matkia opettajansa hius- ja pukeutumistyyliä vasta tultua tämän oppilaaksi (joskin Leellä on aina ollut tuuheat kulmakarvat, kuten Gaillakin). Gai on luvannut Leelle omistavansa elämänsä tehdäkseen Leestä vahvan ninjan. Silloinkin kun Leen piti mennä leikkaukseen - josta selviämismahdollisuus oli 50% - tai jätettävä ninjan elämä, Gai lupasi, ellei Lee selviä leikkauksesta, hänkin kuolee.

Triviaa

 • "Rock Lee" on tämän hahmon nimen englantilaisittain kirjoitettu muoto. Japanissa sama nimi kirjoitetaan länsimaisin kirjaimin "Rokku Rii".
 • Naruto kutsuu Leetä nimellä Puskakulmakarva[1] (jap. ?? eng. Thick/Fuzzy/bushybrows)
 • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan Rock Leen syntymäpäivä on 27. marraskuuta ja hänen veriryhmänsä on A. Lee oli ennen aikahyppyä 162,2 cm pitkä ja painoi 47,5 kg, jälkeen aikahypyn 172 cm pitkä ja painoi 54,7 kg.
 • Lee on todennäköisesti saanut opettajansa tavoin paljon vaikutteita toimintasankari Bruce Leestä. Molemmillä Leeillä on esimerkiksi sama syntymäpäivä. Lisäksi Bruce Lee on vahingoittunut samalla tavalla kuin Rock Lee jälkimmäisen taistellessa Gaaraa vastaan ja oli oletettu, ettei Bruce Lee enää voisi kävellä tai taistella.
 • Lee oli Shikamarun lisäksi ainut nuori hahmo, joka puki aikahypyn jälkeen ja chuuniniksi tultuaan itselleen ninjaliivin. Tämän hän luultavasti tosin teki tehdäkseen vaikutukseen Gaihin, joka käytti myös liivia.
 • Lee esiintyy Narutossa paljon useammin kuin muut tiiminsä jäsenet Gai mukaan lukien.

Lähteet

 1. Suomenkielinen Naruto-manga, vol 5, sivu 13