Haku

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Haku
Haku01.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 15 vuotta (kuollut)
Ikä (Shippuuden):
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Ruskeat
Ninja-arvo: Ei tiedossa, Nukenin, taidoiltaan vähintään ANBU
Elementti: Vesi ja tuuli
Ensi-esiintyminen: Jakso 9
Viimeinen esiintyminen: Jakso 19 (kuoli jaksossa 18)

Haku oli 15-vuotias poika pienestä vesimaalaisesta kylästä. Hän oli Momochi Zabuzan apuri ja kouluttautui ninjaksi tämän opettamana. Haku kykeni käyttämään kahden tavallisen elementin, tuulen ja veden, lisäksi näiden yhdistelmää, jäätä, kiitos hänen Kekkei Genkainsa.

Tausta

Haku oli kotoisin pienestä, lumisesta Vesimaan kylästä, jossa oli paljon ihmisiä, jotka omasivat erikoisia kykyjä eli Kekkei Genkaita. Sodan runtelemassa kylässä Kekkei Genkait liitettiin usein sodan vastapuolella taistelleisiin ninjoihin, ja siksi ajan mittaan Kekkei Genkain omistavia henkilöitä alettiin pelätä ja vainota. Tämän takia niiden, jotka omasivat kyvyn, täytyi salata kykynsä. Haku ja hänen äitinsä olivat eräitä heistä, joilla oli tälläinen erikoinen kyky.

Hakun ollessa pieni poika hänen isänsä sai selville Hakun ja hänen äitinsä kyvyistä hallita jäätä, kun Haku näytti äidilleen kykyään ja sai sittemmin moitteet siitä. Hakun isä murhasi itkien ja surun murtamana vaimonsa ja yritti murhata myös poikansa, Hakun, mutta pelosta kauhuissaan Haku käytti kykyään ja tappoi isänsä. Poika juoksi pois kylästä ja ryhtyi ajattelemaan itseään hirviönä, jota kukaan ei huolisi.

Kerran Haku huomasi, että joku shinobi katsoi häneen päin. Tuo shinobi oli Momochi Zabuza. Silloin Haku katsoi Zabuzaan ja sanoi hymyillen: "Sinulla on samanlaiset silmät kuin minulla." Zabuza tajusi, että Haku oli yksi niistä, joilla on erikoiskyky. Hän pyysi Hakua tulemaan "työkalukseen", ja Haku, joka kerrankin tunsi olevansa hyödyllinen eikä pelkkä hirviö, suostui. Niinpä Zabuza otti Hakun huostaansa ja kasvatti hänet omaksi "työkalukseen". Zabuza opetti Hakulle kaikki tuntemansa ninjakyvyt ja taistelutaidot, ja kun opetettava loppu, Haku alkoi kehittää omia tekniikoitaan. Kun Zabuzan yritys murhata Mizukage epäonnistui, hän jätti Aaltomaan ja Haku seurasi häntä, jotta voisi täyttää tehtävänsä "työkaluna".

Animessa näytetään, että Hakun ja Zabuzan lähdön aikana Kaguya-klaani hyökkäsi Sumukylään. Kaksikko lähti pois paikalta ennen hyökkäystä, mutta he törmäsivät nuoreen Kimimaroon. Kimimaro kysyi heiltä, olivatko he sumukyläläisiä, mihin Zabuza vastasi tyynesti (ja miekkaansa kohottaen) etteivät he olleet. Kimimaro poistui tämän kuultuaan pian kaksikon luota. Hakun näytettiin tuntevan sympatiaa Kimimaroa kohtaan ja totesi, että tämän silmät olivat samanlaiset kuin "ennen kuin kohtasin Zabuza-sanin", siis surulliset ja yksinäiset. Kauemmin Haku ei kuitenkaan ehtinyt katsella Kimimaron perään, kun Zabuza komensi hänet jatkamaan matkaa.

Ulkonäkö

Haku näytti hyvin naiselliselta. Naruto on jopa kommentoinut, että Haku on "nätimpi kuin Sakura", kun Haku oli kertonut Naruton tyrmistykseksi, että Haku on poika eikä nainen. Hakun asut vaihtelevat miehekkäistä naisellisiin. Hänellä oli kalpea iho, ruskeat silmät ja tummat hiukset, jotka yltävät avattuina hänen lapaluihinsa asti. Haku oli melko lyhyt ikäisekseen.

Luonne

Haku oli hyväluontoinen, kuuliainen ja innokas ninja, ja hän uskoi, että suojelemalla jotain tärkeää voi tulla oikeasti voimakkaaksi. Taistelulahjakkuudestaan huolimatta hän ei kuitenkaan mielellään tappanut ketään taistellessaan jos vain mahdollista, vaan hän mieluummin vain vahingoitti vastustajaa. Kun hänen oli pakko kohdata vastustaja, hän saattoi jopa asettaa oikein heitettyjen senbon-neulojen avulla vastustajan kuolemankaltaiseen tilaan, jottei taistelua tarvitsisi jatkaa pidempään. Näin Haku teki esimerkiksi Sasukelle. Ennen kuin Haku kohtasi Zabuzan, hän oli tuntenut itsensä hyödyttömäksi ja turhaksi, ja hän auttoi Zabuzaa siksi, koska hän halusi tuntea itsensä hyödylliseksi. Halu olla hyödyllinen meni jopa niin pitkälle, että kun Haku oli häviämässä taistelussa Narutolle, hän pyysi tätä tappamaan hänet, koska hän tunsi itsensä "hyödyttömäksi työkaluksi". Naruto ei kuitenkaan tappanut häntä, koska Haku syöksyi pian tämän jälkeen Kakashin Raikirin tielle estääkseen Kakashia tappamasta Zabuzaa.

Osa I

Sillanrakentaja

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Kyvyt

Zabuza oli kouluttanut Hakua monta vuotta, ja siksi Haku oli ikäisekseen hyvin vaarallinen ninja. Zabuzan mukaan Haku oli jo aikaa sitten ylittänyt hänen omat kykynsä, minkä vuoksi Haku oli jopa Zabuzaakin vaarallisempi. Zabuzan ANBU-koulutuksen ansiosta Haku tunsi ihmisanatomian hyvin yksityiskohtaisesti, minkä ansiosta hän saattoi jopa heitellä senbon-neuloja vastustajan akupunktiopisteisiin niin, että tämä voidaan saada jopa valekuolemaan tai oikeaan kuolemaan. Haku oli erittäin terävä, ja tarkkaavaisuutensa ansiosta hän tajusi hyvin nopeasti vastustajan strategian ja tekniikat. Haku on myös todella vikkelä, minkä vuoksi Sasukellakin oli ongelmia havaita häntä, ennen kuin hän (Sasuke) aktivoi Sharinganinsa.

Kekkei Genkai

Hakun Kekkei Genkai on veden ja jään hallinta. Hänen tekniikkansapohjautuvat pitkälti vesi- ja tuuli elementin yhdistämiseen, jonka seurauksena on uusi elementti, jää. Hakun tehokkain tekniikka on Hijutsu, Makyou Hyoushou: Se sallii hänen liikkumisen valon nopeudella peilien välissä, kimpoamisen edestakaisin ja niin edelleen. Vastustaja ei voi päätellä, missä hän on, ja samalla Haku voi heittää senbon-neuloja vastukseensa. Hän osaa myös vesielementin jutsuja, joista sarjassa on esitetty Hijutsu, Sensatsu Suishou, jonka avulla voi vettä polkaisemalla saada vesineulat lentämään vastustajaan. Haku on myös yksi harvoista tunnetuista hahmoista, jotka osaavat tehdä käsisinettejä yhdellä kädellä.

Triviaa

  • Japanin sana "haku" tarkoittaa 'valkoista'.
  • Masashi Kishimoto kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan Haku oli 155,9 cm pitkä ja painoi 43,2 kg. Hän on syntynyt 9. tammikuuta ja hänen veriryhmänsä oli O.
  • Haku tekee Zabuzan kanssa cameo-vierailun jaksossa 126 Kimimaron flashbackissa.
  • Haku näyttää naiselta, mutta hän on oikeasti nuori poika. Jotkut fanit kuitenkin yhä pitäytyvät siinä uskossa, että Haku on oikeasti nainen.
  • Hakun jääkyvyistä mainitaan uudelleen Shippuudenissa, kun Kakashi kouluttaa Narutoa elementtichakran hallinnassa.
  • Animessa esitetään, että Kakashi vain iski Raikirinsä päin Hakun kehoa. Mangassa taas näytetään, että Kakashi iski Raikirinsä avulla kätensä Hakun kehosta läpi.

Lisätietoa