Gaara

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Gaara
GaaraFull.jpg
Ikä (Naruto): 12-13 vuotta
Ikä (Shippuuden): 15-16 vuotta (kuoli, mutta herätettiin henkiin)
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Vaaleanturkoosit
Ninja-arvo: Osa I: Genin
Osa II: Kazekage
Elementti: Hiekka, tuuli (jälkimmäinen Shukaku-hahmossa)
Ensi-esiintyminen: Jakso 21
Viimeinen esiintyminen:


Gaara, tunnetaan myös lempinimellä Sabaku no Gaara (suom. Aavikon Gaara) on Neljännen Kazekagen nuorin lapsi ja Temarin ja Kankuroun pikkuveli. Ennen aikahyppyä hän oli samassa Bakin johtamassa tiimissä sisarustensa kanssa, mutta nykyisin tiimi on hajonnut ja hän on Hiekkakylän viides Kazekage. Gaara on myös Shukakun entinen jinchuuriki.

Tausta

Gaara kuusivuotiaana ennen Yashamarun murhayritystä.

Gaaran isä, Neljäs Kazekage, halusi tehdä lapsestaan kylänsä aseen ja määräsi Chiyon sulkemaan vielä syntymättömän Gaaran sisälle hirviö Shukakun. Tämän tekemiseen tarvittiin kuitenkin uhri, mihin käytettiin Gaaran äitiä, Karuraa. Ennen kuolemaansa Karura kirosi Hiekkakylän toivoen Gaaran kostavan kuolemansa. Gaara sai Shukakun ansiosta mm. kyvyn hallita hiekkaa ja hiekkakilven, joka aktivoitui aina vihollisen hyökätessä. Hän sai lisäksi silmiensä ympärille supikoiramaiset mustat renkaat.

Koko kylä alkoi vihata ja pelätä Gaaraa hänen kamalien kykyjensä takia, vaikka alun perin hänet olikin tarkoitettu nimen omaan kylän turvallisuuden takaavaksi aseeksi. Gaarasta tuli siksi tunteellisesti sulkeutunut, hiljainen ja katkeroitunut, vaikka hän kyllä toivoikin, että joku olisi pitänyt hänestä ja leikkinyt hänen kanssaan. Gaaran isä hankki kyllä pojalleen paljon leluja, antoi poikansa tehdä mitä tämä ikinä halusi ja hemmotteli suorastaan hänet pilalle, mutta ne eivät korvanneet oikeaa ystävää. Gaaran elämä hankaloitui myös siksi, koska hän ei voinut koskaan nukkua, sillä muuten hänen sisällään oleva hirviö olisi vienyt hänen mielensä.

Gaaraa koulutti hänen oma isänsä mutta kasvatti pääasiassa enonsa, Yashamaru. Kuuden vuoden ajan kaikki kylässä pelkäsivät Gaaraa Yashamarua lukuun ottamatta. Tähän aikaan näyttikin, että Yashamaru olisi ollut ainoa, joka välitti Gaarasta. Gaara kuitenkin järjesti vahingossa katastrofeja yhä useammin ja useammin, minkä johdosta hänen isänsä alkoi suunnitella Gaaran murhaamista. Gaarasta olikin tullut hänen silmissään epäonnistuminen ja uhka kylälle. Kazekage määräsi siis Yashamarun tappamaan silloin kuusivuotiaan Gaaran.

Naamioitunut Yashamaru hyökkäsi eräänä iltana Gaaran kimppuun, mutta Gaaran ei käynyt hiekkakilven ansiosta kuinkaan Yashamarun lähettämästä kunai-sateesta huolimatta. Itsepuolustuksekseen Gaara musersi enonsa hiekan avulla liikuntakyvyttömäksi. Otettuaan naamiohuivin Yashamarun kasvoilta ja saatuaan siten selville murhansa yrittäjän henkilöllisyyden Gaara pillahti itkuun, yritti pahoitella ja kysyi, miksi Yashamaru oli hyökännyt siskonpoikansa kimppuun. Yashamaru paljasti, ettei hän ollut koskaan rakastanut Gaaraa, koska hänen siskonsa (eli Gaaran äidin) kuolema oli Gaaran syytä. Hän myös kertoi, ettei myöskään Gaaran äiti ikinä rakastanut Gaaraa eikä olisi edes halunnut synnyttää tätä. Ennen kuin Yashamaru kuoli, hän avasi liivinsä paljastaen räjähteitä ja pyytäen Gaaraa kuolemaan. Gaara kuitenkin selvisi räjähdyksestä hiekkakilpensä avulla.

Yashamarun hyökkäyksen jälkeen Gaara itki aikansa, mutta sitten hän totesi lopulta, ettei kukaan ollut koskaan rakastanut häntä eikä hänen olisi syytä enää luottaa kehenkään. Päätöksensä merkiksi hän kaiversi hiekalla otsaansa kanji-merkin 愛 ("ai", suom. rakkaus). Merkki symboloi sitä, että Gaara kykeni rakastamaan vain ja ainoastaan itseään ja että hän taisteli vain itsensä vuoksi.

Seuraavan kuuden vuoden ajan Gaaran kimppuun hyökkäsi jatkuvasti murhaajia, jotka hänen isänsä oli lähettänyt, mutta lopulta hän luopui murha-aikeistaan tajuttuaan, että Gaara oli sittenkin hyvä työkalu (ks. Luonne). Kukaan ei onnistunut tappamaan Gaaraa, koska hänen voimansa olivat niin suuret, ettei murhaajista ollut hänelle mitään vastusta.

Luonne

Gaara ennen aikahyppyä

Lapsena Gaara yritti olla pelottavuudestaan huolimatta kiltti ja ystävällinen muille saadakseen ystäviä, mutta kun Yashamaru kertoi hänelle muutamia tiettyjä asioita ennen kuolemaansa, Gaara muuttui tyystin. Hän alkoi välittää vain itsestään, ja hän muuttui kieroutuneeksi ja miltei kokonaan hiljaiseksi. Hän alkoi inhota kaikkia muita paitsi itseään ja "äitiään" (jona hän piti päässään olevaa Shukakun ääntä). Hän alkoi kokea mielihyvää elollisten olentojen (kuten murhaajiensa ja muiden uhkaajiensa) tappamisesta ja löysi siitä syyn olemassaololleen. Lisäksi Shukaku pahensi hänen verenhimoaan. Myös unettomuus, jonka Shukaku aiheutti, lisäsi Gaaran epävakautta ja intoa tappaa ja tuhota muita olentoja. Näihin aikoihin Gaaran isä tajusi, että Gaara oli sittenkin hyvä ase, ja lopetti salamurha-aikeet.

Gaaran lapsuus muistutti Uzumaki Naruton lapsuutta sillä erotuksella, että Gaara kärsi pahemmasta ystävien puutteesta kuin Naruto. Molemmat olivat yksinäisiä ja halusivat tulla huomatuiksi ja rakastetuiksi yksilöiksi sekä vapaiksi toisten ennakkoluuloista. He halusivat olla yksilöitä eikä vain hirviöiden säilöjä, mikä ajoi molemmat heistä tavalla tai toisella epätoivoiseen tilaan: Naruto alkoi tehdä kolttosia, Gaara taas varmisteli olemassaoloaan tappamalla jokaisen, joka ärsytti tai uhkasi häntä. Naruto kuitenkin lopulta ystävystyi Umino Irukan ja Team 7:n kanssa, kun taas Gaara kieltäytyi luottamasta kehenkään.

Lopulta, kun Naruto päihitti Gaaran ja sanoi tälle pari sanaa, Gaara hämmästyi, kun hän tajusi Naruton tietävän sen saman tuskan, josta Gaara oli kärsinyt koko elämänsä. Kenties vielä enemmän hän ällistyi siitä, että Naruto silti halusi päästä tunnetuksi ihmisenä eikä hirviön säilönä, onnistui saamaan ystäviä ja huolehti läheisistään. Kun Gaara tajusi, että hän oli luovuttanut liian helposti, hän päätti seurata Naruton jalanjälkiä ja yrittää tulla Hiekkakylän Kazekageksi, jotta hän voisi auttaa kyläänsä ja tulla siten tunnetuksi ihmisenä. Seuraavien vuosien aikana Gaara oppikin luottamaan omiin voimiinsa Shukakun voimien sijasta.

Lopulta Gaara ystävystyi Naruton lisäksi Rock Leen kanssa.

Osa I

Chuuninkokeet

Gaara osallistui yhdessä Kankuroun ja Temarin kanssa Konohassa järjestettyihin Chuuninkokeisiin. Saavuttuaan kylään, Konohamaru juoksi vahingossa Kankuroua päin, joka alkoi kiusata Konohamarua ja Narutoa. Gaara kuitenkin ilmestyi viereiseen puuhun käskien Kankuroua lopettamaan. Kaikki paikalla olleet säikähtivät, sillä kukaan ei ollut huomannut Gaaran saapumista. Tämä teki vaikutuksen jopa Sasukeen, joka vertasi Gaaran nopeutta ja hiljaisuutta Kakashiin. Myöhemmin, kokeiden ensimmäisessä osuudessa, Gaara käytti hiekasta luomaansa "kolmatta silmää" saadakseen oikeat vastaukset kokeissa.

Kuoleman metsässä Gaaran joukkue tapasi joukon sadeninjoja. Gaara sanoi heidän johtajansa, Shiguren, katsoneen häntä väärällä tavalla. Shigure nauroi vastustajansa nuorelle iälle ja hyökkäsi Gaaran kimppuun, mutta hänen hyökkäyksensä epäonnistui Gaaran automaattisen hiekkakilven vuoksi. Välittömästi hyökkäyksen jälkeen Gaara murskasi Shiguren hiekallaan. Tämän jälkeen Gaara tappoi vielä Shiguren toverit, Baiun ja Midaren, huolimatta siitä, että he anoivat armoa ja antoivat Gaaralle hänen tarvitsemansa käärön. Gaara olisi myös tappanut pensaikossa piileskelleen Ryhmä 8:n ja jopa Kankuroun, mutta Temari sai hänet lopulta rauhoittumaan. He tavoittivat päämääräsä tunnissa päihittäen aiemman ennätyksen neljällä tunnilla. Lisäksi Anko huomasi, ettei Gaara ollut likainen saatikka sitten vahingoittunut, mikä oli lähes mahdotonta siinä kokeen osuudessa.

Gaara kantaa tavallisesti mukanaan hiekkaa tällaisessa pullomaisessa ruukussa eli kalebassissa.

Chuuninkokeiden kolmannen vaiheiden karsinnoissa Gaara taisteli Rock Leeta vastaan. Lee oli yllättäin niin nopea ja voimakas, että onnistui lyömään Gaaraa, koska Gaaran hiekkakilpi ei ollut yhtä nopea kuin Lee. Huolimatta Leen parhaista taidoista Gaara kuitenkin onnistui suojautumaan hänen iskuiltaan. Lopulta Gaara onnistui murskaamaan hiekallaan Leen käden ja jalan. Hän olisi myös tappanut Leen, mutta Leen opettaja, Might Guy, esti tämän.

Ennen lopullisia otteluita Gaara yritti tappaa sairaalassa nukkuvan Leen. Nara Shikamaru ja Naruto kuitenkin saapuivat paikalle ja estivät häntä. Gaara kertoi heille Shukakusta ja lapsuudestaan, mikä jähmetti Naruton, joka tajusi Gaaran olevan samanlainen kuin hän itse. Kun Gaara oli juuri hyökkäämäisillään kaksikon kimppuun, Might Guy astui sisään huoneeseen lopettaen Gaaran yritykset.

Konohan invaasio

Kun ottelut vihdoin alkoivat, Gaaran oli tarkoitus taistella Sasukea vastaan. Gaaralla oli myös tärkeä rooli ääni- ja hiekkaninjojen hyökkäyksessä Konohaan. Hänen oli tarkoitus vapauttaa Shukaku samalla, kun Orochimarun käärmeet hyökkäsivät kaupunkiin. Sasuke onnistui kuitenkin vahingoittamaan Gaaraa, minkä johdosta hän menetti tajuntansa. Kankurou ja Temari ottivat hänet mukaansa tarkoituksenaan viedä Gaara turvaan parantumaan.

Tätä seurasi pitkä takaa-ajo metsässä, kun Sasuke, Sakura ja Naruto jahtasivat hiekkakolmikkoa. Kankurou joutui jäämään matkalla taistelemaan Shinoa vastaan ja Temari jatkoi matkaansa Gaaran kanssa. Kun Gaara lopulta palasi tajuihinsa, hän alkoi vapauttaa Shukakua. Hän myös taisteli Sasukea vastaan, josta ei kuitenkaan ollut Gaaralle vastusta. Lopulta Naruto päätyy taistelemaan yksin Gaaraa vastaan. Gaara muuttuu kokonaan Shukakuksi, mutta Naruto onnistui summonoimaan Gamabuntan, jonka kanssa voitti Shukakun ja Gaaran. Lopulta sekä Naruto että Gaara makasivat maassa uupuneina, ja Naruto kertoi Gaaralle ymmärtävänsä yksinäisyyden tuskan. Hän myös lainasi Hakun sanoja sanoen, että voimakas on se, jolla on tärkeitä henkilöitä suojeltavana.

Kun Gaaran sisarukset saapuivat, Gaara käski heitä olemaan taistelematta ja kolmikko lähti. Gaara pohti yhä Naruton sanoja ja pyysi anteeksi sisaruksiltaan.

Sasuken palautus

Gaara Sasuken palautuksen aikoihin. Gaara käytti samaa asua myös fillerikautena ja toisessa elokuvassa.

Kun hiekkaninjat saivat tietää Orochimarun huijanneen heidät sotaan Konohaa vastaan, he tekivät rauhan Konohan kanssa. Gaara ja hänen sisaruksensa lähetettiin avustamaan Shikamarun johtamaa ryhmää, jonka tarkoituksena oli palauttaa äänininjojen mukana lähtenyt Sasuke. Gaara saapui pelastamaan Rock Leen taistelusta Kimimaroa vastaan.

Gaaran saapuessa Leen avuksi, hänen persoonallisuutensa oli muuttunut ja Gaara oli huolissaan Leen vammoista ja pahoillaan kaikesta mitä oli tehnyt hänelle. Hän käski Leen pysyä sivussa ja aloitti taistelun. Hän näytti taistelussa useita uusia taitoja, kuten hiekasta tehdyn hyökyaallon jonka lähetti vastustajaansa päin. Kimimaro joutuikin käyttämään toisen tason kirousmerkkiään taistelussa Gaaraa vastaan. Lopulta Gaara hautasi Kimimaron 200 metrin syvyyteen, missä paineen oli tarkoitus estää tätä edes liikuttamasta sormiaan. Kimimaro kuitenkin pakeni tästä Shikotsu Myakun ansiosta luoden samalla huimaavan määrän luupiikkejä maasta. Tämä olisi tappanut Gaaran ja Leen, ellei Gaara olisi luonut heille hiekasta alustat ilmaan. Kimimaro onnistui vielä loikkaamaan Gaaran luokse ja ollessaan juuri iskemässä Gaaraa, hän kuoli omaan tautiinsa. Gaara totesi, että he olisivat kuolleet, jos Kimimaro ei olisi ollut kuolemansairas. Myöhemmin Gaara ja Lee palasivat Konohaan ystävyysliiton solminneina.

Fillerikausi

Myöhemmin Hiekkasisarukset ilmestyivät sarjassa, kun heistä tuli opettajia Sunaan juuri perustettuun ninja-akatemiaan. Gaara otti itselleen ainoastaan yhden oppilaan, sen ainoan, joka suostui olemaan vapaaehtoisesti hänen opetuksessaan: Matsurin. Koska Matsuri pelkäsi vanhempiensa murhan jälkeen aseita, Gaara koulutti hänet käyttämään jouhyou-nimistä asetta (pitkä köysi, jonka päässä on eräänlainen iso tikka). Kun itseään Shitenshouniniksi kutsuva ryhmä kidnappasi Matsuri saadakseen Gaaran, Hiekkakylä kutsui konohalaisia apuun. Jätettyään Temarin taistelemaan Kujakua vastaan ja Kankuroun Ryuugania vastaan, Gaara taisteli ensin Suikoa vastaan ja hyökkäsi myöhemmin Shintenshounenin johtajan, Houkin, kimppuun, mutta jäi itse vangiksi. Paetakseen vankasta sellistään Gaara teki osittaisen Shukaku-muodonmuutoksen ja herätti tahattomasti henkiin Takumi-kylän salaisen aseen, Seimein. Myöhemmin Gaara tappoi Seimein Shukakun keihäällä ja viimeisteli hänet vielä varmuuden vuoksi Sabaku Taisoulla.

Osa II

Pelastakaa Gaara

Gaara taisteli tässä asussa Deidaraa vastaan. Gaara käyttää lisäksi Shippuudenissa mustaa tunika-housuasua, joka on kuin Kankuroun perusasu ilman kuvioita.
Gaara Kazekagena.

Gaara valittiin joskus aikahypyn aikana Viidenneksi Kazekageksi. Ensimmäisissä jaksoissa Deidara tunkeutui Hiekkakylään kaappaamaan Gaaran, jotta Shukaku saataisiin tämän sisältä Akatsukin käyttöön. Pitkän taistelun jälkeen Deidara onnistui voittamaan Gaaran tämän hiekkaan kätketyn räjähdesaven avulla, ja hän poistui Sasorin kanssa Gaara mukanaan.

Kakashin ja Guyn tiimit lähtivät pelastamaan Gaaraa, mutta he pääsivät paikalle liian myöhään: Akatsuki oli ehtinyt jo imeä Shukakun Gaarasta, mihin Gaara kuoli. Kylän vanhin, Chiyo, herätti voimillaan Gaaran henkiin ja uhrasi itsensä. Gaara heräsi henkiin ja havaitsi, että hänen konohalaiset ystävänsä sekä lukuisat Kazekageaan etsineet hiekkakyläläiset seisoivat valtavana massana hänen ympärillään haluten tietää, oliko Gaara kunnossa. Gaara tunsi ensi kertaa eläessään, että häntä todella rakastettiin eikä hän ollut yksin. Shippuudenin jaksossa 32 Gaara palasi takaisin kyläänsä, ja Konohan ninjat lähtivät takaisin kotiin mukanaan hiekkakyläläisten kiitollisuus ja uhkaava uutinen Akatsukista.

Gaaran kyky hallita hiekkaa ja supikoiramaiset silmärenkaat eivät kuitenkaan kadonneet Shukakun poistumisen myötä, vaan Shippuudenin jaksossa 32 nähdään, kun Gaara ohjaa hiekan avulla Naruton kättä vihjatakseen tätä kättelemään itseään. Naruto nimittäin arasteli hyvästelyä, sillä hän ei pitänyt itseään kyllin arvollisena sellaiseen. Masashi Kishimoto onkin vahvistanut kolmannessa hahmo-oppaassaan, ettei Gaaran hiekkakyvyt tai silmärenkaat koskaan katoa, vaikka Shukaku olikin karkotettu hänestä. Toisaalta Shukakun poistaminen sai aikaan sen, että nyt Gaaran henkinen tasapaino on vakautunut ja ettei hänestä ole Shukakun vuoksi enää uhkaa hiekkakyläläisille. Näin ollen Gaara kykenee luultavasti olemaan entistä luotetumpi johtaja hiekkakyläläisille. Hänellä ei kuitenkaan todennäköisesti ole enää automaattista hiekkakilpeä, jonka Shukaku hänelle oli tuonut, vaan hän joutui itse puolustamaan itseään hiekalla.

Kyvyt

Gaaralle tyypillinen tapa vangita vastustaja hiekkaan.

Shukakun isäntäruumiina Gaara kykenee hallitsemaan hiekkaa, yleensä liikutellakseen sitä paikasta toiseen eri tarkoituksia varten. Hän kykenee ilmeisesti hallitsemaan rajattomia määriä hiekkaa päätellen siitä, että hän kykeni luomaan Deidaran hyökätessä koko Hiekkakylän ylle paksun hiekkakilven. Jos hiekkaa ei ole riittävästi, Gaara voi myös hajottaa maaperän mineraaleja hiekaksi oman vakiohiekkansa avulla (kuten hän teki taistellessaan Kimimaroa vastaan). Hän kykenee hallitsemaan mitä tahansa kuivaa hiekkaa [2], joskin tavallisen hiekan käyttö uuvuttaa häntä enemmän kuin hänen oman, kalebassissa olevan hänen omalla chakralla kyllästetyn hiekan käyttö [3]. Gaara kykenee myös käyttämään tehokkaammin kalebassihiekkaansa kuin vierasta hiekkaa.

Taistelun aikana Gaara ei juurikaan liiku, vaan hän seisoo paikoillaan ja antaa hiekan tehdä työt (joskin chuuninkokeiden jälkeen Gaara alkaa elehtiä enemmän hiekkaa käyttäessään). Hän ei myöskään käytä pahemmin taijutsua. Koko sarjan aikana Gaaran tavallisin ja keskeisin taistelumetodi näyttää olevan vastustajan nappaaminen hiekkaan, tämän liikkumisen estäminen ja mahdollisesti tämän murskaaminen.

Gaaran automaattinen hiekkakilpi.

Gaaran puolustus on erittäin hyvä. Peruspuolustuksena hänellä on yllään hänen tahdostaan ja reflekseistään riippumaton hiekkakilpi. Gaara kykenee vahvistamaan kilven jopa teräksen vahvuiseksi. Kilven voi kuitenkin rikkoa erittäin voimakkailla liikkeillä, tai sen voi ohittaa erittäin nopeilla tekniikoilla. Jos näin käy, Gaaralla on vielä käytössään hiekkahaarniska, joka peittää hänen koko ruumiinsa. Hiekkahaarniskan ylläpito kuitenkin vaatii paljon chakraa ja lisää oleellisesti Gaaran painoa.

Puolustuksen ja hyökkäyksen lisäksi Gaara voi käyttää hiekkaansa muihinkin tarkoituksiin. Hän voi esimerkiksi luoda hiekasta hiekkakloonin, joka kestää useimpia muita klooneja paremmin iskuja ja voi napata sisäänsä vaikka itseensä isketyn nyrkin. Toinen huomattava hiekan käyttökohde on hiekasta koottu niin kutsuttu kolmas silmä, leijuva hiekkapallo, joka on yhteydessä Gaaran näköhermoihin ja jota voi käyttää vakoiluun tai iskujen ohjaamisen Gaaran ollessa kokonaan hiekkakilven sisällä. Gaara voi myös luoda itselleen ja muille hiekkaisen, leijuvan alustan, jonka avulla hän voi lentää.

Gaara osittaisessa Shukaku-hahmossa, jossa hänestä näkyy vain jalat.

Epätoivoisissa tilanteissa Gaara voi ottaa Shukakun hahmon keräämällä hiekkaa päälleen, mikä tekee hänestä moninkertaisesti vahvemman kuin mitä hän on tavallisesti. Hänen fyysinen voimansa kasvaa valtavasti, mutta Shukaku-muodonmuutos aiheuttaa myös sen, että hänen verenhimonsa kasvaa holtittomaksi. Gaara voi muuttua Shukaku-muotoonsa joko osittain, ihmisen kokoisena tai Shukakun luonnollisessa koossa. Oikean Shukakun kopiona Gaara oleilee olennon sisällä turvassa mutta kykenemättömänä liikkumaan. Gaara voi myös antaa Shukakulle kokonaan vallan vaipumalla itse uneen. Tämän tehdäkseen Gaaran on kuitenkin tultava hiekka-Shukakun ulkopuolelle ja nukahtaa siihen, jolloin hän on jutsun aikana altis hyökkäyksille. Gaara tosin nukahtaa vain kerran Naruton aikana, Konohan invaasion aikana.

Myöhemmin on havaittavissa, että Gaara saa paremman otteen Shukakusta, jolloin hänen oma persoonansa nousee Shukakun verenhimon edelle. Shippuudenin alussa jopa näytetään, että Gaara kykenee luomaan useita Shukakun käpäliä menettämättä itsehallintaansa. Kun Shukaku sittemmin poistetaan Gaarasta, huomataan, etteivät Gaaran hiekkavoimat ole kadonneet minnekään, vaan hän kykenee yhä ohjaamaan hiekkaa.

Hahmon luominen

Masashi Kishimoto teki Gaaran eräänlaiseksi Naruton vertailuversioksi ja antoi tälle hyvin samanlaisen menneisyyden kuin sarjan päähenkilölle sillä erotuksella, että siinä missä Naruto pyrki tiivisti muiden ihmisten hyväksyntään, Gaara sulkeutui toisilta ihmisiltä ja muuttui sadistiseksi ja kieroutuneeksi. Kishimoton tarkoituksena oli tehdä Gaarasta sympatiaa herättävä hahmo, joka olisi taustastaan huolimatta täysi vastakohta iloiselle ja hieman riiviömäiselle Narutolle.

Kun Gaara sisaruksineen astui uudelleen kuvioihin "Sasuken pelastuksessa", Kishimoto vaihtoi sisarusten asusteita, koska ensimmäisiä asuja oli hänen mielestään vaikea piirtää. Samalla Kishimoto halusi korostaa Gaaran persoonan muutosta Naruton kohtaamisen jälkeen. Inspiraationsa Gaaran asuun Kishimoto on kertonut eräästä suosikkielokuvastaan, Matrixista. Hän on myös kertonut pitävänsä eniten Gaaran "Sasuken palautuksen" aikaisesta asusta kaikista Hiekkasisaruksien asuista.

Triviaa

 • Sabaku no Gaaran ainut suomennos ei ole Aavikon Gaara, vaan itse asiassa kanjit, joilla Gaaran koko nimi kirjoitetaan, ovat sanatarkasti suomennettuna Hiekkavesiputouksen Gaara. Koska hiekkavesiputous-kanjit (砂瀑) kuitenkin muistuttavat paljon aavikko-kanjeja (砂漠), koska ne lausutaan täsmälleen samalla tavalla ja koska hiekkavesiputous-kanjien merkitys on aika erikoinen, Sangatsu Manga on suomentanut Sabaku no Gaaran Aavikon Gaaraksi. [4]
 • Gaaran etunimi muodostuu kolmesta kanjista, 我愛羅. Ensimmäinen kanji, "ga", tarkoittaa minää. Toinen, "a" (lausutaan tavallisesti "ai"), tarkoittaa rakkautta tai rakastamista. Kolmas kanji, "ra", tarkoittaa demonia. Suoraan käännettynä Gaaran nimi siis tarkoittaa "demonia, joka rakastaa vain itseään". [5] Tämän nimen antoi Gaaran oma äiti juuri ennen kuolemaansa kuvatakseen inhoaan Gaaraa kohtaan. Nimen kanjit ovat peräisin seuraavan fraasin kanjeista: 我を愛する修羅 (ware wo ai suru shura, suom. itserakas verilöyly)
 • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan:
  • Gaara harrastaa kaktusten kasvatusta
  • Gaaran lempiruokaa ovat suolattu kieli ja kivipiira, kun taas hän inhoaa eniten makeaa papuhyytelöä ja kastanjakonvehteja.
  • Hänen syntymäpäivänsä on 19.1
  • Hänen pituutensä ennen aikahyppyä 148,1 cm ja jälkeen 166,1 cm ja paino ennen aikahyppyä 40,2 kg ja jälkeen 50,9 kg.
  • Hän on suorittanut 34 virallista tehtävää: 0 D-tason tehtävää, 9 C-tason tehtävää, 8 B-tason tehtävää, 14 A-tason tehtävää ja 3 S-tason tehtävää.
  • Hänen veriryhmänsä on AB.
  • Hänen suosikkisanansa ovat "rakkaus" ja "tulevaisuus".
 • Gaara ei ollut nähnyt omaa vertaan ennen kuin Sasuke käytti Chidoriaan häneen
 • Gaaran kertoman mukaan Shukaku on ollut ennen häntä jo kahdessa hiekkakyläläisen ruumiissa.
 • Gaaran kalebassihiekka haisee vahvasti vereltä (tai ainakin haisi chuuninkokeiden aikana ennen kuin Gaara tappoi sadekyläläisiä geninejä)[6].
 • Gaara on nuorin koskaan sarjassa nähty kage: vain 15-vuotias. Hänet kuitenkin valittiin kageksi aikahypyn aikana, jolloin hän saattoi olla jopa 13-vuotiaana kage. Ei kuitenkaan tiedetä, onko Gaara kaikkien aikojen nuorin kageksi valittu.

Lähteet

 1. Mangan 453. luku, sivut 19-20
 2. Jakso 218
 3. Jakso 217
 4. 4. suomenkielinen Naruto-pokkari
 5. Narutopedia
 6. Jakso 034


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari