Elementti

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Elementtejä ovat: Tuuli, vesi, maa, tuli, salama.

Elementin tehokkuus muihin elementteihin.

Elementit

Jokaisella ninjalla on elementti (esimerkiksi Narutolla se on tuuli). Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö ninja voisi käyttää muita kuin omaan elementtiinsä sisältyviä jutsuja. Useat jounin-tason ninjat osaavat käyttää vähintään kahden eri elementin jutsuja. Oman elementin saa testattua[1], kun ottaa käteensä paperin joka on tehty puusta, jonka kasvatuksessa se on kyllästetty chakralla, ja katsoo mitä paperille tapahtuu. Jos elementtisi on:

Tuli, niin paperi reagoi syttymällä palamaan
Salama, niin paperi reagoi rypistymällä
Maa, niin paperi reagoi muuttumalla pölyksi
Tuuli, niin paperi reagoi leikkaantumalla kahtia
Vesi, niin paperi reagoi kastumalla

Heikkoudet ja vahvuudet

Eri elementeillä on heikkouksia ja vahvuuksia toisiaan kohtaan seuraavasti [2]:

  • Tuli voittaa tuulen
  • Tuuli voittaa salaman
  • Salama voittaa maan
  • Maa voittaa veden
  • Vesi voittaa tulen

Jos esimerkiksi kaksi samantasoista vesi- ja tulielementin käyttäjää taistelevat, vesitaistelija saa etulyöntiaseman. Kuitenkin tulitaistelija voi voittaa vesitaistelijan, jos tulitaistelija käyttää samantasoisia muita tekniikoita (mieluiten maata) tai erittäin vahvaa tulitekniikkaa.


Yhdistelmät

Tietyn Kekkei Genkain omaava ninja pystyy sekoittamaan elementtejä ja periaatteessa tekemään näin uusia elementtejä. Esimerkiksi Ensimmäinen Hokage ja Yamato pystyivät sekoittamaan vettä ja maata ja muuttaakseen chakraansa elinvoimaksi luodakseen ja hallitakseen puuta; Hakulla taas oli taito sekoittaa tuulta ja vettä, jolloin hän pystyi luomaan jäätä. Muistettava on, että edes Sharingan ei voi kopioida Kekkei Genkaita.

Lähteet