Yamanaka Ino

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Yamanaka Ino
Yamanaka Ino S.JPG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 12-13 vuotta
Ikä (Shippuuden): 15-16 vuotta
Sukupuoli: Nainen
Silmien väri: Siniset
Ninja-arvo: Jakso 1: Ninja-oppilas
Jakso 2-220: Genin
Shippuuden: Chuunin
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 1
Viimeinen esiintyminen:

Yamanaka Ino on Chuunin-tason ninja ja Yamanaka-klaanin jäsen. Hänen tiimiinsä kuuluu myös Chouji ja Shikamaru, ja sitä johti Sarutobi Asuma.

Taustaa

Sakuraa kiusattiin pienenä hänen suuren otsansa vuoksi, mutta Ino puolusti häntä kiusaajia vastaan ja opetti hänet hyväksymään itsensä sellaisena kuin hän on. Hänestä tuli Sakuran paras ystävä. Tyttöjen välit kuitenkin myöhemmin muuttuivat, kun molemmat ihastuivat Sasukeen. Sakura ja Ino tappelivat (pääasiassa ennen aikahyppyä) paljon, usein Sasuken vuoksi, mutta toisinaan myös vain kilpailunhalusta. Sasuken mielestä tyttöjen käytös oli vain ärsyttävää. Esimerkkinä tyttöjen käytöksestä olkoon Naruton kolmas jakso, jossa tytöt tappelivat siitä, kumpi saa istua Sasuken viereen. Sasuke vain katsoi heitä ja tuhahti mielessään: "Kuinka ärsyttävää." Ino uskaltaa kyllä näyttää Sasukelle tunteensa, mutta tämä viis veisaa(kuten Sakurankin tapauksessa). Inon kilpailunhalu Sakuraa kohtaan vain kasvoi, kun Sakura pääsi samaan tiimiin Sasuken kanssa.

Luonne

Ino ennen aikahyppyä

Ino on melko pinnallinen, ja hän ajattelee koko ajan poikia ja miettii, näyttäisikö hän paremmalta jos hän laihduttaisi. Ino on myös hyvin itsevarma ja puhelias, eikä hän pelkää kertoa mitä mieltä hän on jostain tilanteesta: hän on esimerkiksi kehottanut moneen kertaan Choujia laihduttamaan. Ino on korviaan myöten ihastunut Sasukeen, mutta ei tiedetä muita syitä hänen ihastukseensa kuin se, että Sasuke oli luokkansa paras ja suosituin oppilas.

Usein tiimissään Ino ottaa johtoaseman ja saattaa vaikuttaa itsekeskeiseltä. Tosiasiassa hän kuitenkin välittää tiimitovereistaan, ja hän oli esimerkiksi valtavan helpottunut, kun hän kuuli Choujin selvinneen miltei hengenvaarallisista vammoista Sasuken noudon jälkeen. Shikamaru ei yleensä vastustele Inon komentoja, vaikka hän pitääkin useimpia naisia "vaivalloisina". Tähän tosin syynä taitaa olla se, ettei Shikamaru halua kohdata Inon itsepäisyyskohtauksia. Asuma on havainnut, että Inolla on ote tiiminsä pojista, ja ennen kuolemaansa hän pyysi Inoa pitämään huolen pojista, jotteivät nämä joutuisi pulaan.

Inon on osoitettu olevan myös hyvin älykäs ja tarkkaavainen: esimerkiksi chuuninkokeessa Ino leikkasi hiuksensa luodakseen niistä chakraköyden, jolla hän sitoi Sakuran. Lisäksi Konoha 11-tarinassa hän kykeni arvioimaan tapaamiensa ihmisten tilanteen katsomalla heidän käsiään.

Ulkonäkö

Kilpaillessaan Sakuran kanssa paremmuudesta Ino on pitänyt tarkkaa huolta ulkonäöstään. Suurin osa hänen ylpeydestään onkin hänen ulkonäössään, mikä on ilmennyt jo hänen varhaisista kouluvuosistaan asti. Ino pitää itseään luokkansa kauneimpana kunoichina ja huolehtii olemuksestaan tarkasti, mikä ilmenee ainaisina dieettien miettimisinä. Hänen huomattavimmat ulkonäölliset piirteensä ovat hänen siniset silmänsä ja pitkät vaaleat hiuksensa. Ino pitää hiuksensa aina ponihännällä ja pitää kasvojensa oikealla puolella pitkähköä otsatukkaa. Inon silmät muistuttavat hyvin paljon Gaaran turkooseja silmiä, värisävy on vain erilainen.

Ino on koko sarjan aikana pukeutunut violettiin ja melko paljastavaan asuun. Ennen aikahyppyä hän piti otsasuojustaan vyönään, mutta jostain syystä hän on lopettanut kokonaan sen käytön aikahypyn jälkeen. Aikahypyn jälkeisessa asussa Inolla ei ole siteitä vatsansa päällä (jolloin nyt hänen vatsansa näkyy) ja hän käyttää sasukemaisten "irtohihojen" sijaan kyynärpäissään ja polvissaan jonkinlaisia verkosta tehtyjä irtohihoja ja -lahkeita.

Osa I

Underconstruction.png osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Chuunintestit

Chuuninkokeessa Ino joutui vastakkain Sakuran kanssa, ja tässä taistelussa he osoittivat ystävyytensä jäljellä olevia siteitä: Ino esimerkiksi epäröi lyödä Sakuraa, ja molemmat nostivat otsasuojuksensa otsilleen eräänlaiseksi merkiksi toisilleen. Ino myös otti kunai-veitsen käteensä ja leikkasi hiuksistaan ison tukon, samoin kuin Sakura, joka joutui leikkaamaan hiuksensa paetakseen Kiniltä chuuninkokeen toisessa osassa, Kuoleman metsässä.Inon onnistui saada Sakura hetkeksi Shintenshin no jutsunsa haltuun, mutta Sisäinen Sakura onnistui kuitenkin kumoamaan Inon jutsun ja tyttöjen kaksintaistelu päätyi molempien osapuolten tyrmäykseen, eikä kumpikaan päässyt jatkoon. Myöhemmin, chuunin-kokeiden jälkeen, tyttöjen välit lämpenivät taas ja he alkoivat kohdella toisiaan aiempaa ystävällisemmin, mutta he eivät näy olevan vieläkään parhaat ystävykset.

Osa II

Underconstruction.png osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Shippuudenissa Inosta on tullut myös lääkintäninja, kuten Sakurastakin, ja hänkin alkaa tuntea vetovoimaa Saita kohtaan (etenkin, kun lempinimiä keksiessään Sai nimesi Inon "Neiti Kauniiksi" (Ms. Beautiful)).

Taidot

Underconstruction.png osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Triviaa

 • Inon nimi tarkoittaa karjua, eli villisikaa ja tästä johtuen Sakura kutsuu häntä Ino-possuksi (Ino-pig). Ino kutsuu vastaiskuksi Sakuraa otsatytöksi (forehead-girl).
 • Masashi Kishimoto hahmo-oppaiden mukaan:
  • Ino on Shippuudenissa 162,2cm pitkä ja painaa 46,0 kg. Hänen vastaavat mittansa ennen aikahyppyä olivat 149,3-151,2cm ja 38,2-38,5kg.
  • Hänen syntymäpäivänsä on 23. syyskuuta (eli hän on Shikamarua päivän nuorempi).
  • Hänen veriryhmänsä on B.
  • Hänen lempiruokaansa ovat minitomaatit.
  • Ino pääsi chuuniniksi 14-vuotiaana.
  • Hän haluaisi kaikkein mieluiten taistella Sakuraa vastaan.
  • Hänen suosikkifraasinsa on "monia merkityksiä tuoreiden kukkien takana".
 • Mangassa ei selitetä, miten Ino oppi lääkintäjutsuja. Sen sijaan fillerikauden viimeisessä jaksossa näytetään, miten hyödyttömyyteensä turhautunut Ino meni Sakuran luokse kysymään, voisiko hänkin ryhtyä Tsunaden oppilaaksi.
 • Inon äitiä ei ole koskaan näytetty sarjassa. Kuitenkin englanninkielisessa animedubbauksessa Ino huutaa näin: "Mom! I'm going out for a walk!" (Äiti! Menen ulos kävelemään!) kun Sakura menee tapaamaan sairaalaan päätynyttä Sasukea. Alkuperäiskielisessä animessa ei tosin ole vastaavaa kohtausta, eikä Inon äiti vastaa huutoon englanninkielisessä dubbauksessa.
 • Animessa Inolla on oma versionsa Sakuran sisäisestä minästä, Sisäinen Ino.

Lähteet


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari