Maito Gai

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Maito Gai
Maito gai.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 26-27 vuotta
Ikä (Shippuuden): 29-30 vuotta
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Mustat
Ninja-arvo: Jounin
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 22
Viimeinen esiintyminen:

Maito Gai (alias "Superkulmakarva-sensei" Naruton sanoin, virallisessa mangassa ja animessa Might Guy, ks. Trivia) on superkiihkeää konohalainen jounin ja johtaa Team Gai-ryhmää, johon kuuluvat Rock Lee, Tenten ja Hyuuga Neji.

Luonne

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Paksuista kulmakarvoistaan, vihreästä verryttelyhaalaristaan ja kiiltelevästä pottakampauksestaan tunnettu Gai käyttää usein itsestään nimitystä "Konohan ylpeä vihreä peto" (eng. Konoha's Prideful Green Beast, jap. Konoha no Kedakai Aoi Moujuu). Hänen ainutlaatuisiin tapoihinsa kuuluu muun muassa erilaiset kliseet "nuoruudesta" ja "nuoruuden voimasta ja palosta", jotka ovat pääasiassa peräisin niin kutsutuista "nuoruus-animeista" (seishun). Gain tunnetuin piirre on niin kutsuttu "kiva tyyppi -poseeraus", jossa hän nostaa peukalonsa pystyy, iskee silmäänsä ja hymyilee valkeat hampaat loistaen. Kun Gai ja Lee tekevät toisilleen lupauksen, he tekevät tämän eleen osoitukseksi lupauksen pitävyydestä.

Gai on hyvissä väleissä kaikkien oppilaittensa kanssa, mutta erityisen läheinen hän on Rock Leelle, joka muistuttaa häntä hänen nuoruusvuosistaan. Sekä Gaita että Leetä on nimittäin haukuttu luuseriksi heidän taidottomuutensa tähden, mutta lopulta molemmat päättivät osoittaa, että kovalla työllä voi saavuttaa mitä tahansa. Tämän vuoksi Gai kiinnittää Leen koulutukseen enemmän huomiota kuin Nejin tai Tentenin vastaaviin, ja he kaksi harjoittelevat senkin jälkeen kun toiset ovat lopettaneet siltä päivältä. Tämän vuoksi ja sen vuoksi, että Lee tahtoo tulla pelkkää taijutsua käyttäväksi loistavaksi ninjaksi, Gai on opettanut Leelle muutamia kiellettyjä tekniikoita, mutta on määrännyt ettei niitä saa käyttää muulloin kuin erityishätätilanteessa. Vaikka Gai tietää opettamiensa tekniikoiden vaarat, hän toivoo Leen tulevan joskus erinomaiseksi ninjaksi, eikä siksi piittaa seurauksista. Kuitenkin kaikesta huolimatta Gai on erittäin huomioiva ja omistautuva opettaja, ja hän tekee parhaansa jotta hänen kolme oppilastaan saavat kukin kattavan koulutuksen omille aloilleen.

Gailla on erityinen ja kuulemma salainen harjoittelumetodi, jota hän kutsuu "Minun sääntöni"-filosofiaksi. Gai määrää itselleen jonkin tietyn tehtävän, jonka hän tekee, mikäli hän ei onnistu suorittamaan varsinaista tehtävää tai haastetta (esimerkiksi vetää 500 vatsalihasliikettä, mikäli ei onnistu vetämään 100 kertaa leukaa). Jälkimmäinen tehtävä on yleensä paljon vaativampi kuin varsinainen tehtävä. Gain mukaan tehtävän määrääminen luo eräänlaiset "kahleet" varsinaista tehtävää varten ja saa siten hänet tekemään varsinaisen tehtävän tosissaan. Toinen etu on se, että jälkimmäisen tehtävän suorittaminen käy treenaamisesta. Gai opetti tämän harjoittelumetodin myös Leelle, joka hyödyntää tätä metodia ahkerasti. Lee on alkanut viedä aikahyppyyn mennessä tätä sääntöä niin pitkille rajoille ettei Gaikaan pysy perässä, minkä perusteeksi Gai valittaa sitä, "ettei hän ole yhtä nuorekas kuin aiemmin".

Gain ja Leen välinen "opettaja-oppilassuhde" on mennyt niin tiiviiksi, että Gai vaatii Leeltä tiukkojen sääntöjen noudattamista ja saattaa jopa lyödä tätä, jos tämä rikkoo sääntöjä vähänkin. Yleensä Gai antaa Leelle rangaistukseksi jonkin kovan harjoitusurakan, jonka tarkoituksena on parantaa Leen keskittymistä ja kuria. Tavallisesti tässä tilanteessa molemmat purskahtavat kyyneliin ja syleilevät toisiaan, minkä on tarkoituksena osoittaa kuinka vahvasti Lee katuu hairahdustaan. Gai on yrittänyt käyttäytyä samoin myös Tenteniä ja Nejiä kohtaan, ja Tenten on yleensä suostuvaisempi osallistumaan Gain kummallisiin tapoihin kuin stoistinen Neji.

Gai ja Kakashi ovat iänikuisia kilpailijoita, tosin vain yksipuolisesti, sillä Kakashi ei kilpaile Gain kanssa vaan ainoastaan toisin päin. Kakashin välinpitämätön suhtautuminen kilpailuun ärsyttää Gaita loputtomiin. Gai usein haastaa Kakashin taistelemaan itsensä kanssa, ja taistelulajit sisältävät kaikkea mahdollista aina kivi-paperi-sakset-pelistä sumopainiin. Gai johtaa tällä hetkellä 50 voitolla ja 49 häviöllä, joskin viimeisin "taistelu" oli kivi-paperi-sakset-peli, jota Kakashi ehdotti, kun hän oli kyllästynyt tappelemaan varsinaisesti. Kakashi suhtautuu kilpailusuhteeseen hyvin flegmaattiseen tapaansa, mutta Gai ottaa heidän väliset taistot hieman liiankin tosissaan. Hän esimerkiksi jopa lupasi viimeksi mainitussa pelissä kävellä Konohan ympäri 500 kertaa käsillään seisten mikäli häviäisi (ja niin hän hävisikin).

Osa I

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Osa II

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Taidot

Gai on Konohan huippuninjoja ja erikoistunut taijutsuun. "Minun sääntöni"-filosofian avulla hän on vienyt kehonsa usein äärirajoille, minkä ansiosta hän voi käyttää Gouken-taistelutyyliä sen koko potentiaalissaan. Koulutuksen ansiosta hän on myös hurjan nopea, niin nopea että tavallisin silmin hän näyttää muuttuvan näkymättömäksi. Hän on myös niin vahva, että hän voi iskeä täysikasvuisen miehen kiinteästä seinästä läpi ilman mitään chakra-avustuksia[1]. Gai on myös hyvä käyttämään nunchakuja, vaikkakin hän käyttää niitä vain jos on äärimmäinen tilanne.

Vaikka Gaita pidettiin lapsena luuserina, hän oli erinomainen oppilas. Hän pääsi geniniksi 7-vuotiaana ja chuuniniksi 11-vuotiaana. Uchiha Itachi on usein varoittanut liittolaisiaan aliarvioimasta Gaita. Päätellen siitä, että jopa Itachi luokittelee Gain vaaralliseksi vastustajaksi, on oletettavaa, että Gai on huipputason taistelija.

Hachimonit

Leen tavoin Gaikin osaa avata Hachimoneja eli kahdeksan suurta chakraporttia. On näytetty, että hän osaa avata niitä ainakin kuusi kahdeksasta, mikä kertoo hänen olevan erittäin hyvä siinä. Taistellessaan Hoshigaki Kisamea vastaan Gai avasi kuusi porttia ja käytti hurjan tehokasta Asa Kujaku-tekniikaa. Kuitenkin porttien avaaminen vahingoittaa avaajan ruumista, joten sekä Gai että Lee ovat päättäneet avata portteja vain hengenvaarassa tai lähimmäistä suojellakseen. Edes kuuden portin avaus ei kuitenkaan näytä tuovan Gaille suuria vammoja vaan ainoastaan kovan väsymyksen, mikä nähtiin Gain taistellessa Kisamea vastaan.

Muut kyvyt

Kuten Lee, Gai on erikoistunut lähitaistelutekniikoihin eli taijutsuun, mutta toisin kuin Lee, hän pystyy käyttämään myös ninjutsua ja kenties myös genjutsua. Hän käyttää niitä kuitenkin hyvin harvoin, ja hän käyttää esimerkiksi Henge no jutsun sijaan oikeita valepukuja[2]. Ainoa ninjutsu, jonka hänen on osoitettu tekevän, on Ninkamen summonointi, eikä hän sitäkään ole tehnyt lukijoiden tai katsojien nähden.

Gai keksi Kakashia vastaan harjoitellessaan keinon välttää Sharinganin katsomalla vastustajan silmien sijaan tämän jalkoja. Tällöin voidaan ennustaa vastustajan liikkeet jaloista ja välttää Sharinganin genjutsut. Gai on toistaiseksi ainut konohalainen joka osaa käyttää tätä tekniikkaa kunnolla, mutta hän on opettanut sen alkeet myös ainakin Asumalle, Kurenaille ja ehkä myös Kakashille.

Triviaa

 • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan:
  • Maito Gai on 184 cm pitkä ja painaa 76 kg.
  • Hänen syntymäpäivänsä 1. tammikuuta ja veriryhmänsä B.
  • Hänen lempiruokaansa ovat supermausteinen curryriisi ja currynuudelit, eikä hän osaa nimetä mitään ruokaa mistä ei pitäisi.
 • Virallisesti Maito Guy kirjoitetaan länsimaalaisittain "Might Guy". Tämän Kishimoto on kertonut toisessa Naruto-hahmo-oppaassaan. Tässä wikissä käytetään kuitenkin fanisubbien muotoa "Maito Gai", joka on romajisoitu muoto alkuperäismangassa käytetyista kanamerkeistä. Virallisessa mangassa ja animessa käytetään muotoa "Might Guy".
 • Nimi "Might Guy" itsessään on tarkoitettu kuvaamaan Gain "kuumapäinen sankari"-luonnetta, jollainen esiintyy usein elokuvassa ja animeissa.
 • Gain ulkonäkö ja tavat pohjautuvat monin paikoin kiinalaiseen toimintasankariin Bruce Leehin.
 • Jotkut fanit ovat epäilleet, että Maito Gai olisi todellisuudessa Rock Leen isä, koska hahmot näyttävät toisiltaan. Tämä ei kuitenkaan ole todennäköisesti totta: Lee alkoi pitää samanlaista kampausta ja vaatetusta kuin Gai vasta tultuaan tämän oppilaaksi, ja sitä paitsi Gai oli Leen syntyessä vain noin 13-vuotias.
 • Gai tulee helposti merisairaaksi.

Lähteet


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari