Jiraiya

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta
Jiraiya
Jiraiya.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 50-51 vuotta
Ikä (Shippuuden): 53-54 vuotta (kuollut)
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Musta
Ninja-arvo: Sannin
Elementti: Tuli, maa
Ensi-esiintyminen: Jakso 52
Viimeinen esiintyminen: Jakso Shippuuden 133


Jiraiya on yksi kolmesta kuuluisasta Sanninista Tsunaden ja Orochimarun lisäksi, ja heidän kolmen opettajana oli itse Kolmas Hokage. Jiraiya oli Neljännen Hokagen ja sittemmin myös Uzumaki Naruton opettaja. Jiraiya kirjoittaa lisäksi muun muassa Kakashin suosimia Icha Icha Paradise -kirjoja, joita varten hän tekee tutkimustyötä tirkistelemällä ja maksamalla naisseurasta. Jiraiya onkin (omien sanojensa mukaan) superpervo ja melkoisen alkoholiriippuvainen, mutta myös erittäin voimakas ninja.

Tausta

Jiraiya kuului samaan genin-tiimiin yhdessä Tsunaden ja Orochimarun kanssa, ja kolmikkoa johti Sarutobi Hiruzen, joka tunnettiin myöhemmin Kolmantena Hokagena. Kolmikon kokoonpano muistutti Team 7:ää: Jiraiya oli Naruton kaltainen yli-innokas melskaaja, Orochimaru taas oli yhtä viileä, aikuismainen ja älykäs kuin Sasuke, Tsunade puolestaan oli alvariinsa riidoissa Jiraiyan kanssa, kuten Sakura oli Naruton kanssa. Tiimin jäsenet tunnettiin myöhemmin "Kolmena Legendaarisena Sanninina".

Jouniniksi tullessaan Jiraiya johti genin-tiimiä, johon kuului Namikaze Minato eli tuleva Neljäs Hokage sekä kaksi toistaiseksi nimeämätöntä jäsentä. Kun vuosia myöhemmin Orochimaru karkasi Konohasta, Jiraiya jahtasi häntä ja yritti saada hänet takaisin. Kävi kuitenkin ilmi, ettei Orochimaru ollut aikeissa palata. Tuntien syyllisyyttä ystävänsä paosta Jiraiya jäi kiertelemään maita ja mantuja pysyäkseen perillä Orochimarun toimista sekä järjestöstä johon tämä oli liittynyt, Akatsukista.

Persoona

Huolimatta siitä, että Jiraiya on ollut kauan poissa kotikylästään Konohasta, hän on pitänyt kotiinsa lujia suhteita. Hän on luonteeltaan melkoisen kunniantuntoinen: Kun Kolmas Hokage kuoli ja Konohan neuvosto pyysi Jiraiyaa ryhtymään uudeksi Hokageksi, tämä kieltäytyi ja ehdotti tilalle Tsunadea. Syy tähän oli se, että Jiraiya ei tuntenut itseään arvolliseksi Hokageksi, koska hän ei kyennyt pelastamaan Kolmatta. Kun Jiraiya ja Naruto sitten löysivät Tsunaden ja alkoivat epäillä, että tämä teki yhteistyötä Orochimarun kanssa, Jiraiya ilmoitti tappavansa Tsunaden mikäli tämä olisi aikeissa pettää Konohan. Kun kävi ilmi, että Tsunade oli uskollinen kylälleen ja kun nainen ryhtyi Hokageksi, Jiraiya toimi hänen luotetuimpana neuvonantajanaan ja vakoojanaan.

Jiraiya on sanonut itseään superpervoksi, jota ei sovi verrata tavallisiin pervoihin. Hän on jopa kehittänyt Touton Jutsun voidakseen tirkistellä salaa alastomia naisia. Jiraiya väittää tirkistelevänsä "tutkimuksen vuoksi" (jopa lapsena hän väitti niin). Hän ei ikinä peittele pervouttaan ja vaikuttaa jopa olevan ylpeä siitä. Sen vuoksi Naruto kutsuukin jopa toisten edessä Jiraiyaa "pervoksi erakoksi" (jap. Ero-Sennin, eng. Pervert Hermit, Pervy sage tai Pervert Sennin) eikä kutsu tätä oikeastaan muilla nimillä. Pervoiluylpeydestään huolimatta Jiraiya ei oikein pidä tästä nimestä. Mikäli pervoilua ei oteta lukuun, Jiraiya on, kuten sanottu, voimakas ninja ja hivenen omapäinen persoona. Hän on yksi Naruton merkittävimmistä opettajista, eikä hän aliarvioi useinkaan oppilaitaan.

Taistellessaan Jiraiya intoutuu usein posaaraamaan. Hän usein ottaa taistelun aikana perinteisiä kabuki-teatteriasentoja, ja ärsyyntyy mikäli hänen posaarauksensa keskeytetään. Tästä huolimatta Jiraiya on tositilanteissa hyvin vakava ja asiallinen.

Osa I

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Osa II

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta
Underconstruction.png Artikkelin kieliasu vaatii oikomista.
Tarkempia tietoja saattaa olla tarkistuslistassa.

Jiraiya auttaa Narutoa saamaan Sasuken takaisin Ryhmä 7:nteen ja pyytää saada kouluttaa Narutoa uudelleen. Luvan saatua, Jiraiya otti tämän Yukaguren kylään. Jiraiya opettaa Narutoa summonoimaan Gamabuntan. Jiraya on hyvin kiitollinen Naruton edistymisestä, ottaen huomioon ylä- ja alamäet sekä korkean tavoitteen. Pitkän matkan kuluttua Naruto oppii summonoimaan useitakin, suuria ja pieniä sammakoita.

Jiraiyan menneisyydestä kerrotaan, että Jiraiya olisi halunnut voittaa Tsunaden sydämmen, mutta ei pystynyt siihen riitojen ja Tsunaden omien mielipiteiden takia. Ninjasodassa Jiraiya, Orochimaru ja Tsunade olivat löytäneet joukon perheettömiä lapsia, Yahikon, Konanin ja Nagaton (nykyisen Painin). Tsunade käski kolmikon häipyä ja Orochimaru sanoi tappavansa heidät "turvallisuuden" takia, mutta Jiraiya otti pitkän mielenjohteen muututtua kolmikon mukaansa. Jiraiya opetti heitä ja piti eniten Nagatosta. Hänelle oli ennustettu, että joku tulisi pelastamaan kaikki suurimman hädän hetkellä ja Jiraiya silloin uskoi ennustuksen tarkoittavan Nagatoa. Lasten kasvaessa ja Jiraiyan lähtiessä, Jiraiya sai opetettavakseen Namikaze Minaton ja pari muuta lasta. Minaton kasvaessa aikuiseksi, hän oli mennyt naimisiin Uzumaki Kushinan kanssa ja he olivat saamassa lapsen. Minaton lukiessa Jiraiyan kirjoittamaa kirjaa pojasta nimeltä Naruto, Minato sai idean antaa tulevan lapsensa nimeksi Naruto. Myös Kushina piti ajatuksesta. Jiraiya ekaksi vastusteli, sillä oli keksinyt tämän Ramenista, mutta luovutti. Myöhemmin, Namikaze Minato risti Jiraiyan Naruton kummisedäksi.

Takaisin nykyiseen: Jiraiya on näyttänyt Narutolle tien päästä Sammakkomaailmaan harjoittelemaan voimiensa kanssa. Pain (entinen Nagato) haasti Jiraiyan taistoon, näyttääkseen mihin pystyi. Taistelun päätökseksi Jiraiya viimein tajusi että ennustus kaikkien sankarista olikin Naruto. Jiraiya kuoli hymy kasvoilla Painin tapettua hänet suureen veteen.

Taidot

Sanninina Jiraiya on hyvin voimakas ninja, ja hänen voimansa ovat Kage-tasoa. Hän on niin vahva, että jopa Uchiha Itachi ja Hoshigaki Kisame, voimakkaat akatsukilaiset, eivät halunneet päätyä suoraan taisteluun häntä vastaan.

Jutsujen suhteen Jiraiya vaikuttaa olevan melkoinen perfektionisti, ja hän pyrkii hiomaan aina jutsunsa - jopa E-tason jutsut - täydellisiksi ja äärimmäisen voimakkaiksi. Tästä huolimatta Jiraiya ei ole kovin hyvä genjutsussa.

Jiraiya voi summonoida erilaisia sammakoita, joista suurin on jättiläismäinen Gamabunta-sammakkosoturi. Hän käyttää myös hiuksiaan jutsuihin esim. Ninpou, Hari Jizou-nimisessä jutsussa.


Jiraiya summonoi "kaksi suurta erakkoa (Two Great Hermits)" taistellessaan Painia vastaan. Nämä kaksi vanhaa (joskin vain käsinukkien kokoista) sammakkoa ovat todella voimakkaita, ja pystyvät mm. käyttämään genjutsua, joka halvaannuttaa kohteen täydellisesti, jättäen vain puhekyvyn. Lisäksi tekniikka lisää Jiraiyan itsensä voimia. Jiraiya kutsuu tätä yhdistelmää Sennin Moodoksi, joka on luutavimmin Jiraiyan vahvin "ase". Sennin Moodoon muuttuminen vei Jiraiyalta useita minuutteja.

Nuoruudessaan Jiraiya kohtasi kaikista mahtavimman sammakon, joka ennusti Jiraiyan ottavan pian oppilaan, joka joko tuo maailmaan rauhaa, tai vie sen pimeyteen. Myöhemmin Jiraiyan ottettua Nagato, Konan ja Yahiko oppilaikseen hän alkoi uskoa, että tällä ennustuksella tarkoitettiin Nagatoa. Taistelussaan Painia vastaan Jiraiya lopulta tajuaa, että ennustus tarkoittikin Narutoa. Pain voitti taistelun ja juuri ennen kuolemaansa Jiraiya lähetti yhden sammakoistaan (itse asiassa toisen suurista erakoista) viemään salakoodin takaisia tietoja Tsunadelle. (ks. lisää: Jiraiyan viimeinen viesti)


Triviaa

  • Jiraiyan otsakilvessä oleva kanji (油, abura) tarkoittaa suomeksi 'öljyä'. [2]
  • Jiraiyan nimi tulee japanilaisen "Jalon Jiraiyan tarina"-nimisen teoksen päähenkilön nimestä. Tämän tarinan Jiraiyalla oli Tsunade-niminen vaimo, ja Orochimaru oli hänen petturitoverinsa. Tämän tarinan Jiraiya kykeni muuttumaan jättiläissammakoksi ja oli muutenkin sammakkojen ystävä.
  • Nimi "Jiraiya" (児雷也) tarkoittaa 'nuorta ukkosta'.
  • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan Jiraiya on 191,2 cm pitkä ja painaa 87,5 kg. Hänen syntymäpäivänsä on 11. marraskuuta ja veriryhmä B.

Lähteet

  1. Naruto manga 373
  2. Kanjikaveri.net


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari