Uchiha Sasuke

Naruto.fi Wikistä
(Ohjattu sivulta Sasuke)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Uchiha Sasuke
Sasuke S.JPG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 12-13 vuotta
Ikä (Shippuuden): 15-16 vuotta
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Mustat (punaiset Sasuken käyttäessä Sharingania, keltaiset kirotun sinetin toisella asteella ilman Sharingania)
Ninja-arvo: Jakso 1: Ninja-oppilas
Jakso 2-109: Genin
Jakso 109- : Nukenin
Elementti: Tuli ja ukkonen
Ensi-esiintyminen: Jakso 1
Viimeinen esiintyminen: -

Uchiha Sasuke on yksi sarjan tärkeimmistä henkilöistä, ja hänen osuutensa tarinasta kasvaa varsinkin myöhemmissä jaksoissa.

Tausta

Noin seitsenvuotias Sasuke yhdessä perheineen ennen Uchihojen joukkomurhaa. Vasemmalta: Fugaku, Sasuke, Mikoto ja Itachi.

Sasuke syntyi Konohan poliisipäällikön Uchiha Fugakun ja tämän vaimon Uchiha Mikoton toiseksi pojaksi. Hän jäi aina huippulahjakkaan isoveljensä Itachin varjoon: Itachi oli läpäissyt ninja-akatemian 7-vuotiaana luokkansa huippuna, oppi käyttämään Sharingania 8-vuotiaana, pääsi chuuniniksi 10-vuotiaana ja ANBU-osaston ryhmänjohtajaksi 13-vuotiaana. Uchiha-klaani oli hyvin ylpeä Itachista ja kiinnitti tähän valtavasti huomiota. Häntä pidettiin nerona, jonka työ vahvistaisi Konohan ja Uchihojen välisiä siteitä.

Käytännössä katsoen veljesten isä, Fugaku, kiinnitti aina huomiota Itachiin eikä niinkään paljon Sasuken suorituksiin. Toisaalta Itachi kiinnitti huomiota pikkuveljensä kehittymiseen ninjana kun isä ei sitä tehnyt, vaikkakaan Itachi ei useinkaan viettänyt laatuaikaa veljensä kanssa. Vaikka Sasuke lopulta itsekin meni ninja-akatemiaan, hän ei päässyt pois veljensä varjosta: huolimatta siitä, että hän sai aina luokkansa huippupisteet, hänen isänsä ei kiinnittänyt nuorimmaiseensa mainittavasti huomiota. Sasuken isä oikeastaan kehui Sasukea ainoastaan silloin kun Itachiakin kehuttiin. Itachi huomasi, miten kilpailuntunne Sasukessa kasvoi, ja sanoi kerran tälle: "Olemme ainutlaatuiset veljekset. Olen este jonka sinun täytyy ylittää, jotta voisimme jatkaa yhdessä olemassaoloamme."

Suhde Itachin ja tämän isän välillä rapistui, kun Itachia alettiin epäillä nuorukaisen parhaan ystävän Uchiha Shisuin hukutusmurhasta. Itachin käytös alkoi muuttua epämääräiseksi, ja veljesten isä alkoi viettää enemmän aikaa Sasuken kanssa. Hän opetti tuolloin seitsenvuotiaalle Sasukelle Katon, Goukakyuu no jutsun, joka oli suvun tavallinen jutsu. Sasuke oppi jutsun viikossa ja esitti sen isälleen, jolloin hän ansaitsi ensi kertaa eläessään isältään huomiota: yleensä Uchihat oppivat tämän tekniikan vasta aikuisena. Sasuken isä kertoi tälle, että Sasuke voisi nyt alkaa kantaa ylpeänä Uchihojen tunnusta paitansa selkämyksessä. Yllätyksekseen Sasuke sai myös kuulla isältään varoituksen siitä, ettei hän saisi alkaa kulkea Itachin jalanjäljissä.

Pian tämän jälkeen Itachi joukkomurhasi koko Uchihojen suvun Sasukea lukuun ottamatta sanoen, ettei Sasuke edes ollut tappamisen arvoinen. Lisäksi Itachi sanoi Sasukelle tämän: "Olet aina halunnut ylittää minut. Siksi jätin sinut henkiin." Itachi myös paljasti Sasukelle Uchihojen salaisen kohtaamispaikan sijainnin ja ehdotti Sasukea tulemaan sinne, jotta tämä oppisi Uchihojen todellisen historian ja Sharinganin merkityksen.

Nykyajan Sasuke uskoi pitkään, että hän oli pyörtynyt Itachin sanat kuultuaan, mutta viime aikoina hän on muistanut, että tuona aikana hänen onnistui nousta ylös, aktivoida Sharinganinsa ja jahdata Itachia. Sasuke onnistui nappaamaan Itachin otsapannan, ja Itachin nähtiin valuttavan kyyneleen hänen poimiessaan pantansa takaisin ja sitoessaan sen takaisin päänsä sivupuolelle. Sitten hän iski Sasuken tajuttomaksi, jolloin Sasuke heräsi myöhemmin sairaalassa muistaen vain sen mitä Itachi oli näyttänyt.

Luonne

Sasuke ennen aikahyppyä (tarkennuttuna chuuninkokeiden viimeisellä kierroksella). Sasuken tavallisempi aikahyppyä edeltävä sinipaitainen asu löytyy myöhemmin artikkelista.

Sasuke on luonteeltaan kylmä, sulkeutunut ja töykeä, mutta ninjana hän on äärimmäisen lahjakas. Hänen tunnekylmyytensä ei kuitenkaan ole synnynnäistä, vaan siihen on syynä hänen koko perheensä kuolema. Sasuke menetti hyvin pienenä koko klaaninsa, kun hänen isoveljensä Itachi tappoi kaikki suvun jäsenet yhden ainoan yön aikana. Näiden tapahtumien jälkeen Sasuke sulkeutui itseensä ja järkeili elämänsä ainoaksi tavoitteeksi koston. Vuosien ajan Sasuke on hyvin kapeakatseisesti keskittynyt ainoastaan harjoittelemaan taitojaan, jotta voisi joskus vielä tappaa Itachin, ja on näin syrjäytynyt maailmasta. Usein vaikuttaa siltä, että Sasuke pitää vastaansa tulevia ihmisiä (erityisesti itseään heikompia) vain joko esteinä tai apuvälineinä suurempien voimien saavuttamiseen, mutta hän on myös näyttänyt kykenevänsä välittämään esimerkiksi (nyttemmin entisten) tiimitoveriensa Naruton ja Sakuran turvallisuudesta. Aikahypyn jälkeen Sasuken luonne on kuitenkin kylmentynyt entisestään ja lähimmäisenrakkaus hiipunut.

Sasuke oli ikäkautensa paras ja suosituin oppilas ninja-akatemiassa johtuen hänen taidoistaan ja viileänkomeasta ulkomuodostaan. Kuten varmaan kaikki ovat huomanneet, useimmat tytöt ovat ihastuneet Sasukeen. Sasuke itse ei kuitenkaan välitä saamastaan suosiosta, vaan pitää ihailijattariaan lähinnä ärsyttävinä.

Sasuke käyttää hyvin vähän titteleitä puhutellessaan toisia ihmisiä. Hän ei esimerkiksi, toisin kuin useimmat Orochimarun alaiset, puhuttele Orochimarua "Orochimaru-samaksi" (Orochimaru-herra), vaikka onkin tämän palveluksessa, vaan pelkäksi "Orochimaruksi" (mihin saattaa vaikuttaa se, että Sasuke tietää Orochimarun vain haluavan hänen ruumiinsa). Japanilaiset pitävät tätä puhetapaa hyvin töykeänä ja rumana. Sasuke ei ole myöskään koskaan kutsunut Kakashia "Kakashi-senseiksi" (Kakashi-opettaja) toisin kuin muut tiimiläisensä. Vaikka Sasuke ei näytä kunnioittavan muita, hän kuitenkin välttää tuomasta muille ylimääräistä harmia tai kuolemia, vaikka se olisikin Itachille kostamisessa hyödyksi.

Kun Itachi kuoli ja totuus tästä paljastui, Sasuke itki veljensä kärsimyksien vuoksi, muutti tiiminsä nimen Hebistä Takaksi ja vannoi "murskaavansa Konohan". Myöhemmin hän tarkentaa, että hän aikoo tappaa Konohan kolme vanhinta, jotka olivat vastuussa koko Uchihojen sotkusta. Kuitenkaan nämä eivät vaikuta olevan Sasuken todelliset aikeet, vaan hän aikoo veljensä toiveiden vastaisesti tappaa kaikki konohalaiset. Tämän aikeen hän on piilottanut tiimiltään. Sasuke nimittäin pitää Senju-klaania ja koko Konohaa syypäänä Uchihojen joukkomurhaan.

Ryhmä Takassa ollessaan Sasuke on kuitenkin alkanut havaita uudestaan ryhmän merkityksen, kuten aiemmin genin-aikoinaan, ja on alkanut muuttua uudelleen sympaattisemmaksi ja välittävämmäksi tajutessaan, ettei hän ollut yksin.

Osa I

Virallinen valokuva Team 7:stä, jollainen ainakin Sakuralla ja Sasukella on hallussaan. Ylhäältä alas ja vasemmalta oikealle: Tiimin johtaja Kakashi, Sasuke, Naruto, Sakura.

Team 7

Suuri muutos Sasuken elämässä tapahtui, kun hän joutui samaan ryhmään Naruton ja Sakuran kanssa. Ryhmässä toimiminen pakotti hänet oppimaan sekä sosiaalisia taitoja, että yhteistyötä, ja sarjan edetessä Sasuke näyttää hiljalleen pehmenevän ja oppivan ystävyyden merkityksen. Hän myös oppi jättämään Itachille kostamisen hautomiset hetkeksi takavasemmalle. Ryhmän opettaja Kakashi näyttää myös olevan tärkeä ihminen Sasukelle, ja hän näyttää myös parhaiten ymmärtävän Sasuken traumat.

Sarjan alussa vaikuttaa siltä, että Naruton ja Sasuken välillä vallitsee kylmä vihamielisyys, ja erityisesti Naruto ei peittele inhoaan Sasukea kohtaan, vaan hänet nähdään usein tuijottamassa Sasukea vihaisesti. Sasuke halveksii Naruton kömpelyyttä ja lahjattomuutta, eikä asiaa helpota sekään, että Naruton "salainen" ihastus Sakura on vuorostaan ihastunut Sasukeen. Sarjan edetessä Naruto ja Sasuke alkavat kuitenkin arvostaa toisiaan. Heistä tulee myös toistensa parhaat ystävät, mikä ei välttämättä kerro kovin paljon, koska kummallakaan ei ole montaa ystävää. Myös Sakuraa Sasuke halveksii sarjan alussa, koska tämä pelkää taisteluissa ja epäilee kykyjään, eikä Sakuran avoin ihannointi myöskään miellytä häntä, koska se on hänen mielestään jokseenkin ärsyttävää. Myöhemmin Sasuke oppii arvostamaan myös Sakuraa ja erityisesti tämän havainnointi- ja laskelmointitaitoja. Jaksossa 26 Sakura sanoo, että ilkeys ja pahat solvaukset ovat osa Sasuken vastustamatonta charmia.

Sillanrakentaja

Sasuken ensimmäinen suuri tehtävä oli saattaa yhdessä Team 7:n kanssa sillanrakentaja Tazuna takaisin köyhyyden vaivaamaan Aaltomaahan. Kun tiimi taisteli eräitä Sumukylän nukenineja, Demoniveljeksiä, vastaan, Sasuke pääsi näyttämään edistyneet taistelutaitonsa. Myöhemmin saman tehtävän aikana Kakashi järjesti tiimilleen puuhunkiipeämisharjoituksen, joka osoitti, että Sakura oli tiimin paras chakran käyttäjä. Sasuke piti hyvän aikaa taidoissaan etumatkaa Narutoon. Myöhemmin Sasuke teki selvää Zabuzan vesiklooneista, mikä teki vaikutuksen Zabuzaan itseensä ja tämän apuriin Hakuun. Team 7:n taistellessa Zabuzaa ja Hakua vastaan Sasuke aktivoi ensi kertaa Sharinganinsa tahtonsa voimalla ja osoitti taistelussa, että hän välitti tiiminsä hyvinvoinnista ja hyppäsi Hakun senbon-neulojen tielle suojellakseen Narutoa. Kumpikaan pojista ei oikeastaan tiennyt, miksi Sasuke teki niin, koska kaksikko tuntui inhoavan toisiaan. Vaikka neulat näyttivät tehneet pahaa jälkeä Sasukeen, Haku oli oikeasti tähdännyt neulat niin, etteivät ne vahingoittaneet Sasuken elintärkeitä ruumiinosia, ja oikeasti Sasuke oli vain menettänyt tajuntansa.

Chuuninkokeet

Chuuninkokeet olivat Sasuken elämässä ja koko Naruto-sarjassa suuri käännekohta, sillä niissä hän tapasi Orochimarun, jonka kanssa hän myöhemmin liittoutui.

Ennen koetta

Ennen kuin chuuninkokeet ehtivät edes alkaa, Rock Lee tuli haastamaan Sasuken tappeluun ja päihitti Sasuken helposti tämän Sharinganista huolimatta vikkelillä taijutsu-taidoillaan, jota hän kuvasi sanoin: "Näet liikkeeni, mutta olet liian hidas väistämään." Ennen kuin Lee ehti käyttää Omote Rengeään Sasukeen ja päättää siten ottelun varmaan voittoonsa, Maito Gai saapui paikalle ja keskeytti tilanteen muistuttaen, ettei Lee saisi käyttää Renge-tekniikoita.

Ensimmäinen osa, kirjallinen testi

Chuuninkokeiden ensimmäisessä, kirjallisessa osassa, Sasuke tajusi, että jotta annettuihin kysymyksiin olisi voinut vastata, oli luntattava. Testin tarkoitus olikin testata kokelaiden tiedustelutaitoja. Sasuke käyttikin Sharinganiaan kopioidakseen edessään olevan oppilaan liikkeet ja kopioiden näin samalla tämän vastaukset.

Toinen osa, Kuoleman metsä

Kokeiden toisessa osassa, Kuoleman metsässä, Sasuke taisteli sadeninjoja vastaan ja onnistui estämään näitä viemästä tiiminsä kääröä. Hän myös päätyi taistelemaan erästä ruohoninjaa vastaan, mutta tämä ninja oli todellisuudessa Orochimaru valepuvussa. Kuoleman metsässä Sasuken ja Naruton välinen suhde näytti vahvistuneen, ja Naruto oli ottanut taidoissaan Sasukea kiinni. Tämä onnistuikin pysäyttämään Orochimarun summonit ja estämään näitä vahingoittamasta Sasukea, ja Naruto käytti tässä vaiheessa tismalleen samaa ärsytyslausetta kuin mitä Sasuke oli käyttänyt hänestä aiemmin: "Hei, loukkaannuitko, jänishousu?" Tuona hetkenä Sasuke tajusi, että nyt tilanne oli samanlainen kuin aiemmin Sumuninjojen hyökätessä Sillanrakentaja-tarinassa: vain roolit olivat vaihtuneet. Naruton sanat ja teot saivat myös Sasuken taistelemaan Orochimarua vastaan, vaikka tilanne näytti toivottomalta.

Naruton positiiviset sanat eivät miellyttäneet Orochimarua, joka halusi saada haltuunsa Sasuken ruumiin ja sitä kautta hänen Sharinganinsa, jolloin hän pääsisi lähemmäs tavoitettaan hallita kaikki maailman jutsut. Hän siis päätti "värjätä Sasuken omiin väreihinsä" ja luoda suuremman vaikutuksen Sasukeen kuin mitä positiivinen Naruto. Tätä edistääkseen Orochimaru puraisi taistelun aikana Sasuken niskaan kirotun sinetin. Sinetti toi niin paljon kipua Sasukelle, että tämä vaipui tajuttomuuteen. Tajuttomana Sasuke näki harhakuvia vanhempiensa ja klaaninsa kuolemasta ja toisen version itsestään syyttelemässä häntä itseään liian heikoksi estämään vanhempiensa kuolemia. Tämä Sasuken kaksoisolento repi sitten kasvoiltaan nahat pois, jolloin alta paljastui Orochimarun kasvot, jotka kertoivat Sasukelle, etteivät tämän vanhemmat olisi kuolleet, jos Sasuke olisi ollut tuolloin kyllin vahva. Tässä vaiheessa paljastuu, että Sasuke tahtoi tulla vahvaksi voidakseen suojella läheisiään.

Sasuke ensi kertaa kirotun sinetin ensimmäisessä tasossa.

Sasuke osoittautui kyllin vahvaksi selviytyäkseen sinetistä ja palasi takaisin tajuihinsa harhanäkyjen valtakunnasta. Hän sai sinetin kirottuja voimia ja näki ensiksi pahasti haavoittuneen Sakuran ja vieressään tajuttoman ja miltei kuoleman partaalla olevan Naruton. Ensimmäinen asia, mitä Sasuke kysyi Sakuralta, oli se, että kuka oli haavoittanut heitä. Pian eräs äänininja yritti hyökätä ääniaalloillaan tiimin kimppuun, ja Sasuke päihitti tämän helposti murskaten tämän molemmat käsivarret. Heti perään kimppuun Sasuke yritti käydä toisen äänininjan kimppuun, mutta Sakura esti häntä halaamalla häntä ja anomalla häntä lopettamaan. Nähdessään Sasuken maanisen virneen ja aavistaessaan, että jokin oli vinossa, Sakura ajatteli, että "Tämä ei ole se Sasuke, jonka aiemmin tunsin."

Kolmannen osan esikarsinnat

Chuuninkokeiden kolmannen osan esikarsinnoissa Sasuke päätyi Akado Yoroita, erästä Kabuton tiimin jäsentä, vastaan. Ennen kuin ottelu alkoi, Kakashi varoitti, että jos Sasuken kirottu sinetti alkaisi villiintyä, Kakashin tulisi sekaantua otteluun ja yrittää saada sinetti takaisin hallintaan. Varmuuden vuoksi Sasuke ei saisi käyttää Sharinganiaan tai muita jutsuja kuin taijutsua. Ottelu alkoi sillä, kun Yoroi imi Sasukesta ne vähäiset chakrat mitä hänessä oli edes jäljellä. Tilanne näytti Sasuken kannalta toivottomalta, kunnes hän kuuli Naruton huutavan, että Sasuke hoiti ottelua kehnosti. Nähdessään Rock Leen yleisössä Sasuke sai idean tämän liikkeistä ja teki Yoroihin Leen tekniikoista kehitetyn jutsun, Shishi Rendanin. Yoroi tyrmättiin, ja Sasuke voitti ottelun ja pääsi siten seuraavalle kierrokselle. Tämän jälkeen Kakashi otti Sasuken huomaansa ja sinetöi kirotun sinetin.

Kolmas osa, ottelut

Loppuotteluissa Sasuke päätyi ottelemaan Gaaraa vastaan. Hän saapui otteluun myöhässä Kakashin viime hetken koulutusten vuoksi, mutta hänelle oli annettu lisäaikaa, koska useimmat katsojat halusivat nähdä Sasuken ja Gaaran ottelun. Sasuken nopeus ja taijutsu-taidot - Leen vahvuudet - olivat kehittyneet hurjasti, ja hänestä oli Gaaralle vastusta. Kakashi olikin laittanut Sasuken muistelemaan ja kopioimaan Leen liikkeitä. Sasuke myös käytti ensi kertaa Chidoria tässä ottelussa ja onnistui vahingoittamaan Gaaraa. Ottelu kuitenkin keskeytyi, kun Orochimaru aloitti omat suunnitelmansa.

Konohan valtaus

Kun Gaara, Kankurou ja Temari olivat paenneet Konohasta, Shiranui Genma komensi Sasukea lähtemään Hiekkasisarusten perään. Ennen kuin Sasuke lähti tehtävälleen, Genma kertoi hänelle, että hän on jo saavuttanut chuuninin tason. Sasuke jahtasi Hiekkasisaruksia ja, taisteltuaan ensin hieman Kankuroun ja Temarin kanssa, hän löysi Gaaran. Sasuke käytti Chidoriaan taas Gaaraan, joka oli aloittamassa Shukaku-muodonmuutostaan. Kivun tunteminen oli uusi tunne Gaaralle, ja kun Shukaku otti yhä enemmän ja enemmän hänen mieltään hallintaansa, hän muuttui yhä epävakaammaksi ja vaati saada tuntea lisää kipua. Koska Sasuke oli juuri aiemmin käyttänyt Chidoria ja oli nyt käyttänyt toisen, hän oli saavuttanut Kakashin määrittelemän maksimi-Chidori-määränsä eikä tiettävästi kykenisi tekemään enää kolmatta Chidoria saman päivän aikana ilman, että menettäisi henkensä. Sasuke onnistui väistelemään Gaaran hyökkäyksiä mutta huomasi, ettei hänen tulitekniikoistaan olisi mitään hyötyä Gaaran outoa Shukaku-muotoa vastaan. Gaara, joka oli suuttunut siitä ettei Sasuke satuttanut häntä, ilmoitti Sasukelle, että tämä oli liian heikko eikä tämän viha ollut kyllin voimakas. Sasuke yritti käyttää Chidoriaan kolmannen kerran, mutta se sai hänen kirotun sinettinsä taas aktivoitumaan.

Gaara yritti hyökätä väsymyksestä liikkumattoman ja kirottua sinettiä vastaan taistelevan Sasuken kimppuun, mutta juuri samalla hetkellä Naruto ja Sakura saapuivat paikalle pelastamaan Sasuken. Gaara yritti hyökätä uudelleen, mutta Sakura hyppäsi hänen tielleen suojatakseen Sasukea, mikä johti siihen, että Gaara naulitsi Sakuran puuhun yhdellä Shukaku-käpälistään. Gaara jätti käpälän puuhun pitelemään Sakuraa paikoillaan ja sanoi Narutolle, että käpälä litistäisi Sakuran kuoliaaksi mikäli Naruto ei päihittäisi Gaaraa. Naruto lähti ensiksi Gaaraa pakoon, mutta onnistui laittamaan tähän pommin, joka pirstoi tämän hiekkamuodon mutta ei vahingoittanut Gaaraa itseään. Yhä kirousmerkkien peittämä Sasuke suojasi kehollaan Narutoa räjähdykseltä ja käski tämän viemään Sakuran turvaan samalla kun Sasuke itse pidättelisi hetken Gaaraa. Perusteeksi hän sanoi tämän: "Ei enää koskaan uudestaan... Olen jo kerran aiemmin menettänyt kaiken... En halua enää katsoa, kun minulle rakkaat ihmiset kuolevat silmieni edessä." Tämä sai Naruton muistamaan Hakun sanoja ja tajuamaan, että todellinen voima tulee toisten suojelemisesta. Tämä taas teki Naruton päättäväiseksi ja sai hänet keräämään valtavan määrän chakraa. Tällä chakralla hän loi 1999 varjokloonia, mikä shokeerasi Sasuken, Gaaran, Temarin, Gamakichin ja Pakkunin. Naruto käski Sasuken rauhoittumaan ja lähtemään muiden kanssa.

Sasuke katseli, kun Naruto päihitti Gaaran pitkän taistelun jälkeen. Taistelun aikana Gaara oli muuttunut täysikokoiseen Shukaku-muotoonsa ja Naruto Gamabunta mukanaan oli muuttunut Kyuubi-muotoon. Sasuke hämmästeli Naruton voimia. Myöhemmin Sakura, joka oli ollut suurimman osan taistelusta tajuton, kiitti Sasukea siitä, että hän oli pelastanut hänet. Sasuke puolestaan kertoi tytölle, että Naruto oli ollut se joka oli pelastanut hänet, ei Sasuke itse. (Tällä välin Naruto pyysi Kakashia opettamaan hänelle Chidorin. Tämä ei kuitenkaan onnistunut (Naruton päättäväisistä yrityksistä huolimatta), koska Narutolla ei ollut Sharingania, ukkoselementtiä tai kylliksi nopeutta).

Itachin paluu

Kun Kakashi oli sinetöinyt kirotun sinetin Fuuja Houin-jutsulla, kirottu sinetti vaipui passiiviseen tilaan, joka pysyi kurissa lähinnä Sasuken yllättävän vahvan tahdonvoiman ansiosta. Kuitenkin Sasuken mielentila oli viimeaikaisten tapahtumien seurauksena muuttunut, ja hänen mielensä päällimmäiseksi asiaksi nousi taas Itachin tappaminen. Kun Naruto otti taidoissaan suuria harppauksia Sasuken silmissä - mikä kulminoitui Gaaran päihittämiseen -, Sasuken elämää alkoi painostaa myös kateus. Konohan invaasion jälkeen Itachi ja Kisame tulivat käymään Konohassa etsimässä Narutoa ja Kyuubia. Sasuke kävi Itachin kimppuun, mutta joutui toisen kerran eläessään isoveljensä Mangekyo Sharinganin kohteeksi. Tämä oli Sasukelle viimeinen pisara, ja hän alkoi keskittyä uudelleen suunnitelmaansa saada kylliksi voimaa veljensä tappamiseen. Tässä välissä animessa oli kilpajuoksu Teemaassa, jossa Sasukea vaivasi taas se, että Naruto pelasti päivän Sasuken vain katsellessa sivusta.

Sasuken metsästys

Rasengan vs. Chidori

Kun Naruto palasi hakemasta Tsunadea (ja animessa Teemaa-tarinan jälkeen), Sasuke haastoi heti hänet taisteluun. Tätä ennen Sasuke oli sydämettömästi paiskannut sivuun omenaviipaleet, jotka Sakura oli pilkkonut hänelle Sasuken ollessa Itachin jutsujen jäljiltä sairaalassa. Sasuke oli raivoissaan siitä, että Itachia kiinnosti enemmän Naruton kuin Sasuken voimat. Kaksikko meni sairaalan katolle, ja siellä Sasuke ilmoitti, että hän olisi parempi kuin Naruto. Tähän Naruto vastasi, ettei hän koskaan ollut pitänyt itseään Sasukea huonompana ja että heidän otsasuojuksensa osoittivat, että he olivat tasa-arvoisia. Sasuke kuitenkin kieltäytyi pukemasta omaa otsasuojustaan. Pojat raivostuivat toisilleen niin paljon, että Kakashin piti tulla väliin, jotteivät he olisi käyneet toistensa kimppuun Chidorilla ja Rasenganilla. Kakashin onnistui saada jutsut kimpoamaan kahteen vesitorniin, ja hetken Sasuke ylpeili sillä, että hänen vesitorninsa oli kärsinyt enemmän vahinkoja hänen Chidoristaan kuin Naruton torni tämän Rasenganista. Kuitenkin ilmeni, että Naruton Rasengan oli lähes räjäyttänyt tornin, toisin kuin Sasuken Chidori, mistä Sasuke järkyttyi. Jos Naruton Rasengan olisi osunut häneen, hän olisi saanut todella vakavia vammoja.

Pako Konohasta

Turhautuneena Naruton kasvavista voimista Sasuke kuunteli Kakashin saarnaa siitä, miten ystävät ovat ninjoille kaikkein asia eikä Chidoria saisi koskaan käyttää tiimin jäsentä vastaan. Sasuke näytti ottaneen hieman Kakashin sanoja vastaan, mutta oli jo liian myöhäistä: Oto no Yonin Shuu-ryhmä (Jirobo, Kidomaru, Tayuya, Sakon ja Ukon) hyökkäsivät Sasuken kimppuun pian Kakashin lähdön jälkeen. Sasuke teki parhaansa, muttei pärjännyt ryhmälle. Sakon kertoi Sasukelle, että tiimi voisi peitota hänet helposti, ja hän ehdotti, että miksei hän vain tulisi suosiolla joukon mukana Orochimarun luokse hankkimaan lisää voimia kun ei noilla pärjäisi millään Itachille.

Sasuke hyväksyi tarjouksen ja käänsi selkänsä Konohalle. Kun hän oli lähtemässä kylästä, Sakura löysi hänet, ja Sasuke tajusi, mitä seurauksia hänen lähdöllään olisi. Sakura yritti epätoivoisena estää Sasukea lähtemästä, vannoi tekevänsä mitä tahansa ja sanoi rakastavansa Sasukea. Hän jopa pyysi tulla Sasuken mukaan, jotta he voisivat olla yhdessä. Sanat, jotka Sasuke esitti Sakuralle ennen kuin iski tämän tajuttomaksi ja lähti, olivat: "Sakura... kiitos."

Sasuke vs. Naruto

Tuoreen chuuninin Nara Shikamarun johtama tiimi, johon kuuluivat geninit Naruto, Akimichi Chouji, Inuzuka Kiba ja Hyuuga Neji, lähti Sasuken perään, mutta Oto no Yonin Shuu esti omien kirottujen sinettien turvin heitä saavuttamasta Sasukea. Vain Naruto onnistui saavuttamaan Sasuken muiden päätyessä taistelemaan Oto no Yonin Shuun jäseniä vastaan ja osan heistä haavoituttessa pahasti. Tässä kohtaa paljastuu, ettei Itachi kuuluissassa puheessaan Uchihojen joukkoteurastuksen jälkeen kehoittanut vain Sasukea "juoksemaan, juoksemaan, juoksemaan ja tarrautumaan kiinni elämään", vaan myös hankkimaan Mangekyo Sharinganin - minkä saavuttamiseksi vaadittiin parhaan ystävän eli Sasuken tapauksessa Naruton tappaminen.

Naruto ei suostunut taipumaan Sasuken päätöksiin, vaan päätti palauttaa tämän Konohaan vaikka väkisin. Näin alkoi taistelu, jossa Sasukella oli aluksi etulyöntiasema, kiitos hänen Sharinganinsa ja kirotun sinettinsä. Kun Sasuke onnistui lävistämään Naruton oikean hartian Chidorillaan, Kyuubin chakra puuttui peliin auttaakseen Narutoa selviytymään ja toi tälle valtavasti lisävoimia.

Kun Naruto päätyi Kyuubi-muotoonsa, Naruto paiskasi helposti Sasuken poispäin takoakseen tälle jotain järkeä päähän. Sasuke sen sijaan intti, ettei Naruto voisi koskaan ymmärtää hänen tuskaansa, koska Naruto ei ollut koskaan menettänyt perheenjäseniään. Naruto puolestaan ilmoitti, että Sasuke oli hänelle kuin oma veli, eikä hänellä ollut aikomusta rikkoa sidettä. Hyväksyessään Naruton voimat Sasuke laittoi otsasuojuksensa takaisin päähänsä, ja samaan aikaan hänen Sharinganinsa kehittyi täyteen kolmen tomoen voimaansa. Ottelu jatkui Sasuken ylivoimalla, ja Naruton onnistui vain niukin naukin pitää pintansa. Sasuke vahingoitti Narutoa taas vakavasti tipauttamalla hänet kalliolta alas, jolloin Kyuubin chakra puuttui taas peliin ja muodosti Naruton ympärille kilven ja toi lisää voimia.

Sasuke kirotun sinetin toisessa tasossa tekemässä Chidoria.

Kun Naruto sai taas Kyuubi-voimat, hänet taas jyräsi Sasuken, vaikka tällä oli kirottu sinetti aktivoituna. Taistelun aikana Sasuke tajusi, että Itachi oli kiinnostunut Narutosta, koska tässä oli outoja voimia. Pärjätäkseen Narutolle Sasuke aktivoi kirotun sinettinsä toisen tason, voimien ollessa nyt valtavan suuret ottelu päättyi pian tämän jälkeen. Naruto iski Sasuken kimppuun Kyuubi-vahvistetulla Rasenganillaan ja Sasuke vahvistetulla Chidorillaan. Jutsujen törmätessä toisiinsa syntyi valtavasti mustaa energiaa, joka ympäröi heidät. Viime sekunnilla Sasuken onnistui kalauttaa Naruto tajuttomaksi, mutta ei tappanut tätä.

Sasuke nimittäin ajatteli, että Naruton tappaminen oli juuri sitä mitä Itachi olisi halunnut hänen tekevän. Sasuke siis jätti kahakassa irronneen otsapantansa taakseen ja lähti suunnistamaan Orochimarun luokse. Hän aikoi voittaa Itachin omin keinoin eikä luottaa tämän tarjoamiin konsteihin.

Osa II

Ollessaan Orochimarun opetuksessa Sasuke kehittää nopeuttaan ja voimaansa. Hän myöskin kehittää Chidoristaan useita variaatioita, kuten esimerkiksi Chidori Nagashin ja Senbon Chidorin.

Sasuke ja Sai

Kun Sasuke kohtasi ensi kertaa Sain, hän ei piitannut tästä ollenkaan ja oli kiinnostuneempi Orochimarun läsnäolosta. Kun Sai totesi, että hän ja Sasuke voisivat tulla keskenään toimeen paremmin kuin Sai ja Naruto, Sasuke vain jähmetti hänet katseellaan ja asetti Sain genjutsuun. Sai ällistyi siitä, että niinkin tunteeton ihminen kuin hän itse järkyttyi Sasuken katseesta, mikä osoitti Sharinganin voiman. Kun Sai kertoi, että Naruto ja Sakura olivat etsimässä Sasukea, Sasuke ei reagoinut asiaan millään tavalla.

Myöhemmin, kun Sai tuli Sasuken huoneeseen tämän ollessa lepäämässä, Sai kertoi Sasukelle, että hän halusi auttaa Sasukea ja Narutoa elvyttämään uudestaan näiden suhteen. Vastaukseksi Sasuke räjäytti huoneensa ärtyneenä siitä, että hänet oli herätetty vain kuuntelemaan jotain merkityksetöntä puhetta suhteista. Räjähdyksen jälkeen Sakura löysi Sain, kun samassa Sasuke lausui Sakuran nimen. Sakura kääntyi vavisten ympäri nähdäkseen Sasuken, kun samaan aikaan Naruto juoksi tunnelia pitkin heidän luokseen.

Kun Naruto ja Sakura katsoivat Sasukea, ilmeni, että tämä oli tavalliseen tapaansa välinpitämätön entisestä tiimistään ja että tämän nopeus oli kasvanut hurjasti. Sasuke moitti Narutoa siitä, että tämä oli vain tuhlannut aikaansa Sasuken etsintään sen sijaan, että olisi kehittänyt voimiaan tullakseen Hokageksi. Sasuke myös sanoi Narutolle, että hän säästi tämän hengen vain päähänpistosta ja voisi tappaa tämän vain päähänpistosta. Tässä kohdassa Sasuke kohottikin miekkansa tehdäkseen Narutosta selvää. Kuitenkin Yamato ja Sai hyppäsivät väliin ja näin pakottivat Sasuken käyttämään Chidori Nagashia halvaannuttaakseen näitä.

Kun Naruto alkoi käydä mielessään keskustelua Kyuubin kanssa, Sasuke tunkeutui Sharinganillaan Naruton mieleen ja tapasi myös Kyuubin itsensä. Kyuubi kommentoi tässä kohtaa, että Sasuken silmät ja chakra olivat pahaenteisempiä kuin Kyuubin omat, koska Sasuken muistuttivat Uchiha Madaran silmiä ja chakraa. Sasuke sitten samassa näytti kykynsä pakottaa demoniketun chakraa perääntymään ja usutti Kyuubin takaisin häkkiinsä. Ennen kuin Kyuubi päästi Naruton hallinnastaan, se varoitti Sasukea koskaan tappamasta Narutoa tai tämä katuisi sitä ikuisesti. Tämän jälkeen alkoi yksipuolinen Naruton ja Sasuken välinen taistelu, jonka sitten Sasuke keskeytti ilmoittaessaan, ettei hän jaksaisi puida välejään konohalaisten kanssa ja aikoi tehdä Kirinillä taistelusta lopun. Orochimaru kuitenkin ilmaantui paikalle ja esti Sasukea tekemästä jutsuaan. Kuunneltuaan Orochimarun suunnitelmista harventaa Akatsukin rivejä Sasuke katosi yhdessä Orochimarun ja Kabuton kanssa.

Hebi (Myöhemmin Taka)

Myöhäisemmässä animessa Sasuke tappaa Orochimarun ja lähtee kostoretkelle kolmen kumppaninsa kanssa, jonka tavoitteena on tappaa Uchiha Itachi:

 • Juugo: Orochimarun kirottujen sinettien tutkimuskeskuksen kasvatti, jonka elimistön erittämät entsyymit ovat kirotunsinetin alku ja perusta.
 • Suigetsu : Sumun kylästä kotoisin oleva Orochimarun vanki, joka noutaa Zabuzan miekan
 • Karin : Entinen Orochimarun uskollinen alainen, joka muuttaa mielensä, koska on ihastunut Sasukeen.Pian Itachin kuoleman jälkeen Hebi muuttaa nimensä Takaksi ja saa uuden tavoitteen: Konohan tuho. Lisäksi ryhmä aloittaa yhteistyön Akatsukin kanssa kahden viimeisen Bijuun vangitsemiseksi, ja Taka saa tehtäväkseen vangita Hachibi. Madara lupaa antaa Takalle yhden Bijuun, sillä nämä ovat suunnattomia chakra-varastoja ja voivat siten edesauttaa Sasuken ja ryhmän toimintaa.

Uusi Sharingan

Sasuken Mangekyo Sharingan

Taisteltuaan Itachia vastaan ja juteltuaan Tobin kanssa Sasuke lopulta paljastaa uuden Mangekyo Sharinganin, jonka muoto muistuttaa erehdyttävästi atomia. Toistaiseksi tämän silmän kyvyistä ei tiedetä mitään muuta, kuin että sen genjutsut ovat todella voimakkaita sekoittaen vastustajan täydellisesti ja pakottaen hänet Sasuken valtaan.[3] Sasuke sai uuden Sharinganinsa, kun hänen isoveljensä Itachi kuoli (Mangekyo Sharinganin aiheuttamiin vaivoihin), joka oli ollut tosiasiassa Sasukelle kaikkein läheisin henkilö. Uudella Sharinganilla Sasuke voi käyttää myös Itachin Amaterasua sekä muita tämän jutsuja, mikä oli isoveljen viimeinen uhraus rakkaalle pikkuveljelle. Jutsujen hallinta on kuitenkin asia erikseen.

Taistelussa Itachi onnistui myös poistamaan Orochimarun sinetin Sasukelta, minkä vuoksi kaikki Sasuken edellisen mestarin vaikutukset ovat pyyhkiyneet hänestä.

Taidot

Sasukea on luonnehdittu luontaiseksi kyvyksi taistelussa, ja häntä pidetään jopa Uchiha-klaanin keskuudessa nerona. Hän oli luokkansa huippuoppilas ja sai lisäksi kirjallisista testeistä huikeita pisteitä. Hän osoitti ensi kertaa huimat taitonsa Kakashin pitämässä tiukukokeessa, jossa hän pakotti Kakashin käyttämään kahta kättä, kun taas Naruton hän sai hoideltua samalla kirjaansa lukien.

Fyysiset taidot

Sasuke on erittäin hyvä taijutsussa, minkä hän myös osoitti edellä mainitussa tiukukokeessa melkein nappaamalla toisen Kakashin tiu'uista. Sillanrakentaja-tarinassa tuolloin genin-tasoisesta Sasukesta oli myös vastusta kahdelle chuunin-tasoiselle ninjalle. Kakashin chuuninkoekoulutuksen myötä Sasukesta tuli myös taijutsussa yhtä taitava kuin Rock Leestä, kiitos hänen nopeutensa, ketteryytensä, fyysisen voimansa ja Sharinganinsa. Sasuke on myös erittäin hyvä heittoaseiden käytössä.

Taisteluissa Sasuke saa tehtyä helposti analyysin vastustajasta ja pitää itsensä tyynenä. Tilannekatsauksen tehtyään hän miettii tehokkaimman tavan tehdä selvää vihollisesta. Sasuke ei myöskään epäröi käyttää edes itselleen kivuliaita keinoja päihittääkseen vastustajansa. Tämä osoittaa hänen huiman kestävyytensä ja tahdonvoimansa.

Shippuudenissa Sasuken taidot kasvavat entisestään, ja etenkin hänen nopeutensa kasvaa hurjasti. Hän osoitaa myös osaavansa käyttää erinomaisesti chokutou-miekkaansa.

Kirottu sinetti

Aktivoitumaisillaan oleva kirottu sinetti

Aikahyppyä edeltävän ajan Sasuken toinen merkittävä "taito" on Orochimarun asettama taivaan kirottu sinetti. Alun perin Orochimaru laittoi lupaavaksi katsomaansa Sasukeen sinetin, jotta tämä saisi lisää voimia ja alkaisi ahnehtia niitä lisää niin, että hän tulisi sitten Orochimarun luo voimia hakemaan. Aluksi Sasuke piti Kakashin käskystä sinetin kurissa, mutta sittemmin Sasuke jätti sikseen opettajansa neuvot ja alkoi käyttää sitä taistellessaan.

Kun Sasuken kirottu sinetti aktivoidaan, se lisää hänen nopeuttaan, voimiaan, kestävyyttään ja chakramääräänsä huimasti. Se kuitenkin myös korreloi hänen mielensä ja tekee siitä pimeämmän. Kirotun sinetin alaisuudessa Sasuke on siis myös herkempi Orochimarun vaikutteille.

Paetessaan Konohasta Sasuke päätyi taisteluun Naruton kanssa, ja tuolloin osoittautui, että kirotun sinettinsä kakkostasolla Sasuke on suunnilleen yhtä vahva kuin Naruton yksihäntäinen Kyuubi-hahmo. Kirotun sinettinsä kakkostasolla Sasuken iho tummentuu harmaaksi, hänen hiuksensa vaalenevat ja tuuhentuvat villeiksi, ja hänen nenänsä päälle ilmaantuu mustan tähden muotoinen kuvio (katso kuva ylempää). Hän saa myös selkäänsä käden muotoiset siivet, joiden avulla hän voi liitää ja välillä jopa lentää. Kakkostasoa ei voi kuitenkaan käyttää pitkiä aikoja kerralla, sillä se kuluttaa ruumista.

Sasuke oppii Shippuudenissa myös käyttämään kirotun sinetin voimia aktivoimatta sitä varsinaisesti. Myöhemmin, kun Itachi sinetöi ennen kuolemaansa Orochimarun, kirottu sinetti ja sen vaikutukset katoavat Sasukesta.

Tuli- ja ukkoselementin taidot

Kuten useimmat muutkin Uchihat, Sasukekin on taitava tulijutsujen käyttäjä. Hän näyttää jopa Uchihojen kesken suuret taitonsa esittämällä etenkin sarjan alkupuolella useita mahtavia tulijutsuja. Hän osasi jo seitsenvuotiaana Uchihojen tavaramerkkijutsun, Katon, Goukakyuu no jutsun, joka opitaan klaanissa yleensä vasta aikuisena. Kakashikin yllättyi valtavasti huomatessaan tiukukokeessa, että Sasuke osasi jo genin-tasolla hallita chakraa kyllin hyvin käyttääkseen elementtijutsuja.

Vaikka Sasuke onkin erinomainen tulijutsujen käyttäjä, hänen todellinen elementtinsä on ukkonen. Kakashi opettikin Sasuken käyttämään Chidoria, jottei tämän tarvitsisi turvautua kirotun sinetin käyttöön. Chidorin tekee entistä tehokkaammaksi Sharinganilla Leeltä kopioitu nopeus. Tällä yhdistelmällä Sasuke saa yhdellä lyönnillä paljon tuhoa aikaan. Ennen aikahyppyä Sasuke kykeni käyttämään Chidoria vain kahdesti päivässä, ja kolmas kerta laukaisi kirotun sinetin[4].

Aikahypyn jälkeen Sasuke on oppinut kehittämään Chidoriaan entistä paremmaksi ja hän on myös kehittänyt lukuisia uusia jutsuja, joiden pohjana se on. Hän näyttää myös kykenevän käyttämään Chidoria useita kertoja päivässä ja ilman käsisinettejä.

Tällä hetkellä Sasuken vahvin tekniikka on Kirin, jonka käyttämiseen ei edes tarvita ollenkaan chakraa. Sitä voi kuitenkin käyttää vain, jos lähellä on ukkospilviä.

Sharingan

Sasuken Sharingan

Sasukella on myös Uchiha-suvun Kekkei Genkai, Sharingan. Sarjassa hänen nähtiin aktivoivan sen ensi kertaa Sillanrakentaja-tarinassa, joskaan tuolloin hän ei ollut vielä erityisen hyvä käyttämään sitä. Sasuken metsästys-tarinassa Narutoa vastaan taistellessa Sharingan kehittyi täyteen kolmen tomoen tasoonsa. Taisteltuaan lyhyen hetken Rock Leen kanssa ennen chuunintestiä Sasuke onnistui kopioimaan joitain merkittäviä Leen taitoja, vaikkakaan ei tämän koko arsenaalia. Tästä oli sittemmin etua chuuninkokeen myöhemmissä vaiheissa.

Aikahypyn aikana Sasuken Sharingan-kyvyt kasvoivat entisestään, ja Shippuudenissa Sasuke onnistui Sharinganinsa avulla jopa tunkeutumaan Naruton mielen kautta kohtaamaan Kyuubin. Tällöin Kyuubi vertasi Sasuken silmiä ja chakraa Uchiha Madaran vastaaviin ja sanoi, että Sasuken chakra on jopa sen omaa chakraa pahaenteisempää. Tästä päätellen Sasuken chakrassa on jotain epätavallista ja ainutlaatuista.

Itse asiassa Sasuke oppi käyttämään Sharingania jo seitsenvuotiaana Uchihojen massamurhan jälkeen. Tällöin Sharinganissa oli vain yksi tomoe. Sasuke kuitenkin traumatisoitui tilanteesta niin pahasti, ettei hän muistanut tätä tilannetta ennen kuin vasta vuosia myöhemmin.

Shippuudenissa Sasuke myös oppii käyttämään Sharinganinsa genjutsu-ominaisuuksia muun muassa hypnotisointiin ja summonien, kuten Mandan, ohjastamiseen. Kun Orochimaru yritti viedä Sasuken ruumiin, Sasuke onnistui myös kääntämään Sharinganillaan Orochimarun jutsut tätä itseään vastaan ja siten päihittämään hänet. Hän jopa onnistuu torjumaan Itachin Mangekyou Sharingan-tasoisen genjutsun, Tsukuyomin. Hänen onnistui myös välttää Deidaran mikroskooppisen pienet ja liki näkymättömät pommit Sharinganinsa chakrantunnistuskyvyn ansiosta.

Mangekyou Sharingan

Kun Sasuke taisteli Itachia vastaan, Itachi sinetöi Susanoo-jutsullaan Sasuken sisällä olleet Orochimarun jäänteet, poisti Sasuken kirotun sinetin ja kuoli sitten itse. Itachi teki sen auttaakseen Sasukea selviytymään Uchiha Madaraa vastaan. Sittemmin Sasukelle selvisi, että Itachi tosiasiassa rakasti ja välitti hänestä ja oli tehnyt kaikkensa, jotta Sasuke selviytyisi ja tulisi vahvemmaksi. Sasuke sai siis Mangekyou Sharinganinsa, koska hän oli tavallaan tappanut Itachin, joka tosiasiassa oli ollut hänelle kaikkein läheisin ja rakkain ihminen[5]. Taistellessaan Kiraabiita vastaan Sasuke näyttää joitain Mangekyou Sharinganiinsa liittyviä kykyjä. Hän esimerkiksi käyttää Tsukuyomia muistuttavaa genjutsua ja näyttää osaavansa tukahduttaa sillä Amaterasun liekkejä, kuten hän osoitti pelastaessaan Karinin liekeiltä. Kuten Itachinkin tapauksessa, Sasukenkin Mangekyou Sharingan vahingoittaa hänen näköään aina kun hän käyttää sitä. Levätessään Kiraabiin taistelun jälkeen Sasuke huomaa, että hänen näkökenttänsä on muuntunut sumeammaksi, mikä kertoo siitä, että Sasuke sokeutuu ajan myötä.

Sasuken Mangekyou Sharinganin kuvio koostuu kolmesta päällekkäin asetetusta ellipsistä, joka muistuttaa atomin kaaviokuvaa.

Hahmon luonti

Kun Masashi Kishimoto suunnitteli Naruto-mangaa, hän ei ollut aikonut luoda Sasukea. Hän kuitenkin myöhemmin puhui kustannustoimittajansa kanssa tulevista sarjoista, ja tämä sanoi, että Narutolla olisi hyvä olla jokin kilpailijahahmo näin jatkoa ajatellen. Tämä johti Sasuken luomiseen. Hahmoa kehitellessään Kishimoto luki useita mangoja erilaisista kilpailijahahmoista tehdäkseen Sasukesta mahdollisimman tehokkaan hahmon. Hän yhdisteli sitten erilaisia ideoita yhdeksi ja samaksi hahmoksi. Koska Sasuken yhtenä tarkoituksena on toimia vastakohtana Narutolle, Kishimoto on aina huolehtinut siitä, ettei Sasuke kävisi liian tunteelliseksi. Hän siis teki Sasukesta "coolin neron".

Asustus ja ulkomuoto

Sasuken design toi Kishimotolle enemmän ongelmia kuin mikään muu Naruton hahmo. Hänellä ei ollut aluksi kunnon ajatusta siitä, millaiset kasvot Sasukella olisi, ja hän teki lukuisia kokeiluja vain todetakseen, että hänen piirtämänsä Sasuken kasvot tekivät Sasukesta liian vanhan ja kypsän näköisen, olihan hahmon tarkoitus olla Naruton ikäinen. Kun Kishimoto sai lopulta luotua sopivat kasvot Sasukelle, hän alkoi työstää hahmon vaatteita. Alun perin Sasukella oli kaulakoru ja erilaisia nauhoja raajoissaan, koska Kishimotolla oli tapa piirtää mahdollisimman paljon pieniä koristeita hahmoille. Hän kuitenkin yksinkertaisti Sasuken vaatteita, koska pienten tilpehöörien piirtäminen toisi vain valtavan piirtourakan viikoittain esiintyvälle mangalle ja koska vaatteiden yksinkertaisuus olisi toisaalta myös lisävastakohta Naruton vaatteille.

Sasuke S Iso.JPG

Yhä edelleen Sasuke on Kishimoton mielestä kaikkein vaikein piirrettävä, ja hän tekee Sasuken piirtämisessä usein virheitä. Siitä huolimatta Kishimoto on itse kertonut, että hän pitää eniten Sasuken piirtämisestä ja on kenties siksi suunnitellut tälle enemmän asuja kuin ainoallekaan muulle Naruton hahmolle.

Sasukella on esitetty mm. seuraavia vaatteita:

 • Sasuken on näytetty pitävän lapsena vaaleanharmaita sortseja ja pitkähihaista, mustaa ja korkeakauluksista paitaa. Vaikuttaisi siltä, että korotetut kaulukset ovat suosittuja Uchihojen keskuudessa.
 • Ensimmäisessä osassa Sasukella oli tavallisimpana asunaan sininen, korkeakauluksinen t-paita Uchihojen logolla sekä valkoiset sortsit (ks. ylempää).
 • Chuuninkokeiden loppuottelussa Sasuke vaihtaa ylleen entistä asuaan muistuttavan mustan paidan ja sortsit, ja hänen käsissään ja jaloissaan on erilaisia nauhoja. Tämän asun paidassa Uchiha-logo on lisäksi pienempi. Myöhemmin Sasuke palaa vanhaan, sinipaitaiseen asuunsa.
 • Oikealla näkyy Sasuken ensinmäinen shippuudenin asu, jota hän on käyttänyt Shippuudenin alusta alkaen. Hän ei käytä tässä enää minkään kylän otsasuojuksia. Muut Orochimarun alaiset sitovat violetin köysivyönsä (japanilaiselta nimeltään shimenawa) rusetille selän taakse, kun Sasuke laittaa sitoo vyönsä lyhennyssolmulla eteen. Väljä paita mahdollistaa sen, että Sasuke voi "pudottaa" paitansa vyötäisilleen niin, että hänen päätyessään kirotun sinetin kakkostasolle hänen siipensä eivät revi paitaa. Paidan niskassa on myös pieni Uchiha-logo.
 • Kahdessa animejaksossa on myös näytetty Sasuken kalsarit. Toisessa jaksossa kuvioina olivat shurikenit, toisessa kunait.
 • Taisteltuaan Deidaraa vastaan Sasuke vaihtaa paitansa mustaan, hihattomaan paitaan ja laittaa ranteisiinsa siteitä käsivarsisuojien sijasta. Hän alkaa myös pitää yllään viittaa.
 • Itachin kuoleman jälkeen Sasuken paita vaihtuu valkoiseksi ja t-paitahihaiseksi, ja siinä on korotettu kaulus. Paidan etupuolella on halkio, joka yltää hänen rintakehälleen asti. Paita muistuttaa Shippuudenin alun paitaa lyhyillä hihoilla. Hän alkaa myös käyttää sinisiä ranteenlämmittimiä.
 • Nyt Sasuke käyttää Akatsukin kaavun tapaista kaapua, jossa on huppu korkean kauluksen sijaan, samoin kuin muut ryhmän Taka jäsenet, merkkinä Takan ja Akatsukin yhteistyöstä.


Sasuken sinertävänmustat hiukset pidentyvät hieman sarjan etenemisen myötä. Hänen ihonsa on Itachin ihoa kalpeampi ja hänen silmänsä ovat pikimustat.

Triviaa

 • Nimi Sasuke viittaa Sarutobi Sasuke -nimiseen lasten tarinoissa 1910- ja 1920-luvuilla esiintyneeseen kuuluisaan ninjaan.[6] Nimi "Sarutobi Sasuke" tarkoittaa tarkalleen 'apinan lailla hyppiminen'. Uchiha, kun se lausutaan muodossa "uchiwa", on suomennettuna "viuhka", joka esiintyy myös klaanin logossa.
 • Sasuke vaikuttaa vahvasti vasenkätiseltä, tosin hän käyttää välillä oikeaa kättäänkin kirjoittamiseen. Näin ollen Sasuke saattaa olla molempikätinen.
 • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan:
  • Sasuke on Shippuudenissa 168 cm pitkä ja painaa 52,2 kg. Hänen vastaavat mittansa ennen aikahyppyä olivat 156,2 cm ja 43,5 kg.
  • Hänen syntymäpäivänsä on 23. heinäkuuta
  • Hänen veriryhmänsä on AB.
  • Hän harrastaa treenaamista ja kävelyillä käymistä.
  • Hän haluaisi taistella Konohan ylimpiä ninjoja vastaan.
  • Hänen suosikkiruokaansa ovat riisipallot ja tomaatit, ja hän inhoaa eniten käyneitä soijapapuja ja kaikkea makeaa.
  • Hän on suorittanut yhteensä 16 virallista tehtävää: 7 D-tasoa, 1 C-tasoa, 2 B-tasoa, 6 A-tasoa, 0 S-tasoa
 • Shounen Jumpin vuoden 2006 kesäkuun numerossa Kakashi mainitsee, että Sasuke on tylsä opetettava, koska hän oppii asioita paljon nopeammin ja helpommin kuin mitä vaikkapa Naruto.
 • Vaikka Sasuke ilmestyi virallisesti vasta mangan 3:nnessa luvussa, hänet nähdään istumassa naruton takana luvun 1 sivun 14 viimeisessä ruudussa.[7]

Lähteet


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari